به گزارش
حوزه احزاب و تشکل هایگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدباقر ذوالقدر عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی صبح امروز (دوشنبه) در همایش و کارگاههای تخصصی و قشری این جبهه در مسجد بقیهالله اظهار داشت: جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی یک کار مقطعی، موقتی و زودگذر نیست.
وی افزود: برخلاف برخی از القائات و شبهات مبنی بر اینکه این جبهه برای انتخابات تشکیلشده یک برداشت غلط است. البته ما به این صحبتها به دلیل سابقه رفتار گروههای سیاسی حق میدهیم.
به گفته ذوالقدر تشکیل جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی فراتر از یک رخداد انتخاباتی است بلکه ضرورت پاسخ به یک نیاز و مسائل انقلاب است.
عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی همانگونه که در سخنرانیهای پیشین خود تأکید کرده بود مجدداً گفت: ما دلایل مختلفی برای تشکیل جبهه مردمی داریم چراکه برای این فرآیند و ساختار قرار است نیروهای انقلاب توانشان تجمیع، سازماندهی و برای پیشبرد اهداف انقلاب فعالیت کنند.
وی در ادامه اظهارات خود به مقوله جامعهشناسی و سرمایه اجتماعی پرداخت و خاستگاه این حرکت نیروهای انقلاب را رسیدن به سرمایه اجتماعی در تراز انقلاب عنوان کرد.
عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی درعینحال به مفهوم گستردهتری از سرمایه اجتماعی پرداخت و این سرمایه را متفاوت از سرمایه انسانی و سرمایه اقتصادی برشمرد و حتی سرمایه اجتماعی را گاهاً مهمتر از دو سرمایه فوق دانست.
ذوالقدر ضرورت و لازمه رسیدن به اهداف توسط هر جامعهای را سرمایه اجتماعی تعریف و تصریح کرد: یک جامعه میتواند با سرمایه کم اقتصادی اما با مشکلات خود را حفظ کند اما بدون سرمایه اجتماعی هویت نمییابد، بنابراین، این سرمایه اجتماعی است که میتواند اقتصاد را محقق و سرمایه انسانی را شکل دهد.
وی اضافه کرد: بدون سرمایه اجتماعی جامعه قوام پیدا نمیکند و این سرمایه افراد را پیوند و بهصورت تصاعدی ظرفیت افراد را افزایش میدهد.
به اعتقاد عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی هر چه سرمایه اجتماعی بیشتر، قویتر و اثرگذارتر باشد دوام و قوام یک نظام مردمسالار بیشتر خواهد شد چراکه نقطه اتکای نظامهای مردمسالار همین سرمایه است.
ذوالقدر در این سخنرانی مباحث خود در مورد سرمایه اجتماعی از حالت آکادمیک بهصورت تجربه مثال زد و خاطرنشان کرد: در دوران بعد از انقلاب ما حقیقت سرمایه اجتماعی را تجربه کردیم چراکه اساس شکلگیری انقلاب به دلیل به صحنه آمدن سرمایه اجتماعی بود.
وی پیروزی انقلاب، 8 سال جنگ تحمیلی و رأی 98.2 درصدی مردم به جمهوری اسلامی را مصادیق واقعی شکلگیری سرمایههای اجتماعی دانست.
عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی بابیان اینکه ما هر جا غافل از سرمایه اجتماعی بودیم از دسترسی به اهداف بازماندیم، گفت: ما نتوانستهایم از سرمایه اجتماعی در حوزه اقتصاد بهخوبی استفاده کنیم چراکه باید کشور را با مشارکت مردم میساختیم، اما نگاه لیبرالی به سازندگی و توسعه مانع این کار شد؛ بنابراین هیچیک از مؤلفههای سرمایه اجتماعی در حوزه اقتصاد کارکرد ندارد.
با باور ذوالقدر اقتصاد مقاومتی تلاش میکند سرمایه اجتماعی را شکل بدهد اما برخیها در مقابل آن مقاومت میکنند.
وی ایده مشترک، اعتماد متقابل، انسجام و وحدت و مشارکت را 4 رکن اساسی سرمایه اجتماعی عنوان کرد و گفت: هیچیک از این 4 رکن در سرمایه اجتماعی اقتصاد ما وجود ندارد، به عبارتی در حوزه اقتصادی به هم اعتماد نداریم و هر فردی به دنبال منافع شخصی خود است و دیگری را رقیب و دشمن میداند.
عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی ادامه داد: در حوزه اقتصاد انسجام و مشارکت هم نیست اگر مرم مشارکت داشتند پس چرا کالاهای خارجی خریداری میکنند درحالیکه میدانند خرید کالاهای خارجی ریشه تولید کشور را خواهد خشکانید.
ذوالقدر درعینحال میگوید در حوزه سیاست نیز نتوانستهایم به معنای واقعی سرمایه اجتماعی ایجاد کنیم و این سرمایههای اجتماعی در شرایط خطیر و امنیتی به صحنه آمدند و مثال آن 18 تیر و فتنه سال 88 است.
وی تأکید کرد: چون سرمایه اجتماعی وجود ندارد، دیگران از درون ما سربازگیری میکنند یعنی همان اتفاقی که در انتخابات 92 و سال 94 شکل گرفت؛ بنابراین اگر نیروهای انقلاب سرمایه اجتماعی خاص خود را نداشته باشند دیگران جامعه را به این سمت و آن سمت میکشند.
عضو شورای مرکزی جبهه مردمی گفت: اگر سرمایه اجتماعی را انقلاب شکل ندهد دیگران آن را در مقابل انقلاب و آرمانهای آن هدایت میکنند.
به باور ذوالقدر ما باید سرمایه اجتماعی انقلاب را شکل دهیم بنابراین یک انتخاب نیست بلکه یک اضطرار است چراکه اگر شکل ندهیم فرش را از زیر پای انقلاب میکشند.
انتهای پیام/