به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، پایتخت لبنان روز پنج شنبه 20 آوریل امسال، شاهد رویدادی مهم بود که رسانه ها و سیاستمداران توجه زیادی به آن نکردند. نزدیک شهرک عوکر در دامنه کوهی در مقابل شهر بیروت، کلنگ احداث بزرگترین سفارتخانه آمریکا در خاورمیانه بر زمین زده شد. این رویداد در آینده نزدیک تاثیرات و پیامدهایی در منطقه خواهد داشت که تحمل آن برای کشور کوچکی مثل لبنان دشوار خواهد بود.
الیزابت ریچارد سفیر آمریکا در لبنان در مراسم آغاز ساخت ساختمان جدید سفارت آمریکا در بیروت گفت این پروژه، پیامی مهم برای مردم لبنان در خصوص عمق هماهنگی و همکاری بین دورکشور است که با افتتاح این پروژه عظیم، گسترده تر نیز خواهد شد.
نقشه های این پروژه نشان می دهد سفارت جدید آمریکا در بیروت قرار است در زمینی به مساحت 174 هزار متر مربع ساخته شود و شامل ساختمان های متعددی خواهد بود که از نظر امنیتی در سطح بالایی قرار دارند تا بتوانند از کارمندان و شهروندان آمریکایی در موارد ضروری محافظت کنند.
اجرای این پروژه به شرکت مهندسی مورفوسیس (Morphosis Architects) که مقر آن در شهر کالور (Culver City) ایالت کالیفرنیا است واگذار شده است و ناظر آن نیز شرکت بینالمللی هاربرت (B.L. Harbert ) است. منابع رسانه ای هزینه اجرای این پروژه را حدود یک میلیارد دلار اعلام کرده اند.
بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان معتقدند اجرای چنین پروژه عظیمی در بیروت بیدلیل نیست و این پروژه همزمان دارای ابعاد نظامی و سیاسی است. این مکان حدود 100 کیلومتر از پایگاه دریایی روسیه در طرطوس سوریه فاصله دارد و فاصله آن تا مرزهای جنوبی لبنان که نیروهای بین المللی در آن مستقر هستند و افراد حزب الله در آنجا حضور دارند فقط دهها کیلومتر است.
به عقیده تحلیلگران، اجرای این پروژه با این هزینه سنگین نشان می دهد این پروژه از چارچوب دیپلماسی خود خارج شده و به پایگاه نظامی آمریکا شبیهتر است و ساخت آن اقدامی راهبردی و ایجاد جای پایی در برابر پایگاه طرطوس در سوریه است.
انتهای پیام/