محمد مهدی گلمکانی عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه پزشکان از زمآنهای قدیم از قداست و منزلت خاصی برخوردار بودند به طوری که آنها را حکیم می نامیدند، اظهار داشت: مردم علاوه بر درمان بیماری خود سایر مسائل زندگیشان را با پزشکان در میان می گذاشتند و رابطه جامعی بین پزشک و بیمار برقرار بود که رفته رفته با افزایش جمعیت و زندگی شهری و مدرن گرایی این رابطه کم رنگ شد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر رابطه منطقی معناداری بین پزشک و بیمار برقرار نیست، افزود: با توجه به هجمه هایی که طی چند سال اخیر علیه جامعه پزشکی مشاهده شده است، مجامع صنفی و سازمان نظام پزشکی باید واکنش متناسب، بهنگام و قابل قبولی در برابر این هتاکی ها داشته باشند که در این راستا پیشنهاد "تشکیل شورای عالی اطلاع رسانی" به عنوان یک استراتژی هدفمند داده شد.
وی با بیان اینکه اگر رابطه بین بیمار و پزشک خدشه دار شود، آسیب آن متوجه کل جامعه میشود، ادامه داد: چند مورد پزشک نما معرف کل این جامعه نیستند و نیازمند آموزش حرفه ای پزشکی در کشور هستیم تا اخلاق پزشکی از حالت تئوری خارج شده و به صورت عملی و بنیادی در مباحث اولیه رابطه پزشک و بیمار نهادینه شود.
گلمکانی با اشاره به سوگند پزشکان تصریح کرد: پزشک باید موقعیت و حال بیمار را درک کرده و تعهدات اخلاقی را پذیرفته و شرافت پزشکی خود را اجرا کند.
عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه در بحث اخلاق پزشکی رابطه پزشک با همکاران خود و بیمار مطرح است، گفت: جامعه پزشکی الگوهای اخلاقی فراوانی دارد اما به دلیل عدم اطلاع رسانی و آگاهی مردم برخی از افراد و گروهها نسبت به جامعه پزشکی بدبین شده و در برابر آنها واکنش نشان می دهند.
وی با ابراز امیدواری از اینکه اکثریت مردم قضاوت ناعادلانه علیه جامعه پزشکی ندارند، عنوان کرد: انتشار هر نوع توهین و بیحرمتی به پزشکان نمیتواند پیوند عمیقی را که بین بیمار و پزشک حاکم است، از بین ببرد و حتی بهتر است یک سیستم هوشمند مالی نیز راهاندازی شود تا پزشک و بیمار در این زمینه بهطور مستقیم با هم ارتباط نداشته باشند و آنچه سبب ایجاد ارتباط بین آنها میشود تنها مباحث جسمی و روحی بیماران باشد.
انتهای پیام/