وزیر بهداشت درباره مطالبات وزارت بهداشت از سازمان‌های بیمه‌گر گفت: امیدواریم که تا یک هفته آینده در پرداخت این مطالبات شاهد تغییرات جدی باشیم.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به نقل از وبدا، سید حسن هاشمی در نشست صمیمی با اعضاء هیات علمی، پزشکان، پرستاران، دانشگاهیان و نمایندگان تشکل‌های دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: یکی از عوامل عدم شکرگزاری داشته‌های کشور، مدیریت نادرست فرهنگی در حوزه هایی مانند تریبون مجلس شورای اسلامی، رسانه‌ها و برخی از تریبونهای دیگر بوده است، در حالی که بسیاری از کشورهای دنیا آرزو می‌کنند که مانند ایران باشند. این در حالی است که مردم آن‌ها با همین داشته‌ها شاد و قانع هستند.

هاشمی ادامه داد: در طول سه سال نیم گذشته خدمات ارزشمندی در استان ایلام به مردم ارائه شد، اما این استان دارای منابع طبیعی و موقعیت استراتژیکی مهمی است که در مسیر زائران امام حسین (ع) قرار دارد و مشکلات آن باید کمتر از امروز باشد، اما در طول تاریخ به آن کم توجهی شده است.

هاشمی به بیمه شدن افراد فاقد پوشش بیمه به ویژه اقشار کم درآمد و محروم در کشور اشاره کرد و گفت: نباید در مورد جامعه پزشکی بی انصافی کنیم آن‌ها موتور اصلی خدمات در بیمارستان‌ها هستند و بخشی از درآمد دولت مربوط به خدمات پزشکان، پرستاران و سایر گروه‌های درمانی است.

وی ادامه داد: در دوران گذشته، دولت ۳۰ درصد از منابع مورد نیاز خود را از درآمد پزشکان تامین می‌کرد، اما امروز این نسبت به ۶۳ درصد افزایش یافته است. به عنوان نمونه در استان ایلام هر مقدار که در حوزه درمان هزینه می‌شود، ۶۳ درصد آن مربوط به آورده جامعه پزشکی و گروه‌های درمانی است.

هاشمی در خصوص تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی در وزارت بهداشت تصریح کرد: تبدیل وضعیت این نیرو‌ها در حیطه اختیارات ما نیست. در استان ایلام از اول دولت یازدهم تاکنون ۴۳۰ پرسنل درمانی بازنشسته شده اند، اما مجوز استخدام حتی یک نفر را هم نداشته‌ایم.

وزیر بهداشت تعداد افراد قراردادی و تبصره ۳ و ۴ را در وزارت بهداشت، ۱۱۰ هزار نفر عنوان کرد و افزود: وزارت بهداشت باید از محل درآمدهای خود، حقوق این افراد را پرداخت کند و ما بیشتر از این نیروها، به استخدام شدن آن‌ها علاقه داریم، زیرا در این صورت، سالانه سه هزار میلیارد تومان صرفه جویی می‌شود و دولت حقوق آن‌ها را پرداخت می‌کند.

هاشمی تصریح کرد: در طول سه سال و نیم گذشته در کشور ۳۰ هزار نفر از پرستاران که شغل آن‌ها حیاتی و مهم است، بازنشسته شده اند، اما نتوانسته ایم هیچ نیروی جایگزینی برای آن‌ها استخدام کنیم. از طرفی ما هم علاقه داریم که نیروهای قراردادی و تبصره ۳ و ۴، استخدام شوند.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تصویب قانون تعرفه پرستاری بیان کرد: متاسفانه برای اجرای این قانون، منابع اعتباری در نظر گرفته نشد و چنین قوانینی در کشور زیاد هستند و مجلس ایران از این نظر، بی نظیر است. همچنین برای اجرای هر قانونی و از جمله قانون تعرفه پرستاری، باید زمینه اجرایی آن وجود داشته باشد و برای آن منابع لازم پیش بینی و محقق شود.

وی همچنین در مورد معوقات وزارت بهداشت از سازمان‌های بیمه‌گر اظهار داشت: امیدواریم که تا یک هفته آینده در پرداخت این مطالبات شاهد تغییرات جدی باشیم و متاسفیم که همراهی شرکای ما، مورد انتظار نبود و این سازمان‌ها خواه ناخواه باید این مطالبات را پرداخت کنند، اما چرا این پرداخت‌ها به موقع انجام نمی‌شود؟

هاشمی اضافه کرد: چهار ماه است که به ما وعده پرداخت مطالبات را داده اند و تصور می‌کنم که تا هفته آینده شاهد پرداخت بخشی از آن باشیم. در طول چندین ماه گذشته، ۸۰ درصد از وقت بنده صرف پیگیری مطالبات شده است، در حالی که وظیفه ما، ارائه خدمات است نه پیگیری مطالبات.

وزیر بهداشت همچنین گفت: یکی از تصمیمات نادرست مجلس شورای اسلامی در مورد مناطق محروم که در برنامه پنجم توسعه وجود داشت و مجلس دهم آن را تایید و تشدید کرد، ممنوعیت فعالیت همزمان پزشکان در دو بخش دولتی و خصوصی بود که با یک تصمیم احساسی تصویب شد، اما شورای نگهبان از آن اشکال قانون اساسی گرفت و در جلسه اخیر هم در مجلس، اصلاحات مورد نظر این شورا، اعمال شد.

