به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الله عبدالملکی کارشناس مسائل اقتصادی در برنامه تیتر امشب در خصوص اختلاف آمارهای اشتغالزایی در کشور اظهار داشت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور، تورم، رکود و بی ثباتی در بخش های مختلف اقتصادی ، آمار ایجاد 628 هزار شغل در کشور که از سوی وزارت اقتصاد اعلام شده نمی تواند درست و منطقی باشد.
وی ادامه داد: پیشنهاد می کنم وزارت اقتصاد و دارایی این آمار را اصلاح کند یا آمار دقیق تری را ارائه کند در صورتی که از تابستان 94 الی تابستان 95، تعداد 630 هزار نفر اشتغال خالص افزوده شده است و این نشان دهنده این است که دولت در بخش اشتغالزایی چندان موفق نبوده است.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در مدت سه سال گذشته 870 هزار شغل ایجاد شده است گفت:بر این اساس متوسط تولید اشتغال کمتر از یک چهارم میزان مورد نیاز کشور بوده است .
وی افزود: در همین آمار 628 هزار شغل ایجاد شده با توجه به وضعیت اقتصادی موجود، تداوم تورم، صادرات کم سال گذشته، افزایش واردات امسال و عملکرد شبکه بانکی پذیرش تردید وجود دارد.
عبدالملکی گفت: درست است که رشد اقتصادی همواره سبب ایجاد اشتغال نمی شود اما برعکس آن اتفاق می افتد یعنی با ایجاد اشتغال نرخ رشد اقتصادی افزایش خواهد داشت و اگر این چنین نشود، بهره وری کاهش پیدا کرده است.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: نرخ رشد اقتصادی کشور منهای نفت حدود 1 درصد است و بنابراین یا آمارهای ایجاد اشتغال دچار اشکال است یا اینکه بهره وری افزایش یافته در صنعت و اقتصاد در واقع اتفاق نیافتاده است.
عبدالملکی گفت: اینکه عنوان شود در مدت شش ماه 1 میلیون و 400 هزار شغل ایجاد شده است یعنی ما مسئله ای نداریم و باید به دیگر موضوعات پرداخته شود ولی آیا اقتصاد و نظام بانکی کشور ظرفیت ایجاد این میزان اشتغال را دارد؟
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در مدت یازده ماه امسال واردات خودروهای خارجی 50 درصد افزایش یافته است افزود: زمانی که حجم واردات خودروهای خارجی به این میزان افزایش دارد و بسیاری از پروژه های عمرانی دولتی تعطیل اند، تعدا زیادی از هموطنان شغل های خودشان را از دست داده اند و بیکار شده اند.
وی ادامه داد: در این حالت ابتدا باید بپذیریم در عرصه اشتعالزایی موفق نبودیم و بعد از اصلاح آن به نظام بانکی، مالیاتی، بیمه ای و سیاست خارجی پرداخته شود.
این کارشناس اقتصادی گفت: با توجه به اینکه نرخ رشد اقتصادی بدون نفت یک درصد بوده و افزایش بهره وری نیروی کار را مرکز آمار تائید نمی کند باید این آمار 628 هزار نفری اشتغالزایی مورد بررسی قرار گیرد.
بر اساس این گزارش عیسی منصوری معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی دیگر مهمان برنامه با بیان اینکه نرخ رشد اقتصادی کشور 7.4 اعلام شده که عمدتا ناشی از فروش انرژی و نفت است افزود: لزوما در پی رشد اقتصادی ، اشتغالزایی رشد نمی کند.
وی در خصوص آمار ارشد اشتغال در کشور گفت: عمده اشتغال ایجادشده در بنگاه های غیر رسمی صورت گرفته که کارگاه ها یا شغل افراد ثبت نشده است.
این مقام مسئول تصریح کرد: در دوره ای با واردات کفش روبرو بوده ایم که بعد از مدتی واردات این کالا سود چندانی نداشت بنابراین تعدادی اشتغال در کارگاه های تولیدی ایجاد شده است.
معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: بر اساس استاندارد دنیا تعریف شاغل و بیکار مشخص است که بر اساس آن نزدیک به 80 درصد شاغلان جوان ها و خانم ها هستند و فردی که در هفته یک ساعت کار کند نیز شاغل محسوب می شود.
منصوری با بیان اینکه بخش خصوصی در یکسال منتهی به تابستان 95 بیشترین اشتغال را داشته است افزود: پیش بینی دولت بر این بود که اشتغال در بنگاه های اقتصادی کوچک صورت خواهد گرفت اما بیش از 600 تا 700 هزار نفر اتفاق نمی افتد.
وی گفت: براساس داده های رسمی کشور زیر بخش های خدمات مشخص می کند در کدام قسمت ها رشد داشته است.
این کارشناس اقتصادی افزود: تا سال 93 نرخ مشارکت منفی بوده است و این رقم سالی 1 میلیون افزایش شاغلین را نشان می داد که وارد بازار کار شده اند و آمار 628 هزار نفر شاغل پس از کسر جمعیتی که شغل خود را از دست داده اند محاسبه شده اند.
وی به افزایش بهره وری در بخش خدمات بر اساس داده های میدانی اشاره کرد و گفت: افرادی هستند که رضایت شغلی ندارند و خود را بیکار می دانند اما دارای درآمد ماهیانه هستند.
منصوری به آمار یک تا 1 میلیون و 200 هزار نفر وارد شده به بازار اشتغال تاکید کرد.
انتهای پیام/