پروین منصوری متخصص پوست، مو، لیزر و معاون پژوهشی مرکز تحقیقات پوست و سلولهای بنیادی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با
خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ با اشاره به مشکلات استفاده از سفیدآب برای لایهبرداری از پوست اظهار داشت: در سالهای اخیر برای لایه برداری از پوست از مادهای به نام سفیدآب استفاده میشود و همین مسئله باعث بروز مشکلات متعددی از جمله انتقال میکروب تب مالت از حیوانات به انسان شده است.
وی بیان کرد: سفیدآب از نخاع گوسفند و دیگر حیوانات درست میشود و اگر نخاع حیوان مصرف شده برای ماده سفیدآب دچار بیماری تب مالت شود، این ماده نیز ناقل میکروب بوده و تب مالت از طریق منافذ پوستی و خراشهای ناشی از مصرف سفیدآب به بدن انسان منتقل میشود.
منصوری عنوان کرد: سفید آب از نخاع گوسفند و سایر حیوانات تهیه میشود و اگر میکروب تب مالت در داخل بدن حیوان نفوذ پیدا کند به دلیل اینکه این میکروب تمامی اعضای بدن را با خود درگیر میکند این مسئله بسیار خطرناک است و میتواند یک زنگ هشدار جدی برای افراد استفاده کننده از این نوع ماده باشد.
وی تأکید کرد: در اثر لایهبرداری پوست اگر این روش باعث ایجاد خراش و یا زخمی شود، میکروب تب مالت به راحتی میتواند وارد بدن انسان شده و به این ترتیب تا سالیان دراز باعث ایجاد مشکلات پوستی فراوانی علاوه بر انتقال این میکروب به بدن افراد میشود.
وی یادآور شد: لایهبرداری پوست به وسیله ماده سفیدآب میتواند سبب بروز حساسیتهای پوستی علاوه بر انتقال بیماریهای موجود در حیوانات شده و حساسیتهای مختلفی را برای مدتهای طولانی در پوست و موی افراد ایجاد کند.
انتهای پیام/