کتاب «مادر امام زمان (عج)» ابعاد مختلفی از زندگی نرجس خاتون را به تصویر می کشد.

پژوهشی نو درباره مادر امام زمان (عج)
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ كتاب «مادر امام زمان (عج)» اثر ناهید طیبی مدرس جامعه الزهرا (س) است که در قالب چهار فصل ابعاد مختلفی را از زندگی نرجس خاتون به تصویر می کشد، نکاتی که شاید تاکنون کمتر در کتابی دیده و خوانده باشیم.

مخاطب می‌تواند در این اثر با گونه‌شناسی روایات،‌ ملیت و خصوصیات شخصی،‌ ازدواج امام حسن عسکری (ع)، روایات مختص به نام مادر امام زمان (عج) و‌ روایات مربوط به بارداری ایشان،‌ تطبیق جنگ‌های اعراب و رومیان،‌ تطبیق تزیینات داخل کلیسا (محل عقد نرجس در بیزانس)،‌ فرو ریختن صلیب‌ها و ستون‌های قصر، مادر امام زمان از دیدگاه اهل سنت،‌ رویکردی جدید؛‌ نرجس و اسطور‌ه‌های زرتشتی،‌ اوضاع سیاسی سامرا و مطالب جدید و متنوع دیگری درباره مادر امام زمان (عج) آشنا شود.

بررسی زندگی مادران ائمه (ع) از جهت قابلیت‌های ویژه آنان برای پرورش معصوم اهمیتی بسیار داشته که در طول تاریخ مهجور مانده است. بررسی شخصیت مادر امام زمان (عج) به علت هجمه‌های علمی از ناحیه مخالفان فرهنگ شیعی اهمیتی دو چندان می‌یابد. این کتاب اولین اثر پژوهشی مستقل در این زمینه است. در این اثر ابتدا گونه‌های روایی مربوط طبقه‌بندی شده سپس به بررسی سندی و دلالی روایات و انطباق با منابع غیر اسلامی پرداخته و پس از قراردادن یک روایت که بیشتر قابل قبول بوده به عنوان مبنا، شخصیت و زندگانی مادر امام زمان (عج) واکاوی می‌شود و از آن جا که اتهام افسانه شیعی بودن این پاک بانو در پاره‌ای از منابع دیده می‌شود، به شبهات مربوط به اصل وجود وی نیز پرداخته شده است.
 
شایان ذکر است؛ «پژوهشی نو درباره مادر امام زمان (عج)» در 312 صفحه از سوی نشر بوستان به انتشار رسیده است.
 
 
انتهای پیام/
 
 
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.