به گزارش
خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدحسن عظیم عراقی معاون تشخیص و پیشگیری سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در مراسم افتتاح نمادین طرح سنجش بدو ورود نوآموزان که صبح امروز برگزار شد، اظهار کرد: طرح قریب به ۲۰ سال از اجرای این طرح در کشور میگذرد و نوآموزان در ابتدا آزمایشهای اولیه مراقبتهای بهداشتی، پوست، مو، دهان و دندان، قد و وزن، بینایی و شنوایی، آمادگی تحصیلی و غربالگری را انجام میدهند.
وی افزود: بعد از این مرحله نوآموزان در صورت نیاز به پایگاههای تخصصی ارجاع داده میشوند که تعداد این مراکز متناسب با نیاز استان تعیین شده است و مجموعا در کشور ۵۰ مرکز تخصصی در حال فعالیت هستند.
عظیم عراقی بیان کرد: امسال نوبت گیری اینترنتی برای طرح انجام شده و در سطح کشور ۶۰ هزار مدرسه برای اجرا در نظر گرفته شده که منقاضیان با توجه به منطقه محل سکونت به نزدیکترین پایگاه مراجعه میکنند.
معاون تشخیص و پیشگیری سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با اشاره به اینکه ۳ مدل پایگاه براساس تعداد پرسنل، وجود دارد، تصریح کرد: پایگاهها به صورت الف، ب و ج تقسیم شده اند که به ترتیب ۴۰، ۲۶ و ۱۳ پرسنل در آن فعال هستند.
وی با بیان اینکه امسال ارتباط بین سامانه سناد و سنجش سلامت تقویت شده، افزود: در این شرایط تعداد جاماندگان از طرح به حداقل میرسد و تا زمانی که فرآیند سنجش تکمیل نشود اسامی به سامانه سناد اعلام نخواهد شد.
عظیم عراقی اظهار کرد: برای جلوگیری از اتلاف وقت و افزایش نظم در کار نوبت¬گیری اینترنتی انجام میشود و در سراسر کشور ۶۰ هزار مدرسه آماده ارائه خدمات به نوآموزان هستند و خانوادهها متناسب با منطقه خود به نزدیکترین پایگاه در نظر گرفته شده مراجعه خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه سه مدل پایگاه بر اساس تعداد پرسنل وجود دارد گفت: در گروه الف ۴۰ نفر، گروه ب ۲۶ نفر و گروه ج ۱۳ نفر مراجعه روزانه دارند.
معاون تشخیص و پیشگیری سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور ادامه داد: در طرح سنجش امسال ارتباط قوی تری بین سامانه سناد و سنجش برقرار کردیم تا تعداد جاماندگان از این طرح به حداقل برسند و تا زمانی که فرایند سنجش تکمیل نشده باشد اسامی به سامانه سناد وارد نمیشوند.
وی بیان کرد: سال گذشته در مجموع یک میلیون و ۴۵۰ هزار نوآموز تحت پوشش طرح سنجش قرار گرفتند که از این تعداد ۷ هزار نفر به مدارس استثنایی ارجاع داده شدند، اما امسال تعداد نوآموزان کاهش مییابد چرا که تعدادی از این گروه سال گذشته در طرح سنجش نوآموزان پیش دبستانی شرکت کرده بودند و امسال نیازی به اجرای مجدد طرح ندارند.
عظیم عراقی اظهار کرد: سنجش نوآموزان عشایر به طور رایگان اجرا میشود که به طور کلی هزینه در نظرگرفته شده برای این طرح را ۲۰ هزار تومان اعلام کردیم که البته در برخی در ۱۰ درصد مناطق با تخفیف نیم بها و در ۵ درصد از مناطق کشور به طور رایگان این طرح اجرایی خواهد شد که تعیین مناطق به عهده استانها است.
عظیم عراقی با بیان اینکه طرح سنجش به طور رسمی از امروز آغاز میشود گفت: تا پایان شهریورماه امکان شرکت در طرح وجود دارد و خانوادهها میتوانند بعد از نوبت گیری به پایگاههای در نظر گرفته شده مراجعه کنند.
انتهای پیام/