به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛شهرستان سلسله دارای 66 هزار هکتار اراضی کشاورزی مستعد وقابلکشت است که هرساله حدود یکسوم این اراضی توسط کشاورزان شهرستان به کشت محصول حیاتی و استراتژیک گندم اختصاص مییابد و به نوعی این شهرستان یکی از قطبهای کشاورزی استان محسوب میشود.
این شهرستان را میتوان یکی از تولیدکنندگان عمده گندم در استان لرستان به شمار آورد اما "نبود کارخانه آرد و سیلوی ذخیره گندم" یکی از مشکلات عمده است که هرساله کشاورزان سلسله در فصل برداشت محصول گندم خود با آن مواجه هستند.
کلنگ احداث کارخانه آرد و سیلوی ذخیره گندم سلسله در سال85
کلنگ احداث کارخانه آرد و سیلوی ذخیره گندم شهرستان سلسله سال 85 در زمینی به مساحت چهار هزار و 700 مترمربع زدهشده اما نبود اعتبارات سبب توقف دهساله این طرح ضروری برای شهرستان شده است و کشاورزان سلسله در نبود سیلوی ذخیره گندم هرسال محصول برداشتشده خود را در فضای آزاد نگهداری میکنند که به دلیل نگهداری در فضای سرباز و آزاد کیفیت گندمهای برداشتشده دچار افت شدید میشود و احتمال بارش زودرس سبب فرستادن گندم مرغوب سلسله به خارج از شهرستان میشود.
توقف دهساله این طرح ضروری شهرستان سلسله ما را بر آن داشت تا در گزارشهایی باعناوین«توقف 10 ساله ساخت کارخانه آرد سلسله/ نبود سیلو زحمات گندم کاران را برباد داد» در شهریور ماه سال 95 و «سیلوی ذخیره گندم شهرستان سلسله پس از 10 سال توقف احداث میشود» در اسفند ماه سال 95 پیگیری برای اجرای این طرح ضروری شهرستان سلسله را بهمسئولان گوشزد کند.
البته استاندار لرستان نیز در آخرین سفر خود در سال گذشته به شهرستان سلسله و در نشست ستاد تسهیل در این شهرستان با اشاره به اهمیت احداث سیلوی ذخیره گندم در شهرستان سلسله، از شعب بانکی این شهرستان خواسته بود تا در ارائه تسهیلات به مدیرعامل کارخانه همکاری لازم برای احداث سیلوهای ذخیره این طرح را داشته باشند.
وعده پرداخت تسهیلات 2 میلیارد تومانی
فرماندار سلسله نیز در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری قبل از شروع سال 96 خبر از ارائه تسهیلات دو میلیارد تومانی به این طرح ضروری شهرستان داده بود و همین خبرگزاری تسنیم را بر آن داشت تا مجدداً پیگیر روند احداث سیلوهای ذخیره باشد.
قدرت الله فلاح نژاد فرماندار سلسله دراین رابطه اظهار داشت: گندم یکی از محصولات استراتژیک محسوب میشود و آرد و نان نیز از نیازهای اساسی مردم به شمار میروند بنابراین باید در این زمینه اقدامات مناسبی صورت داد.
وجود 17 هزار هکتار کشت گندم دیم و آبی در سلسله
وی افزود: شهرستان سلسله با اختصاص سالانه حدود 17 هزار هکتار از اراضی دیم و آبی خود به کشت گندم و وجود زمینهای حاصل خیز ظرفیت بالایی درکشت محصول گندم دارد.
فرماندار سلسله عنوان کرد: کارخانه آرد و سیلوی ذخیره گندم، دو طرح جدا از هم محسوب میشوند که سیلوی ذخیره نسبت به کارخانه آرد از پیشرفت فیزیکی مناسبتری برخوردار بوده و برای بهرهبرداری به تسهیلات کمتری نیاز دارد.
وی با اشاره به ادامه پیگیری برای تخصیص تسهیلات برای احداث سیلوهای ذخیره، بیان کرد: در صورت اتمام عملیات احداث سیلوهای ذخیره، مشکلات این بخش شهرستان به حداقل خواهد رسید.
توقف ساخت کارخانه آرد و سیلو به دلیل نبود اعتبار
فلاح نژاد با اشاره به اینکه بیش از 10 سال است که روند ساخت کارخانه آرد و سیلوی ذخیره گندم شهرستان با مشارکت بخش خصوصی آغازشده اما به دلیل مشکلات مالی و نبود اعتبار متوقفشده است، گفت: سیلوی ذخیره یکی از نیازهای ضروری شهرستان محسوب میشود زیرا هرساله در فصل برداشت برای ذخیره محصولات با مشکلات جدی مواجه هستند که با تأکید استاندار و همکاری بانک کشاورزی مقررشده تسهیلاتی دو میلیارد تومانی برای ساخت سیلوی ذخیره در جهت رفع مشکلات ذخیره گندم شهرستان در اختیار سرمایهگذار قرار گیرد.
ساخت سیلوهای ذخیره نیازمند 2 میلیارد و 780 میلیون تومان اعتبار
مدیرعامل کارخانه آرد سلسله از پیگیری برای دریافت تسهیلات دو میلیارد تومانی برای احداث سیلوهای ذخیره این طرح خبر داد و اظهار داشت: برای احداث سیلوهای ذخیره 2 میلیارد و 780 میلیون تومان هزینه نیاز است که یک میلیارد تومان از هزینه کل طرح را خودم برعهدهگرفته و مابقی آن را مقررشده بانک کشاورزی با ارائه تسهیلات تامین کند.
علیمحمد ولی نژاد افزود: با توجه به نزدیک شدن به فصل برداشت گندم و آمادگی سالنهای کارخانه و بهداشتی بودن و گستردگی آنها با اداره غله شهرستان رایزنیهای لازم برای ذخیره گندمهای برداشتشده شهرستان در سال زراعی جاری در این سالنها شده است.
مدیرعامل کارخانه آرد سلسله بابیان اینکه در صورت بازدید و تائید، فعلاً گندمهای شهرستان بعد از برداشت در این سالنها دپو میشوند، عنوان کرد: در صورت همکاری سریعتر بانک کشاورزی و ارائه تسهیلات لازم، این آمادگی وجود دارد که تا پایان سال 96 سیلوهای ذخیره شهرستان جهت نیاز کشاورزان منطقه احداث و بهرهبرداری شوند.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/پ