به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، حسن روحی افزود: در سال زراعی جاری 300 هزار هکتار از اراضی آبی و دیم به کشت محصول استراتژیک گندم اختصاص یافته است که از این میزان 70 هزار هکتار را گندم آبی و 230 هزار هکتار را گندم دیم است.
وی افزود: نسبت به سال گذشته 7 درصد کاهش کشت گندم داریم که دلیل آن نیز تغییر سیاست الگوی کشت و اختصاص بخشی از رزراعت دیم به کشت حبوبات مثل عدس و نخود و در اراضی آبی سیاست کشت و توسعه دانههای روغنی از جمله کلزا و بادام زمینی، چغندر قند و ذرت شیرین است که نسبت به سالهای گذشته از افزایش سطح زیر کشت برخوردار بوده است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: با وجود این کاهش اما به لحاظ استفاده از ارقام استفاده شده و مشارکت و حضور جدی محققین و مروجین و کارشناسان فنی در سر مزرعه پیشبینی میشود امسال بیش از 690 هزار تن در استان گندم تولید شود که از این میزان 530 هزار تن به صورت تضمینی از گندمکاران با رعایت استانداردهای لازم در 56 مراکز خرید به صورت شبانه روزی انجام خواهد شد.
روحی تصریح کرد: 24 نوع رقم بذر اصلاح شده به میزان 32 هزار تن بین کشاورزان توزیع شده است که این بذور درجه خلوص بالای 98 درصد دارند و مورد تائید مراکز تحقیقاتی کشور هستند و از قوه نامیه بالای 80 درصد برخوردار هستند.
وی گفت: نکته مهمی که در اصلاح و معرفی این گونه ارقام مورد توجه قرار گرفته است این است که نیاز آبی آنها نسبت به ارقامی که قبلاً کشت می شد، به صورت قابل ملاحظهای پائین است و این ارقام با آب کمتر بهترین و بیشترین میزان عملکرد در واحد سطح را دارند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد:از جمله این ارقام میتوانیم به گندم پیشگام اشاره کنیم که در مناطق سردسیری تعداد دفعات آبیاری را از 5 و یا 6 بار آبیاری به 2 و یا 3 بارآبیاری کاهش داده است.
روحی افزود:این کاهش تعداد دفعات آبیاری هیچ مشکلی در تولید این محصول به وجود نیاورده است و با دو بار آبیاری این رقم به میزان 5 بار آبیاری با دیگر ارقام دارای عملکرد مساوی است.
وی تصریح کرد: ارقام جدید نسبت به ارقام رایج مقاومت بیشتری به آفات و امراض و به ویژه بیماری فوزاریوم و دیگر امراض قارچی دارند.
روحی گفت: سیاست کشت گندم در کشور افزایش تولید توام با پایداری تولید است به همین دلیل این مدیریت با در اختیار قرار دادن به موقع نهادههای کشاورزی از جمله کودهای ماکرو و میکرو سعی در افزایش عملکرد و اقتصادی بودن این زراعت دارد که امیدواریم کشاورزان باعمل به توصیهها و راهنماییهای مروجین و کارشناسان ترویج زمینههای تولید بیشتر و پایدار این محصول را پیش از بیش در استان فراهم آورند.
انتهای پیام/ح