وزیر دادگستری گفت: در احراز رتبه نوآوری جهانی، ٢٨ رتبه ظرف سه سال گذشته ارتقا داشتیم و رتبه اول جهانی را در سرعت تولید علم به دست آوردیم.

ارتقای 28 رتبه در نوآوری جهانی طی 3 سال گذشته/در حوزه سرعت تولید علم رتبه اول جهانی را بدست آوردیمبه گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری، در هفتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط در کتابخانه ملی، ضمن ابراز خرسندی از حضور باشکوه مردم در انتخابات ٢٩ اردیبهشت، اظهار داشت: روز ٢٩ اردیبهشت در تاریخ معاصر ما ماندگار خواهد شد و اتفاقی نیکو که بیانگر فرهنگ فاخر اجتماعی- سیاسی و تمدن ساز ملت بزرگ ایران است در این کشور روی داد و مردم در این حضور آگاهانه، مسئولیت شناسانه، نظم و جدیت برای مشارکت و تعیین سرنوشت را با وجود مشکلات اجرایی پیش آمده، نشان دادند و حتی بسیاری از هموطنان ساعت ها در صندوق های أخذ رای منتظر ماندند.

وی با تبریک حماسه گسترده مردم و تبریک به رئیس جمهور منتخب، ادامه داد: این حمایت گسترده و چشمگیر بی شک موجب تثبیت و ایجاد انگیزه و حمایت مردم از شعارها و اهداف و برنامه های ایشان بوده و ان شاءالله دولت دوازدهم گام بلندتری در جهت تامین امنیت ملی، عزت ملی و رشد و توسعه ملی بردارد.

** قدرت نرم سایه سنگین خود را بر قدرت سخت تحمیل می کند

وزیر دادگستری با تاکید بر شکل گیری دگرگونی قدرت در اقتدار بین المللی و جهانی، گفت: اگرچه محور قدرت سخت یکی از محورهای اصلی قدرت در دنیا است و این روزها در منطقه ما، آنچه از حیث قدرت سخت برجسته بود و می خواست تحولات منطقه ای را تحت تأثیر خود قرار دهد، را دیدیم، اما واقعیت این است که دنیا تحول عظیمی پیدا کرده است.

وی ادامه داد: قدرت نرم کم کم دارد سایه سنگین خود را بر فضاهای ملی، منطقه ای و جهانی تحمیل می کند.

حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی با بیان اینکه چهار موضوع قدرت علمی، روحی- معنوی، سیاسی و فرهنگی در حوزه قدرت نرم، نقش محوری دارند، گفت: جمهوری اسلامی در چندسال گذشته در تولید، دفاع و تثبیت قدرت نرم و ارتقای جایگاه جهانی ما در قدرت نرم، نقش تعیین کننده ای داشت و این برای ما جای مباهات است.

وی اضافه کرد: اما درعین حال لازم است در حوزه حقوقی بیشتر به این موضوع بپردازیم؛ گام نخست و اصلی، تبدیل شدن به تولید کننده و پدیدآورنده محتوای فرهنگی و بعد از آن تامین حقوق مرتبط آن است.

**جمهوری اسلامی ایران به رتبه نخست سرعت رشد علم در دنیا دست یافت
 
حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی با طرح این پرسش که شاید می پرسیم این دولت جز پرداختن به موضوع برجام، چه کرده است، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند کارهایتان را گزارش دهید و معمولا فعالیت دستگاه ها در سایه فعالیت های با اهمیت تَر به سایه می رود؛ اما در فصل انتخابات، وقتی دولت شروع به بیان فعالیت ها کرد، گفتند اینها بهره برداری تبلیغاتی است و اگر دولت در طول سالهای گذشته این فعالیت ها را انجام می داد خوب بود.

وی با بیان اینکه امیدواریم رسانه ها به انتشار دستاوردهای دولت اهتمام بیشتری داشته باشند افزود: در احراز رتبه نوآوری جهانی، ٢٨ رتبه ظرف سه سال گذشته ارتقا داشتیم؛ در حوزه تولید علم، رتبه اول جهانی را در سرعت تولید علم بدست آوردیم و میانگین آن که در دنیا ٦ درصد است در جمهوری اسلامی ۱۷ و نیم درصد بود.

وزیر دادگستری با بیان اینکه چهارمین کشور برتر دنیا در حوزه آموزش عالی هستیم، گفت: از رتبه ۲۶ در سال ٢٠١٣ به رتبه چهارم در سال ٢٠١٦ ارتقا یافتیم و از جهت عدد مطلق، رتبه پنجم فارغ التحصیلان مهندسی دنیا را بدست آوردیم.

به گفته وزیر دادگستری، میزان مقالات پزشکی در چهارسال گذشته حدود ۵۰ درصد ارتقا داشته و به ١٤ هزار و ٩٠٠ مقاله رسیده است، در حوزه "آی سی تی" پهنای باند از ٦٢٤ مگابایت به چهارهزار مگابایت، یعنی حدود ۷۰ درصد رشد داشته، کاربران اینترنت پرسرعت، از ۴ و نیم میلیون در سال ۹۲ به ۳۴ میلیون کاربر در سال ٩٦ رسید و در زمینه مهاجرت نخبگان نیز، آمار به کمتر از پنج درصد رسیده و امروز ما با سیر مهاجرت معکوس روبرو هستیم.

وزیر دادگستری اظهار کرد: بزرگترین قراردادهای تجاری و تسلیحاتی جهانی به دنبال سفر رئیس جمهور امریکا به عربستان بسته شد اما همه این خبرها و حضور سران ده ها کشور مسلمان عربی تحت تأثیر انتخابات ایران قرار گرفت و این انتخابات باشکوه، خبر سفر رییس جمهور امریکا به عربستان را کمرنگ کرد؛ دست کم اینکه هم ترازی ایجاد کرد و این سفر پرطمطراق را به چالش کشید و قدرت نرم سیاسی ایران را به رخ کشید.

** جمهوری اسلامی ایران میدان دار برجسته عرصه قدرت نرم است

وی اضافه کرد: امروز جمهوری اسلامی صاحب توانمندی و میدان دار در حوزه قدرت نرم است و به همین دلیل جمهوری اسلامی، در تراز قدرتهای جهانی قرار گرفته است.

حجت الاسلام و المسلمین پورمحمدی در خاتمه نکته قابل توجه را بحث حمایت حقوقی از پدیدآورندگان آثار ادبی و هنری خواند و گفت: در این دولت به طور جدی و ویژه به این بحث پرداخته و لوایح زیادی در این دولت تکمیل یا بازنگری شد و به مجلس ارسال کردیم؛ لوایحی را در دست اقدام داریم و حدود دو سال است با انجام کار فشرده ای در دبیرخانه مالکیت فکری، پیش نویس لایحه حمایت از فرهنگ عامه(فولکلور) آماده شد.

وی با مهم خواندن بحث حقوق فرهنگ عامه، افزود: این موضوع مهم هم در لایحه مالکیت فکری اضافه شده است که امیدواریم به زودی تکمیل و برای تصویب نهایی به دولت ارسال شود.

بر اساس این گزارش، هفتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با موضوع حمایت از نمودهای فرهنگ عامه و حقوق مالکیت فکری با حضور سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری، اللهیار ملک شاهی رئیس کمیسیون حقوقی قضایی مجلس شورای اسلامی، محمود عباسی معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری، اشرف السادات بروجردی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، محمد هاشمی حقوقدان و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های کشور در سالن همایش کتابخانه ملی برگزار شد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار