مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان از تهیه و ارسال پرونده ثبت ملی پنج مهارت و آئین فرهنگی و سنتی مردم این استان به شورای عالی ثبت ملی میراث فرهنگی برای ثبت در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور خبر داد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،فریدون اله یاری' اضافه کرد: این مهارت ها شامل مهارت گلاب ناب قمصر، آئین باران خواهی روستای آزران، پخت شیره انگور شهر کامو، پخت غذای سنتی گوشت لوبیا، سرکه شیره کاشان و عصاری است.

وی اظهار کرد: پرونده مهارت تهیه گلاب ناب مردمان دیار قمصر از توابع شهرستان کاشان که ویژه شست و شوی خانه مقدس کعبه تهیه و به شهر مقدس مکه ارسال می شود در شورای ثبت استان به تائید رسیده است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان افزود: سالیان متمادی است که همزمان با موسم حج برای شست و شوی خانه خدا، مقدار 80 لیتر گلاب ناب دو آتشه، در شهر قمصر با مهارتی خاص تولید و توسط سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری به مکه ارسال می شود بنابر این پرونده مهارت گلاب ناب قمصر تهیه و برای ثبت به تهران ارسال شد.

وی همچنین از تهیه پرونده آئین باران خواهی روستای آزران از توابع شهرستان کاشان خبر داد و گفت: مردمان روستای آزران طی آئینی صدها ساله در یکی از جمعه های اردیبهشت برای طلب باران و برکت، در کنار چشمه ای موسوم به چشمه آب دراز در این روستا جمع می شوند.

اله یاری افزود: مردم این روستا در این مراسم با اجرای نمایش تعزیه، پخت آش نذری و انجام آداب مختلف از خداوند برای سال پیش رو طلب باران و برکت می کنند.

وی افزود: بر این اساس، پرونده ای برای ثبت ملی این رویداد فرهنگی و آئینی تهیه و برای ثبت در فهرست میراث فرهنگی نامملوس کشور به تهران ارسال شده است.

وی در ادامه به تهیه پرونده سایر مهارتهای سنتی منطقه کاشان اشاره کرد و افزود: ثبت ملی مهارت پخت شیره انگور در شهر کامو از توابع شهرستان کاشان و همچنین ثبت ملی غذای سنتی گوشت لوبیا و سرکه شیره کاشان که از جمله غذاهای نذری هیئت های مذهبی کاشان در ایام عزاداری های مذهبی به ویژه ایام محرم می باشد از دیگر برنامه های اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان است.

مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان تهیه پرونده ثبت ملی مهارتِ کهنِ عصاری را از دیگر اقدام های این اداره کل اعلام کرد و افزود: این مهارت حداقل از چهار سده قبل توسط مردمان منطقه فلات مرکزی ایران به ویژه استان اصفهان به دست آمده است و ساکنان این منطقه با تاسیس کارگاه های عصاری، از دانه های روغنی همچون کرچک، تخم پنبه و کنجد روغن استحصال می کرده اند.

وی افزود: به همین منظور کارگاه های عصاری با معماری منحصر به فرد و تجهیزات فنی جالب توجه حداقل از عصر صفوی در شهرستانهای اصفهان، شهرضا، نجف آباد، خمینی شهر، خوانسار، دهاقان و لنجان ایجاده شده و متخصصان از دانه های روغنی، روغن تولید می کردند. 

 

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.