در این آزمایش، از شش داوطلب درخواست شد که به مدت یک هفته در یک چادر مسافرتی در یک منطقه جنگلی و در دامنه کوه های کلورادو بدون استفاده از وسایل الکترونیکی مثل تلفن همراه، تبلت، رایانه و وسایلی از این دست زندگی کنند.
در این مطالعه که در مجله Current Biology به چاپ رسید، کارشناسان دریافتند داوطلبان در طبیعت به نسبت زمان زندگی در شهر خواب بسیار آرام تری داشتند. آنان علت این امر را اثر گذاری بهتر نور خورشید بر سطح هورمون ملاتونین بدن انسان ها در طبیعت عنوان کردند.
بر اساس پژوهش ها، افراد در طول فصول سرد سال خواب سبک تری به نسبت فصول گرم سال دارند که علل متعددی را میتوان به این مسئله نسبت داد؛ مانند کاهش نور خورشید، بروز افسردگی فصلی، استرس و هیجانات روزانه، بلند بودن شب، گرسنگی در ساعات پایانی شب، مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین.
به طور طبیعی بدن انسان به نور خورشید بسیار حساس است. در طول روز نورخورشید جذب بدن شده و سطح هورمون ها بالا می رود و همزمان با شب و تاریک شدن هوا هورمون ملاتونین باعث خواب آلودگی و به خواب رفتن افراد می شود.
بر این اساس، دانشمندان توصیه می کنند اگر افراد از بی خوابی مزمن رنج می برند با رعایت کلیه موارد احتیاطی و پوشیدن لباسهای گرم در محیط بیرون از اتاق در یک محل ایمن استراحت کنند تا چرخه خواب و بیداری آنها تنظیم شود. با انجام این کار به مدت چند روز به نتایج چشمگیری در رفع بی خوابی دست پیدا میکنید.
چنانچه به دلایل مختلف امکان استراحت در فضای خارج از خانه را ندارید، برای آرامش و جلوگیری از بروز بی خوابی حداقل یک ساعت قبل از خواب از وسایل الکترونیکی مثل تلفن همراه، تبلت و رایانه استفاده نکنید چرا که نور صفحه نمایش این وسایل به شدت باعث بی خوابی میشود.
در صورتی که با این تکنیک ها و رعایت رژیم غذایی مشکل بی خوابیتان برطرف نشد، حتماً به پزشک برای درمان های تکمیلی مراجعه کنید چرا که گاهی بیخوابی نشانهای برای بروز بیماری است.
منبع:menshealth
انتهای پیام/