زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به تبلیغات گسترده تولید روغن خوراکی با نام روغن جامد سالم حاوی امگا 3 گفت: در دهه 70 تولید روغن به صورت مایع و جامد بوده است که طی چندین سال تلاش کلیه سازمانهای مسئول و با تدوین سیاستهای سهمیه روغن یارانه ای و جایگزینی روغن جامد با مایع و بازنگری در استانداردها از دهه 80 تولید روغن نیمه جامد در دستور کار تولید کنندگان روغن قرار گرفت و فرهنگ سازی مصرف روغن مایع آغاز شد.
وی ادامه داد: براساس تصمیم اتخاذ شده در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تولید روغن خوراکی نیمه جامد تا پایان سال 95 باید متوقف شود، بنابراین تولید و تبلیغ روغن نیمه جامد برای مصرف خانوار بر خلاف این تصمیم اتخاذ شده است.
عبدالهی با تاکید بر اینکه سال ها برای تغییر فرهنگ الگوی مصرف روغن نباتی جامد به سمت روغن مایع تلاشهای زیادی کردیم و تا به امروز موفقیت بسیار خوبی را در این تغییر فرهنگ بدست آوردیم، تاکید کرد: در سال 74 تولید و مصرف روغن جامد 97 درصد و روغن مایع 3 درصد بوده است ولی در حال حاضر تولید روغن نیمه جامد 53 درصد و مایع 48 درصد است که متاسفانه در قبال این تلاش ها، با تولید این نوع روغن و تبلیغات آن شاهد تشویق مردم به سمت روغنهای نیمه جامد نباتی هستیم.
وی عنوان کرد: مشکل دیگر این روغن درج کلمه امگا3 بر روی بسته بندی این روغن است که موجب سردرگمی و گمراهی مصرف کنندگان می شود، چرا که روغن های حاوی امگا 3 در برابر حرارت مقاوم نیستند و نیازمند برخی فرآیند ها و افزودن موادی جهت افزایش مقاومت می باشند که ممکن است بسیار مضرتر از اسید چرب اشباع و ترانس باشد.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بهترین روغن برای مصرف پخت و پز را روغنهای مایع گیاهی مانند کلزا، آفتابگردان و ذرت بوده و بهترین روغن برای سرخ کردن را روغن های مخصوص سرخ کردنی دانست.
وی یادآور شد: در همین راستا مکاتباتی با سازمان غذا و دارو،سازمان استاندارد و انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور انجام شده تا ابهامات موجود در تولید و اخذ مجوز برای تولید این روغن مورد بررسی قرار گیرد.
انتهای پیام/