زبان هنر سه ویژگی مهم تأثیرگذاری لحظه‌ای، ماندگاری و گستردگی دارد و از همین جهت است که بر معرفی اهل بیت(ع) به زبان شعر تأکید می‌شود.

ضرورت تبیین شخصیت حضرت زهرا به زبان هنر/وجود بیش از 100 سرفصل موضوعی در بیانات رهبری درباره شعر آیینی///عکس داخل متن نداردبه گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛سید مهدی حسینی شاعر آیینی در حاشیه دوره آموزشی و هم‌اندیشی خواهران مداح، با بیان این که حضرت زهرا(س) امّ الائمه(ع) هستند، گفت: همه ائمه معصوم(ع) پس از حضرت علی(ع)، تربیت یافته دامان مبارک این بانوی دو عالم هستند.

وی اظهار داشت: لحظه به لحظه زندگی این شخصیت الهی باید مورد بررسی و دقت قرار گیرد و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، همه نکات زندگی ایشان باید به عنوان الگو در زندگی ما مورد توجه قرار گیرد.

این شاعر آیینی به نقش شعرا و مداحان درباره تبیین شخصیت حضرت فاطمه(س) در جامعه اشاره کرد: مهمترین کاری که مداحان باید به آن توجه داشته باشند این است که حضرت زهرا(س) را از نظر مقام الهی شناسایی کنیم و ابعاد مختلف زندگی ایشان را رصد کنیم.

حسینی ادامه داد: وظیفه دیگر مداحان این است که بانوی دو عالم را با زبان هنر معرفی کنند؛ زبان هنر چند ویژگی دارد که نخستین ویژگی آن تأثیر گذاری آنی و لحظه ای آن است؛ دومین ویژگی زبان هنری ماندگاری این اثر است.

وی بیان کرد: ویژگی سوم زبان هنر، گستره آن است که بسیاری از مردم و محبان اهل بیت(ع) پای منبر وعظ می نشینند و از طریق مداحی و شعر، مخاطب این مکتب هستند؛ بنابراین مداح و شاعر لازم است که در این زمینه کار علمی و هنری دقیقی انجام دهد.

استاد حوزه و دانشگاه توضیح داد: سبک زندگی فاطمی از مهمترین شاخصه‌هایی است که باید از این شخصیت الهی برگرفته شود و در جامعه نهادینه شود؛ مداحان و شعرا به خوبی می‌توانند در تبیین این شاخصه مهم اثرگذاری داشته باشند.

حسینی تلاش شعرای آیینی برای معرفی شخصیت حضرت زهرا(س) به زبان هنری را ستودنی دانست و تصریح کرد: از دهه 60 به بعد شعر آیینی روز به روز رشد کرده و بالیده است و یکی از جلوه های رشد آن، شعرهایی است که در مدح و مرثیه حضرات معصومین(ع) سروده می‌شود.

این استاد شعر آیینی به نظرات رهبر معظم انقلاب درباره شعر اهل بیت(ع) اشاره کرد: از سال 1363 که حضرت آیت الله خامنه‌ای رییس جمهور بودند تا امروز که رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران هستند، گنجینه ای از نظرات را درباره شعر اهل بیت(ع) ایراد فرموده اند که منبع بسیار نابی برای بحث آموزش شعرا و مداحان است.

حسینی با بیان این که رهبر معظم انقلاب بیش از 100 سرفصل درباره معیارهای انتخاب شعر و سرایش شعر مطرح فرموده اند، ادامه داد: شعرا و مداحان باید به رهنمودهای ایشان توجه ویژه ای داشته باشند تا بتوانند آثاری ماندگار، تولید کنند.

وی به نقش مهم مداحان و شعرا در حرکت های خودجوش مردمی از پیش از انقلاب تا به حماسه 9 دی اشاره کرد و بیان داشت: همه مردم در هر قشری وظیفه دارند که حضور گسترده در انتخابات داشته باشند.

حسینی شرکت در انتخابات را دفاع از انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: یکی از مردمی ترین اقشار جامعه، مداحان هستند که همانند دعوت مردم به حضور در جبهه های جنگ، باید مردم را به حضور گسترده در انتخابات دعوت کنند، البته با این شرایط که از معرفی شخصیت ها و جناح های سیاسی پرهیز شود.



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.