نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در هفته گذشته به کار خود پایان داد.

پایان کار نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران/ برگزاری مراسم پاسداشت زبان فارسی
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در هفته گذشته نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که از 13 اردیبهشت ماه آغاز شده بود، به کار خود پایان داد.  

همایون امیرزاده سخنگوی‌ نمايشگاه كتاب تهران در مراسم اختتامیه در جمع خبرنگاران با ارائه آمار تخلفات و برخوردهای صورت گرفته، گفت: در نمایشگاه کتاب امسال 156 مورد اخطار کتبی محرومیت از نمایشگاه کتاب، 7 مورد حكم محروميت تا پایان اين نمایشگاه، 5 مورد حكم یک روز تعطیلی داده شد. مصادیق تخلفات نقد کردن بن کتاب، واگذاری غرفه به غیر، ارائه کتاب سایر ناشران، ثبت‌نام کلاس‌های آموزشی، عدم رعایت شئونات اسلامی و فروش کتاب بدون مجوز و شناسنامه بود.  
 
سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اظهار داشت: در حوزه نشر به اتحادیه‌ها و نهادهای رسمی که دارای شخصیت حقوقی هستند، امور مربوط به نشر را واگذار می‌کنیم. در سال 96 همه امور نمایشگاهی را بر مبنای برنامه‌ای که در ابتدای دولت به جامعه نشر قول داده بودیم، واگذار می‌کنیم.
 
صالحی امیری افزود: وزارت فرهنگ، معاونت فرهنگی و مجموعه همکاران من در حوزه فرهنگ بقیه امور اجرایی را بر عهده می‌گیرند. اینکه این نمایشگاه با اعیاد شعبانیه‌ همزمان شد را به فال نیک می‌گیریم و برای ظهور حضرت حجّت بن الحسن (عج) دست به دعا و نیاش برمی‌داریم‌.
 
*بر اساس حکم هیات داوران ناشران داخلی سی‌اُمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در بخش ناشران عمومی حوزه تهران ضمن تقدیر از انتشارات سفیر اردهال، غرفه انتشارات ققنوس به عنوان غرفه برتر معرفی شد.  
 
در بخش ناشران عمومی حوزه شهرستان نیز ضمن تقدیر از غرفه معروف، غرفه انتشارات درالعلم به عنوان غرفه برتر معرفی گردید.  
 
در بخش ناشران دانشگاهی غرفه انتشارات نگاه دانش به عنوان غرفه برتر انتخاب شد. در این بخش همچنین غرفه «ابن سینا» به عنوان شایسته تقدیر شناخته شد.  
 
در بخش ناشران کودک و نوجوان نیز انتشارات زعفران به عنوان غرفه برتر معرفی شد و انتشارات خط خطی به عنوان غرفه  شایسته تقدیر شناخته شد.  
 
بر اساس حکم هیات دوران ناشران داخلی سی امین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در بخش ناشران آموزشی نیز انتشارات سرمشق به عنوان غرفه برتر و انتشارات راه اندیشه به عنوان غرفه شایسته تقدیر از سوی هیات داوران معرفی شدند.  
 
در بخش ناشران دیجیتال نیز غرفه فیدیبو به عنوان غرفه برتر انتخاب شد.
 
*سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزیر ارشاد ضمن  تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری نمایشگاه گفت: از  اهالی فرهنگ که سازنده، همراه و همدل نمایشگاه بودند و  از وزیر ارشاد، انتشاراتی‌ها و همکاران خودم در موسسه نمایشگاه‌ها تشکر می‌کنم که اگر نبودند این اتفاق‌ها نمی‌افتاد.  
 
وی ادامه داد: مجموعه‌های مختلف نمایشگاه تهران مراحل پایانی واسپاری را طی می‌کنند. از فردای اختتامیه از اتحادیه ناشران و کتابفروشان و اتحادیه آشنا می‌خواهیم کلید نمایشگاه سی و یکم را بزنند و با نگاهی به قوت‌ها و ضعف‌های نمایشگاه برنامه‌ریزی کنند.
 
صالحی تصریح کرد: اتفاقات خوبی در نمایشگاه سی‌ام پدید آمد. ایتالیا با برنامه‌های متنوع و استانبول به عنوان شهر مهمان حضور خوبی داشتند. در طول 10 روز برگزاری نمایشگاه فروشی معادل 76 میلیارد و نیم فقط از طریق بانک شهر داشتیم. این در حالی است که در سال گذشته 69 و نیم میلیارد بوده است، این به معنای این است که شاهد 12 درصد افزایش فروش بوده‌ایم.
 
*نشست خبری رئیس سازمان تامین اجتماعی با ناشران در پاویون تشریفات نمایشگاه با حضور سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزارت ارشاد، نوربخش رئیس سازمان تامین اجتماعی برگزار شد.  
 
نوربخش رئیس سازمان تامین اجتماعی در این نشست خبری گفت: فکر می‌کنم باید اقدامات جدی‌تری در رابطه با اهالی فرهنگ انجام داد. در این زمینه مشکلاتی داریم که باید برطرف شود. ضوابط و قانون بیمه ناشران از درجه اهمیت برخوردار است که دستور دادم، در حوزه دفاتر فقط در سال آخر مالی ورود پیدا کنند. 12 هزار نفر از اصحاب رسانه و فرهنگ بیمه شده در هفته گذشته به 20 هزار نفری که در گذشته بیمه شده بودند، افزوده شد.  
 
*امیرمسعود شهرام‌نیا قائم مقام نمایشگاه کتاب در نشست خبری گفت: حداکثر خسارت‌های وارد شده به ناشران در اثر آبگرفتگی غرفه‌ها، به 200 میلیون تومان می‌رسد و تاکنون 150 میلیون تومان آن به طور کامل به ناشران پرداخت شده است. پیش‌بینی ما در بخش کودک و نوجوان 65 میلیون بود اما مبلغ خسارت 2 تا 3 میلیون تومان پایین‌تر از مبلغ پیش‌بینی ما شد. برخی ادعاهای جدید نیز در مورد خسارت آبگرفتگی داشتیم که در دو، سه مورد خود ناشران از گرفتن خسارت منصرف شدند.
 
*به مناسبت روز پاسداشت زبان فارسی، مراسمی با این عنوان با حضور روسا و اعضای فرهنگستان در فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار شد.
 
غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در ابتدای این مراسم گفت: همان طور که می‌دانید با تصویب شورای انقلاب فرهنگی 25 اردیبهشت ماه به عنوان روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و روز پاسداشت زبان فارسی تعیین شد. در این روز ایرانیان و به خصوص کسانی که نقشی در زبان فارسی دارند باید تجدید عهدی با زبان فارسی داشته باشند.  
 
وی در ادامه گزارشی درباره فعالیت‌های فرهنگستان ارائه داد و گفت: فرهنگستان 13 گروه پژوهشی دارد که به ترتیب در مورد آنها توضیح می‌دهم. گروه آموزش زبان و ادبیات فارسی با مدیریت دکتر حسن ذوالفقاری بر وضع آموزش زبان فارسی در مدارس نظارت می‌کند؛ یکی از کارهای این گروه نظارت بر کتاب‌های درسی است که واژه‌های مصوب فرهنگستان در آنها به کار برده شود. سال گذشته که برنامه تحول نظام آموزشی به کلاس دهم رسید، 30 عنوان کتاب در این پایه و 46 عنوان در پایه‌های دیگر بررسی شد. این گروه همچنین فعالیت‌های سودمندی در حوزه دو زبانگی داشته است و خبرنامه شماره 12 آن منتشر شده است.  
 
 
انتهای پیام/
 
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.