دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس گفت: جامعه ما به سمت استفاده از طر‌ح‌های ایرانی اسلامی پوشاک باید رود.

ایران باید به سمت طرح‌های ایرانی برود
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور امروز در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره ملی نقش تن‌پوش، برگزاری این جشنواره را گام بلند دیگری در جهت تحقق اهداف فرهنگی کشور برشمرد و اظهار داشت: امسال برای اولین بار شاهد تلفیق خوب صنعت، هنر و فرهنگ در این جشنواره بوه‌ایم.
 
وی ادامه داد: محصولات فرهنگی تا شکل مادی به خود نگیرد قطعاً تأثیرگذاری کافی را نخواهد داشت. نظریه‌پردازان معتقد هستند که محصولات مادی در حوزه فرهنگ زمانی مؤثر واقع می‌شود که شکل ملموس به خود بگیرد و هرگاه این دو نسبت به هم فاصله بگیرند ما مجبور می‌شویم که کپی‌برداری کرده و از فرهنگ دیگران بهره بگیریم.
 
قبادی افزود: برگزاری این نوع از جشنواره‌ها کمک می‌کند که علاوه بر اینکه فرهنگ‌ساز می‌شویم، هویت‌ساز هم بشویم چرا که مشخصاً فعالیت‌های فرهنگی سرنوشت هویت‌سازی را به دنبال دارد. البته مشکلات مادی، معنوی و اقتصادی پیش روی ما هست، ولی پرداختن به این مسائل کمک می‌کند در مسیر کپی‌برنداشتن و کپی‌کاری گام برداریم.
 
قبادی با اشاره به اینکه سال‌های سال کپی‌بردار و کپی‌کار در حوزه‌های مختلف بوده‌ایم، بیان کرد: این فعالیت‌های فرهنگی کمک می‌کند که به فرهنگمان شکل مادی و ملموس بدهیم و مزیت عینی شدن به آن ببخشیم.
 
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس تصریح کرد: جشنواره نقش تن‌پوش را یکی از مهم‌ترین جشنواره‌هایی برشمرد که فرهنگ را در شکل‌ها و تکنیک‌های مختلف به محصول رسانده و مردم را از آن بهره‌مند می‌کند.
 
وی به دریافت بیش از ۴۵۰ اثر در این جشنواره نیز اشاره و با توجه به تخصصی بودن این جشنواره تعداد آثار را بسیار قابل توجه برشمرد و گفت: حضور فعالانه صنعت‌گران در این جشنواره بسیار چشم‌گیر و حائز اهمیت است. اگر چند سال قبل می‌خواستیم نام چند برند ایرانی را ببریم به راستی برند مطرحی وجود نداشت، اما در حوزه مد و لباس اکنون می‌توانیم از ده‌ها برند خوب نام ببریم و بگوییم که حضور هر کدام از این برند‌ها مایه افتخار و تأثیرگذار است.
 
قبادی عنوان کرد: تا حدودی به قولی که در سال‌های گذشته مبنی بر تولید انبوه آثار و کاربردی کردن طرح‌ها داده بودیم رسیده‌ایم البته باز هم در ابتدای راه هستیم بر همین اساس ۵ طرح اول این جشنواره مورد حمایت قرار گرفته و هر طرح در مرحله اول به تیراژ ۵۰۰ عدد تولید خواهد شد و اگر راه خود را باز کرد تولیدکنندگان می‌توانند به تولید بیشتر طرح‌ها بپردازند.
 
وی افزود: در جشنواره فجر هم آثار از طراحی به تولید نزدیک شده است و سال گذشته بیش از سه طرح از لباس مردان جشنواره فجر به تولید انبوه رسید و طرح لباس کتاب‌دار نیز امروز مصوب شد که به تولید انبوه برسد.
 
قبادی یادآورشد: جامعه ما به سمت استفاده از طر‌ح‌های ایرانی اسلامی پوشاک باید رود. میزان ورود اثر به ساختار نشان شیما نیز نسبت به سال ۹۴ بیش از ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است و این نشان می‌دهد جامعه تولید و طراحی ما در حال خلق اثر و تکوین در حوزه مد و لباس است.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار