منوچهر وحید فرهمندی رییس انجمن جراحان هیپ ایران در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ طول عمر مصرف پروتزهای مفصلی جوانان را بین ۳۰ تا ۴۰ سال خواند و گفت: این پروتزها سر سرامیکی دارند و طول عمر مصرف را از ۳۰ تا ۴۰ سال افزایش میدهند، ولی به دلیل قیمت بالا اغلب بیماران توانایی تهیه این پروتزها را ندارند و متاسفانه بیمهها نیز این پروتزها را تحت پوشش قرار نداده اند که این امر باعث شده هزینه سنگینی به بیماران تحمیل میشود.
فرهمندی توضوح داد: طی سالهای اخیر برای بیماران جوان که معلولیت شدیدی دارند میتوان از پروتزهای مخصوص استفاده کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه پروتزها نیاز به سیمان چسب استخوان ندارند، افزود: چسب استخوان عوارضی از جمله عفونت و خورده شدن استخوان را در پی دارد.
رییس انجمن جراحان هیپ ایران با تاکید بر اینکه تعویض مفصل معمولا برای سنین ۶۰ سالگی به بالا انجام میشود، بیان کرد: طول مدت کارکرد این مفاصل به طور متوسط ۱۵ تا ۲۰ سال است و اگر در سنین جوانی تعویض مفصل انجام شود در طول عمر ممکن است دو یا سه بار نیاز به تعویض مفصل داشته باشند.
وی تصریح کرد: متاسفانه بیمههای تکمیلی نیز اغلب از پرداخت هزینه پروتز خودداری میکنند.
رییس انجمن جراحان هیپ ایران گفت: ما در واقع از وزارت بهداشت و همچنین بیمهها تقاضا داریم در راستای کاهش هزینه سنگین برای بیماران قدمی بردارند.
وحید فرهمندی با اشاره به اینکه هزینه پروتزههای معمولی حدود هفت میلیون و هزینه پروتزههای جوانان ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان است، یادآورشد: هر چند در این پروتزها نیز احتمال عفونت وجود دارد، ولی میزان خطر این پروتزهها کمتر است.
رییس انجمن جراحان هیپ ایران تاکید کرد: خطر عفونت در بیماران مبتلا به دیابت که بیماری کنترل نشدهای دارند بالاتر است به همین دلیل کنترل بیماری در این بیماران ضروری است.
انتهای پیام/