وی ادامه داد: دام آلوده به ویروس تب کریمه کنگو هیچ علامت خاصی ندارد، از این رو ضروری است که ذبح دامها در کشتارگاههای مجاز انجام گیرد. کشتار دام در اماکن غیرمجاز و غیرقانونی عاملی برای انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام است.
رييس جامعه دامپزشكان کشور افزود: متأسفانه در برخی موارد مشاهده میشود شهروندان گوشت مصرفی خود را از طریق کشتار غیرمجاز دام تهیه میکنند که این خود میتواند به انتشار این بیماری در جامعه دامن زند.
محبی بیان کرد: بیماری تب کنگو جزو بیماریهای بومی کشور ما است و ما هم نمیتوانیم این بیماری را ریشه کن کنیم و از این رو این بیماری زمانی منتقل میشود که حیوانی در تبش باشد و اگر نظارت کامل دامپزشکی صورت بگیرد میتوان این بیماری را کنترل کرد.
وی تصریح کرد: برای پیشگیری این بیماری باید جلوی کشتار غیرقانونی گرفته شود و رعایت اصول بهداشتی انجام شود تا تب کنگو قابل کنترل باشد.
رييس جامعه دامپزشكان کشور اضافه کرد: غالبا این بیماری با فرارسیدن تابستان و گرم شدن هوا انتشار انتشار پیدا میکنند و هموطنان باید تنها گوشت دارای مهر اداره دامپزشکی را خریداری کنند.
محبی عنوان کرد: با توجه به این که تماس با خون و ترشحات فرد مبتلا نیز موجب انتقال این بیماری میشود، شناسایی به موقع، بستری و درمان علاوه بر کاهش میزان مرگ و میر اقدامی اساسی در پیشگیری از انتشار بیماری نیز محسوب میشود.
وی گفت: بیشترین موارد دامهای آلوده در استان سیستان و بلوچستان گزارش شده است، اما به لحاظ اینکه چه تعداد تلفات انسانی داشته هنوز آمار دقیقی در دست نیست.
رييس جامعه دامپزشكان کشور یادآورشد: متاسفانه این بیماری واکسن ندارد، اما بهترین و موثرترین راه درمان آن رسیدگی سریع به افراد مشکوک به این بیماری بوده و همچنین رعایت نکات ایمنی به جلوگیری از شیوع این بیماری کمک میکند.
انتهای پیام/