در این مرحله از مرمت، كار ساماندهی محوطه بیرونی مسجد و اجرای سنگفرش و بندكشی‌های اضطراری در حال انجام است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از میامی ، سیدمحمد صادق رضویان سرپرست نمایندگی میراث‌فرهنگی،صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان میامی با بیان اینكه این مرحله از مرمت در حال حاضر بیش از 50 درصد پیشرفت دارد، گفت: ساماندهی محوطه بیرونی این مسجد تا هفته آینده نهایی می‌شود.

وی افزود: امسال كار مرمت بام این مسجد 700 ساله نیز با انجام برداشت کاهگل فرسوده پشت بام و اجرای مجدد آن، اصلاح ناودان‌ها و بندکشی جدارها در سطوح مختلف انجام شد.

وی گفت: این بنا یکی از آثار ارزشمند معماری دوره خوارزمشاهیان است و در مساحتی حدود ۸۲۰ متر مربع به صورت دو ایوانی ساخته شده و متشکل از دو ایوان شمالی و جنوبی، دو ایوانچه در طرفین ایوان‌ها، شبستانی در ضلع شرقی ایوان جنوبی و احتمالاً شبستانی به قرینه آن در ضلع غربی، دو رشته رواق در طرفین صحن، اتاق گنبد دار چهار گوش در ضلع غربی ایوان شمالی و سردری مزین است.

رضویان افزود: تاریخ ساخت مسجد جامع تاریخی فرومد با توجه به شیوه معماری، نقشه دو ایوانی و پوشش ایوانها و تزئینات بنا از جمله تلفیق کاشی‌های فیروزه ای و لاجوردی و مقایسه آن با دو بنای تاریخ دار دوره خوارزمشاهیان یعنی مسجد جامع گناباد و مسجد ملک زوزن، به اوایل قرن هفتم هجری قمری نسبت داده می‌شود.

گفتنی است ،  مسجد جامع فرومد با شماره 345 به ثبت آثار ملی رسیده است.

شایان ذکر است ، روستای هدف گردشگری فرومد در منتهی الیه شرقی شهرستان میامی (کیلومتر ۱۱۵) مسیر میامی به سبزوار واقع است.
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.