این موضوع در بیماریهای ساده با مراجعه به پزشک، تهیه دارو از داروخانه و مصرف آن قابل حل است، اما در مواقع بروز نوعی بیماری نادر یا زمانی که مجبور به استفاده از برخی داروهای کمیاب به خصوص نمونههای خارجی میشویم، با داستان دیگری مواجه خواهیم بود، درست در همین زمان است که شما یا خانواده تان عزمتان را جزم میکنید تا اینکه پا به تمام داروخانههای شهر برای تهیه قرص یا آمپول مورد نظر بگذارید.
بعد از بازدید از چند داروخانه و شنیدن این جمله که این دارو در هر داروخانهای پیدا نمیشود، ناامید و درمانده شده و حتی ممکن است تصمیم بگیرید به سراغ دلالهای ناصر خسرو بروید البته بسیاری از افراد نیز سراغ اینترنت و برخی تبلیغات کذایی تهیه داروها کمیاب میروند و بدون شناخت از طرف معامله فقط از سر ناچاری برای نجان جان عزیزشان حاضرند دست به ریسکهای این چنینی بزنند.
سامانه ۱۴۹۰ سازمان غذا و دارو به عنوان مهمترین و یا تنها راه آسان جستجوی دارو معرفی شده است که میتوان از سه طریق اینترنت، پیامک و تماس تلفنی به طور رایگان با آن تماس برقرار کرد تا سامانه دو داروخانه را معرفی کند.
یافتن داروهای نایاب
طلعت قانع دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم و مدیر مرکز پاسخگویی ۱۴۹۰ سازمان غذا و دارو در این خصوص گفت: مردم برای پیدا کردن داروهای کمیاب میتوانند به صورت شبانه روزی با شماره تلفن ۱۴۹۰ (کد ۱) تماس گرفته تا کارشناسان، داروخانهای را که داروی مورد نیاز در آن موجود است، معرفی و با مراجعه به این داروخانهها داروی خود را تهیه کنند.
مدیر مرکز پاسخگویی ۱۴۹۰ سازمان غذا و دارو با بیان اینکه این سامانه برای اطلاع رسانی درست به مردم هر روز بروزرسانی میشود، عنوان کرد: علاوه بر تماس تلفنی با سامانه ۱۴۹۰ مردم میتوانند با ارسال یک پیام کوتاه حاوی نام دارو به شماره ۲۰۱۴۹ نام دو داروخانه را که دارو مدنظر در آن موجود بوده، پیدا کنند.
قانع با اشاره به تعداد تماسهای روزانه با سامانه ۱۴۹۰ گفت: روزانه کارشناسان سامانه ۱۴۹۰ به یک تا هشت تماس پاسخ میدهند و به طور متوسط چهار تا پنج هزار پاسخگویی به مردم در این سامانه انجام میشود.
کمبودهای مربوط به داروهای خارجی
دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم با بیان اینکه تعداد داروهایهای کمیاب با تلاشهای سازمان غذا و دارو بسیار کم شده، افزود: بیشتر کمبودها و تماس مردم با سامانه ۱۴۹۰ بیشتر به دلیل آن است که مردم به دنبال برند خاصی از دارو هستند.
وی ادامه داد: تماسها در مورد کمبود دارویی بیشتر مربوط به برندهای خارجی است، زیرا با تولید نمونههای مشابه ایرانی یک دارو نمونه خارجی کمتر وارد شده و به همین دلیل در هر داروخانهای این داروها پیدا نمیشوند، اما مردم به کمک سامانه ۱۴۹۰ میتوانند دارو مورد نیاز خود را پیدا کنند.
اطلاعات دارویی که سامانه ۱۴۹۰ در اختیار شما قرار میدهد
مدیر مرکز پاسخگویی ۱۴۹۰ سازمان غذا و دارو افزود: کد ۲ سامانه ۱۴۹۰ اطلاعات دارویی و مسمومیتها را در اختیار مردم قرار داده و راهنماییهای لازم به مصرف کنندگان دارو در خصوص کمبودهای دارویی و تهیه داروهای کمیاب را در اختیار مردم قرار میدهد.
دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم گفت: موارد مصرف و عوارض ناخواسته ناشی از دارو، مصرف داروها در دوران بارداری و شیردهی، مقدار مصرف، احتیاط و منع مصرف داروها، تداخلات اثر داروها با هم و با مواد خوراکی از برخی امکانات کد ۲ سامانه ۱۴۹۰ به شمار میآیند.
وی افزود: نتایج آزمایشگاهی، اطلاعات سم شناسی و مسمومیت ها، اقدامات اولیه در برخورد مسمومیتهای ناشی از دارو، مواد شیمیایی، شویندههای خانگی، گازهای سمی، گزش حیوانات سمی، گیاهان سمی، مواد مخدر و محرک، مواد نفتی، فلزات سنگین، سموم دفع آفات، اطلاعات تخصصی در زمینه مسمومیتهای گروهی، مسمومیتهای شغلی و آلودگیهای محیط با سموم از دیگر اطلاعاتی است که میتوان از طریق کد ۲ سامانه ۱۴۹۰ بدست آورد.
اعلام شکایات در خصوص گرانفروشی و عدم حضور داروساز در داروخانه
ثبت و پیگیری شکایات دارویی و شکایات محصولات غذایی بسته بندی شده، محصولات آرایشی و بهداشتی نیز با شماره گیری تلفن ۱۴۹۰ و سپس انتخاب کد ۱، به کمک کارشناسان این سامانه صورت میگیرد.
کلیه شکایات مرتبط با دارو اعم از اظهار گرانفروشی، عدم رعایت حقوق بیمار در داروخانه، مشکلات بسته بندی داروها و همچنین مشکلات بسته بندی و کیفیتی ثبت میشود.
سپس مراجعین میتوانند با ارائه کد پیگیری، روند بررسی و رسیدگی به شکایت خود را پیگیری کنند.
ارسال پیامک از طریق تلفن همراه به سامانه ۱۴۹۰
شما میتوانید تمام مراحل فوق را از طریق ارسال پیامک به شماره ۲۰۱۴۹۰ از طریق تلفن همراه انجام دهید. پیامک را کاملا انگلیسی بنویسید. به مثال زیر دقت کنید:
TEHRAN*4*PIROXICAM*10*CAP
SHIRAZ*PIROXICAM*10*CAP
انتهای پیام/
مثل اینکه شماره به 190 داخلی 3 تغییر پیدا کرده.
لطفا اطلاعات اینچنینی را بهروز کنید باشگاه محترم خبرنگاران جوان!
ایا مسئولین غذاودارو همچون مسئولین دیگر در فکر جمع اوری ثروت ایران هستن که یادشان از مردمن رفته
در رابطه با این نوع دارو ها هم که خود کفا نیستیم که بگوییم در کشور تولید می شود
فکری بحال مردم کنید
این که می گوید در شبکه موجود نیست
ولی متاسفانه از طریق سامانه ۱۹۰ و مراجعه حضوری به داروخانه های منتخب نتوانستم تهیه کنم
خواهشمند است از طریق رسانه پر مخاطب شما منعکس شود تا شاید عزیزان وزارت بهداشت در تامین داروهای خاص بیش از پیش پیگیر و تهیه نمایند.
کد در شبکه موجود نیست را اعلام میکنه
قطعا چند ساعت هم باید در سف انتظار بمونم و در آخر هم بگن دارو مورد نظر شما موجود نیست.
تهيه كنم سپاس.
قرص ویتامین k1 برای نوزاد لازم دارم هلال احمر و ۱۳ آبان هم رفتم نداشتم . کجا میتونم پیدا کنم؟
ممنون
باتشکرو احترام
با تشکر
و احترام
مشهدمقدس
يه شماره اعلام كردن هيچ وقت نميگيره
همه چيز تو كشور شده نمايشي و تبليغاتي نه هيچ دارويي پيدا ميشه نه كسي جواب ميده
خداروشكر تحريم ها اثر نداره
واقعا ممنون از پاسخگویی کارشناس، مرسی که گفتی با پزشک صحبت کن، برام سوال شده بود که باید با پزشکم صحبت کنم یا نه.
لطفا اول این سامانه را امتحان کنید ببینید کار میکنه بعد اطلاع رسانی و گزارش نمایید ظاهرا خیلی وقته این سامانه غیر فعال شده.
فقط شماره سرکاری اعلام کردند