«اگر می‌خواهید بدانید گران‌ترین، کوچک‌ترین، کهن‌ترین، اسرارآمیزترین، پرخواننده‌ترین، پرشمارگان‌ترین و قطورترین کتاب‌ جهان را بشناسید، این گزارش را بخوانید.»

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «این روزها شهر آفتاب میزبان یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای مرتبط با کتاب و کتابخوانی در جهان است، نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را بسیاری رکورددار بازدید مردم می‌دانند. به بهانه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران که از رکوردداران نمایشگاه‌های کتابی در جهان محسوب می‌شود، سری زده‌ایم به دنیای شگفت‌انگیز ادبیات و کتاب و برای شما از رکوردداران این حوزه گزارشی تهیه کرده‌ایم.
 
آشنایی با کتاب‌های «ترین» جهان 
 
گران‌ترین کتاب جهان
 
لئوناردو داوینچی را همه ما با شاهکارهای میلیاردی هنری می‌شناسیم، با مونالیزا و شام آخرش اما او در دنیای کتاب هم رکورددار است. شاید خود لئوی جوان هم فکرش را نمی‌کرد روزی کتابچه یادداشت شخصی‌اش چنین در دنیای امروز معامله شود. داستان از این قرار است که در سال ۱۹۹۴ در حراجی کریستی در نیویورک کتابچه او برای فروش عرضه شد. خیلی از کارشناسان احتمال می‌دادند که این کتابچه حدود ۵ میلیون دلار به فروش برسد اما واقعا هیچکس فکرش را نمی‌کرد در پایان این حراج چکش ۳۰ میلیون و ۸۰۰ هزار دلاری برای آن ثبت شود و یک نفر چنین پولی را پرداخت کند. البته چند روز بعد هم این شگفتی‌ها به پایان رسید وقتی اعلام شد این خریدار که این مبلغ را پرداخته است، کسی نیست جز ثروتمندترین مرد جهان؛ آقای بیل گیتس!
 
آشنایی با کتاب‌های «ترین» جهان
 
کهن‌ترین کتاب چاپی جهان
 
وقتی صحبت از کتاب چاپی قدیمی به میان می‌آید، قطعا باید این کتاب یک اثر مرتبط با ادیان باشد، کهن‌ترین کتاب چاپی جهان ۶۰۰ سال پیش از نسخه چاپی انجیل گوتنبرگ و ۸۶۸ سال پس از میلاد مسیح به چاپ رسیده است که از آن به عنوان کهن‌ترین کتاب چاپی جهان یاد می‌کنند: دیاموند سوترا. این کتاب متن گفت‌وگویی رد و بدل شده میان بودا و یکی از شاگردانش است. برای چاپ این کتاب نشان‌های نوشتاری و تصاویر روی یک صفحه چوبی کنده‌کاری شده و سپس روی آنها را رنگ کرده و در نهایت روی کاغذ فشار داده‌اند.
آشنایی با کتاب‌های «ترین» جهان
 

کوچک‌ترین کتاب جهان
 
احتمالا شما هم دارید تلاش می‌کنید تا تصویر این کتاب را ببینید! آیا واقعا می‌توانید این کتاب را ببینید؟ پاسخ قطعا منفی است. این کتاب اثری مینیاتوری با ابعاد ۷۴ در ۷۵ میلی‌متر است که مثل خیلی موارد خاص در ژاپن تهیه شده است و فعلا رکورد کوچک‌ترین کتاب جهان را به نام خود به ثبت رسانده است. این کتاب به اسم «‌گل‌های فصول» دارای ۲۲ صفحه است و حاوی تصاویر گل‌ها همراه با توصیف آنهاست که در فونت یک‌دهم میلی‌متر چاپ شده است. ناشر این کتاب (Toppan Printing) برای چاپ آن از تکنیکی استفاده کرده که در صنعت چاپ اسکناس استفاده می‌شود.
آشنایی با کتاب‌های «ترین» جهان 
 
پرشمارگان‌ترین کتاب جهان
 
نوبتی هم که باشد بالاخره نوبت به انجیل می‌رسد. اثر چاپی و مقدس دین مسیح که البته دارای چند رکورد است؛ از جمله پرشمارگان‌ترین که البته مجموع شمارگان آن فقط قابل تخمین است و عدد دقیقی درباره آن وجود ندارد. آن طور که در کتاب رکوردهای گینس آمده است تاکنون بین ۲ و نیم تا ۵ میلیارد نسخه از انجیل چاپ شده است. جالب است بدانید هر سال نزدیک به ۲۰ میلیون نسخه جدید نیز به این مجموع افزوده می‌شود. انجیل همچنین رکورد بیشترین تعداد ترجمه‌ها را در اختیار دارد. این کتاب به بیش از ۲۵۰۰ زبان ترجمه شده است.
 
 
آشنایی با کتاب‌های «ترین» جهان
 
پرخواننده‌ترین رمان جهان
 
لابد فکر می‌کنید اکنون نوبت هری پاتر است اما در اشتباه هستید. بیش از چهار قرن است که داستان دن‌کیشوت میلیون‌ها خواننده در سراسر جهان را به وجد آورده و الهام‌بخش هنرمندانی در حوزه‌های مختلف از جمله پیکاسو بوده است. دن‌کیشوت اثر میگل سروانتس، نویسنده اسپانیایی تا سال ۲۰۱۷، حدود ۵۰۰ میلیون بار چاپ شده است. برای مقایسه بد نیست بدانید که شمارگان کل مجموعه هفت جلدی داستان‌های هری پاتر تا به حال ۴۰۰ میلیون نسخه بوده است.
 
آشنایی با کتاب‌های «ترین» جهان 
قطورترین کتاب جهان
 
قطورترین کتاب جهان با ضخامت ۳۲ سانتی‌متر دربرگیرنده تمامی داستان‌های خانم مارپل به قلم آگاتا کریستی است (۱۲ کتاب و ۲۰ داستان کوتاه). این کتاب در سال ۲۰۰۹ در ۵۰۰ نسخه توسط انتشارات Harper Collins منتشر شد.
 
آشنایی با کتاب‌های «ترین» جهان 
 
اسرارآمیزترین کتاب جهان
 
این کتاب دانشمندان زیادی را کلافه کرده است: دست‌نوشته‌های ووینیچ که دربرگیرنده نقاشی‌های عجیب و غریب از جمله تصاویر گیاهان ناشناخته است و با الفبایی ناآشنا نگاشته شده. نویسنده کتاب ناشناس است و خلق آن احتمالا به قرن ۱۵ میلادی بازمی‌گردد. گفته می‌شود که این کتاب جزو دارایی‌های رودلف دوم (امپراتور رم مقدس) بوده است. در سال ۱۹۱۲ ویلفرد ووینیچ (عتیقه‌شناس مشهور انگلیسی و کلکسیونر کتاب) این اثر مهم را در ایتالیا خرید و با خود به آمریکا برد.
 
منبع:جام جم
 
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.