وی با بیان اینکه مناطق محروم باید متفاوت‌تر از سایر مناطق دیده شوند، اضافه کرد: آیین نامه‌ای ظرف یکی دو هفته آینده ابلاغ می‌شود که طی آن انتقال اساتید هیات علمی از دانشگاه‌های مناطق محروم مانند ایلام به تهران پس از گذراندن ۱۵ سال خدمت، اجباری شود و یک سوم ظرفیت جذب دانشگاه‌های تهران و کلانشهر‌ها به اساتید هیات علمی مناطق محروم اختصاص خواهد یافت.

وزیر بهداشت با اشاره به دستور رییس جمهور برای تکمیل بیمارستان ۳۷۴ تختخوابی ایلام تا پایان سال ۹۵، گفت: به دلیل مشکلات اقتصادی و مالی دولت، این اتفاق رخ نداد، اما باید تا پایان سال آینده، شاهد تکمیل آن باشیم، زیرا بیمارستانهای استان ایلام، بسیار قدیمی و فرسوده بوده اما دانش و مهارت آن، جدید است.

هاشمی افزود: اولین باری که به استان ایلام سفر کردم، برخی از اتاق‌های عمل بیمارستان‌ها حتی کفپوش هم نداشتند، اما باید وضعیت امروز را با سالهای گذشته مقایسه کرد و همانگونه که دستگاه‌های ام آر آی و سی تی اسکن بیمارستانهای شهرستانهای استان تعویض و نوسازی شدند، تجهیزات و دستگاه‌های پزشکی مورد نیاز هم تامین خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تاکید بر اهمیت مشارکت سایر سازمان‌ها و ارگانهای حاضر در استان در حوزه سلامت، بیان کرد: حدود ۱۱ درصد از درآمد وزارت نفت، مربوط به استان ایلام بوده و لازم است که این وزارتخانه همت کرده و در این استان چندین بیمارستان تاسیس کند و در صورتی که وزارت نفت، ساخت بیمارستان در این استان را بپذیرد، حاضریم ۵۰ درصد از اعتبار مورد نیاز ساخت این بیمارستان‌ها را بپذیریم.

هاشمی درباره فعالیت‌های سیاسی دانشجویان در دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: دانشگاه‌های علوم پزشکی علاوه بر وظیفه آموزش محل خدمت به مردم در حوزه بهداشت و درمان هم هستند، بنابراین باید از همه نیرو‌ها با گرایشهای مختلف استفاده کنیم.

وزیر بهداشت تصریح کرد: بسیاری از مشکلات به خود ما بر می‌گردد که گرفتار قدرت طلبی، منیت، باند بازی و گروه گرایی و مهمتر از همه، تفرقه می‌شویم. من به هیچ یک از جریانات و گروه‌های سیاسی تعلق و وابستگی ندارم در صورتی که از سنین پایین با این جریانات آشنا شدم.

وی با بیان اینکه مطالبات صنفی باید در حد توان مسئولان دانشگاه مطرح شود، گفت: اگر مطالبات ما در حد توان آن‌ها نیست باید صبر و بردباری کرد در خانواده هم، افراد در حد وسع خانواده از سرپرست آن، انتظار و توقع دارند.

وزیر بهداشت ضمن تاکید بر اهمیت ارتقای دانشگاه علوم پزشکی ایلام توضیح داد: بخشی از ارتقای دانشگاه به پرسنل و کارکنان این دانشگاه مربوط است که باید همدل و هم رای باشند و درخواست هایشان در حد توان باشد و بخشی هم مربوط به وزارت بهداشت است.

هاشمی در پایان یادآور شد: استان ایلام در مرز غربی کشور قرار گرفته و با ساخت چندین بیمارستان و فراهم آوردن امکانات مورد نیاز، می‌توان به جذب توریسم سلامت از کشورهای مجاور و حتی جذب دانشجویان پزشکی در این دانشگاه، امیدوار بود.

گفتنی است؛ در این نشست، ابتدا ۱۳ نفر از اساتید هیات علمی، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی، نمایندگان تشکل‌های دانشجویی و کارکنان این دانشگاه به بیان مشکلات و نقطه نظرات خود پرداختند.

مهمترین مشکلات و نقطه نظرات دانشگاهیان دانشگاه علوم پزشکی ایلام شامل کمبود فضای آموزشی، درمانی و رفاهی، تجهیزات آموزشی و آزمایشگاهی، بودجه نامناسب فرهنگی، عدم وجود تسهیلات رفاهی برای کارکنان دانشگاه، مشکلات حوزه پرستاری و معوقات ناشی از تاخیر پرداخت مطالبات دانشگاه از سوی بیمه‌ها بود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۰ ۲۳ شهريور ۱۳۹۶
گزارش خوبی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۰ ۲۳ شهريور ۱۳۹۶
گزارش خوبی بود
Iran (Islamic Republic of)
بهزاد باقری
۱۹:۵۸ ۱۲ اسفند ۱۳۹۵
جناب وزیر:تکلیف ماچیست؟تاکی باید انتظاربکشیم؟یکی مثل من باداشتن مدرک کارشانسی ارشد فقط باید نگهبان باشم!! جرمم این است که تبصره 3هستم.درحق مادارد ظلم می شود.یه کاری بکنید.
آخرین اخبار