به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هفته گذشته خبری مبنی بر شکایت تعدادی از خانوادههای کودکان اوتیسم از شکنجه و آزار این کودکان در یک مرکز توانبخشی در مشهد رسانهای شد.
خبرها حاکی از این بود که شکستگی استخوان، خونریزی گلو و آثار ضرب و جرح بر سه نفر از کودکان مددجو، مدیر این موسسه بیمجوز را با اتهام سنگینی مواجه کرده است؛ اتهامی که به گفته مسئولان قضایی استان خراسان رضوی در صورت اثبات با برخورد جدی قضایی همراه خواهد بود.
وزارت بهداشت باید تخلف مرکز اوتیسم را پاسخگو باشد
بعد از خبری شدن موضوع شکنجه کودکان اوتیسمی در مشهد، حسین نحوی نژاد معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور به میزان گفت: تخلف مرکز اوتیسم در مشهد را باید مسئولان وزارت بهداشت پاسخ دهند چرا که مجوز مرکز را آن ها صادر کرده اند و تکذیب این موضوع فرافکنی آنها است.
وی افزود: مجوز فعالیت موسسه مرکز روزانه آموزشی توانبخشی اختلالات طیف اوتیسم در خراسان رضوی که تخلف یکی از کمک درمانگران آن ثابت شده، از سوی سازمان بهزیستی صادر نشده و این مرکز زیر مجموعه وزارت بهداشت است.
وی با اشاره به تخلف صورت گرفته در این مرکز بیان کرد: تخلف مربی این مرکز به اثبات رسیده اما مسئولان وزارت بهداشت با فرافکنی ارائه مجوز به این مجموعه را رد می کنند.
وزارت بهداشت فقط موافقت اصولی مرکز اوتیسم را صادر کرده بود
در حالیکه معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور وزارت بهداشت را مقصر این ماجرا میداند و بر پاسخگویی آن تاکید میکند، محمد تقی جغتایی، مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی در همین رابطه به خبرنگار فارس گفت: این مرکز ، یک موسسه رسمی نبوده و مجوز فعالیت نداشته است.
وی افزود: یک پزشک از وزارت بهداشت موافقت اصولی برای خدمات بهداشتی و درمانی را گرفته اما باید طبق کمیسیون ماده 20 اقدام به دریافت مجوز نیز میکردند که این کار صورت نگرفته است.
مشاور وزیر در امور توانبخشی ادامه داد: این پزشک بعد از اخذ موافقت اصولی واحدی از آن ساختمان را به شخصی اجاره داده و آن فرد نیز اقدام به راهاندازی مرکز درمانی اوتیسم کرده است که این کار کاملاً غیرقانونی بوده است.
جغتایی، گفت: وزارت بهداشت در این مسأله مقصر نیست زیرا مجوز این کار را صادر نکرده بود که بخواهد بر این مرکز نظارتی داشته باشد.
وی گفت: دادگاه و دستگاه قضایی باید با این مسأله برخورد کند. کار وزارت بهداشت اعطای مجوز مراکز بهداشتی و درمانی و نظارت بر آنهاست که شامل این قضیه نمیشود.
مشاور وزیر در امور توانبخشی، گفت: خانوادهها نیز باید حواسشان باشد که زمانی که به یک مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه میکنند آیا آن مرکز مجوز لازم را دارد یا خیر، همچنین تمامی مراکز و موسسات ارائه کننده خدمات درمانی موظف به نصب مجوزهای مربوطه در معرض دید عموم هستند.
فرافکنی وزارت بهداشت یا سهل انگاری خانوادهها؟
کودکان مبتلا به اوتیسم در مرکزی در مشهد آزار و اذیت میشوند، خبری که افکار عمومی را جریحه دار میکند. در حالیکه در این موضوع معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور؛ وزارت بهداشت را مسئول ماجرا میداند اما جغتایی مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی اعلام میکند این مرکز هیچ مجوزی از وزارت بهداشت نداشته و تنها موافقت اصولی مراکز درمانی را کسب کرده است
جغتایی تاکید میکند خانواده ها باید با مراجعه به مراکز این چنینی به مجوز این موسسات دقت کنند.
در این ماجرا این سوال مطرح میشود که آیا به گفته معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور؛ وزارت بهداشت در انجام وظیفه نظارتی خود اهمال کرده یا اینکه خانوادهها باید هنگام سپردن کودکان خود علاوه بر موافقت اصولی مرکز، به مجوز آنهم توجه میکردند...
منبع: فارس
انتهای پیام/