به گزارش خبرنگار
حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امانوئل مکرون، رئیس جمهور جدید فرانسه به صف جوانترین رهبران جهان پیوست. وی که روز یکشنبه در انتخابات ریاست جمهوری این کشور پیروز شد 39 سال دارد. تفاوت سنی زیاد مکرون با همسرش در روزهای تبلیغات و پس از پیروزی، بسیار در رسانههای جهان بازتاب داشت. او با معلم ادبیات خود که 25 سال از خودش بزرگتر است ازدواج کرده است.
اما این فقط کشور فرانسه نیست که رئیس جمهوری به این جوانی را به خود میبیند. در اینجا شرح حال کوتاهی از رهبران جوان جهان را از نظر میگذرانیم.
معمر قذافی (لیبی)
قذافی 27 سال بیشتر نداشت زمانی که در سال 1969 قدرت را در دست گرفت. دیکتاتور لیبی تا سال 2011 بر مسند قدرت بود و سرانجام پس از انقلاب مردمی بازداشت و چند ماه توسط عواملی ناشناس کشته شد.
فیدل کاسترو (کوبا)
رهبر انقلابی کوبا از زمانی که 32 سال داشت به عنوان رهبر این کشور شناخته شد و چیزی حدود 50 سال این عنوان را به همراه داشت. او با شورش نیروهای شورشی بر مسند قدرت نشست و یکی از کمونیستیترین افراد معاصر به شمار میرفت. کاسترو سال گذشته میلادی از دنیا رفت.
کیم جونگ اون (کره شمالی)
رهبر کره شمالی بدون شک یکی از جوانترین رهبران جهان است. اما سن او نیز مانند بسیاری از امور کشورش سرّی است و گفته میشود 32 یا 33 سال دارد. وی پس از مرگ پدرش در سال 2011 به قدرت رسید.
دنیل اورتگا (نیکاراگوئه)
اورتگا در سال 1984 کمی قبل تر از جشن تولد 39 سالگیاش با کودتای نظامیان سکان هدایت نیکاراگوئه را به دست گرفت. پس از آن از طریق رأیگیری در 1990 به آن اعتبار بخشید و مجدداً در سالهای 2006، 2011 و 2016 در انتخابات پیروز شد و اعتبارش را تمدید کرد.
جمال عبدالناصر (مصر)
ناصر 38 ساله بود زمانی که رئیس جمهور مصر شد. او در سال 1956 به قدرت رسید. در دوران ریاستش کانال سوئز را ملی کرد و حمایت خود را از پانعرب اعلام کرد. او تا زمان مرگش در 1970 یکی از ضدامپریالیستیترین شخصیتهای جهان به شمار میرفت.
راجیو گاندی (هند)
گاندی در 40 سالگی به دفتر نخستوزیری راه یافت. مادرش که نخست وزیر هند بود در 1984 ترور شد و پس از او پسرش راهی دفتر کارش شد. گاندی با وعده مدرنیزه کردن دولت هند کارش را آغاز کرد اما پس از چند سال مجبور به استعفا شد. وی در سال 1991 زمانی که سرگرم کمپین تبلیغاتی برای ورود مجدد به دفتر نخستوزیری بود همچون مادرش ترور شد.
مصطفی آتاتورک (ترکیه)
آتاتورک را با نام بنیانگذار جمهوری ترکیه میشناسند. او سال 1923 در 42 سالگی اولین رئیس جمهور ترکیه شد. آتاتورک به معنی پدر ترکهاست.
جان اف کندی (ایالات متحده آمریکا)
کندی جوانترین فردی بود که بهعنوان رئیس جمهور آمریکا برگزیده شد؛ سناتوری ثروتمند و قهرمان جنگ که 43 سال داشت وقتی در 1961 سوگند یاد کرد.
جاستین ترودو (کانادا)
ترودو در سال 2015 نخست وزیر کانادا شد. در آن زمان 43 سال داشت. او نیز مانند راجیو گاندی ارتباط خانوادگی مستحکمی با دفتر نخست وزیری کانادا داشت چون پدرش زمانی نخست وزیر این کشور بود.
تونی بلر و دیوید کامرون (انگلیس)
تونی بلر در هنگام تصدی پست نخست وزیری انگلیس 43 سال داشت. او در سال 1997 به این سمت دست یافت. دیوید کامرون نخست وزیر قبلی این کشور نیز فقط چند ماه از بلر کمسن و سالتر بود. آن دو پایان کار خوبی نداشتند؛ بلر رهبر حزب کارگر بود اما با پیوستن به آمریکا در تهاجم به عراق اعتبارش را از دست داد. کامرون نیز سال گذشته مجبور شد پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برکسیت) استعفا دهد.