عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: به دنبال آن هستیم با اصلاح قانون مدنی، تابعیت از طریق مادر به فرزند امکان‌پذیر شود تا کودکان حاصل از مادر ایرانی و پدر غیرایرانی، ایرانی محسوب شده و مشکلات آن‌ها مرتفع شود.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضا شیران خراسانی با یادآوری آخرین وضعیت طرح اصلاح موادی از قانون تابعیت با بیان اینکه هنوز کمیسیون مشترک برای بررسی این طرح تشکیل نشده است، گفت: در شهریور ماه سال گذشته یک فوریت این طرح که یکی از بندهای آن مربوط به فرزندان حاصل از مادر ایرانی و پدر غیر ایرانی است تصویب و مقرر شد برای بررسی بیشتر طرح کمیسیون مشترکی از اعضای کمیسیون‌های قضایی و حقوقی، امنیت ملی و سیاست خارجی، شورا‌ها و امور داخلی کشور، برنامه، بودجه و محاسبات و همچنین اجتماعی تشکیل شود، اما متاسفانه این کمیسیون هنوز تشکیل نشده است.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: البته کمیسیون قضایی و حقوقی بر این باور است که این کمیسیون صلاحیت رسیدگی به این طرح را دارد و ما هم اعلام کردیم طبق نظر کمیسیون مذکور بهتر است کمیسیون قضایی طرح را بررسی کند بر این اساس قرار بود این موضوع در هیات رئیسه مطرح شود، اما تاکنون در هیات رییسه مطرح نشده و چنانچه هیات رییسه رسیدگی نکنند مجبور هستیم طبق آیین نامه داخلی مجلس با امضای تعدادی از نمایندگان تقاضای طرح آن را در صحن داشته باشیم.

شیران خراسانی با بیان اینکه در اصلاح جدید قانون تابعیت به دنبال انتقال تابعیت از طرف مادر به فرزند هستیم، افزود: در تابعیت دو اصل مهم مانند خون و خاک وجود دارد که به آن تابعیت ذاتی یا اصلی گفته می‌شود، اما تابعیت اکتسابی به معنای این است که افراد از کشور ثالثی تقاضای تابعیت آن کشور را از طریق مسیرهای قانونی کنند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه در دنیا انتقال تابعیت از طریق مادر امری پذیرفته شده است، تصریح کرد: به دنبال آن هستیم با اصلاح قانون مدنی تابعیت از طریق مادر به فرزند امکان پذیر شود تا کودکان حاصل از مادر ایرانی و پدر غیرایرانی، ایرانی محسوب شده و مشکلات آن‌ها مرتفع شود.

وی با یادآوری اینکه در اوایل انقلاب تعداد زیادی از اتباع بیگانه از طریق مرزهای شرقی وارد کشور شدند، گفت: عمده این افراد از کشورهای افغانستان و پاکستان وارد کشور شده و با زنانی از خانواده‌های بی بضاعت و فقیر ازدواج کردند که حاصل چنین ازدواج هایی فرزندان بی شناسنامه و بدون اسناد هویتی هستند.

نماینده مردم مشهد و کلات از وجود یک میلیون بی شناسنامه در کشور خبر داد و افزود: متاسفانه تعداد این افراد به شدت رو به افزایش بوده این در حالی است که بی شناسنامه‌ها به دلیل نداشتن اسناد سجلی از حقوق شهروندی مانند یارانه، بیمه و ... محروم هستند.

عضو کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی، با بیان اینکه بخش عمده‌ای از مشکلات آموزشی و تحصیلی کودکان بی شناسنامه با دستور مقام معظم رهبری برطرف شد، تصریح کرد: تعداد زیادی از بی شناسنامه‌ها نخبه علمی بوده و در حوزه‌های علمی و فنی از شرایط بسیار خاصی برخوردار هستند.

شیران خراسانی با یادآوری اینکه کودکان بی شناسنامه ثمره حضور اتباع بیگانه غیرمجاز در کشور است، ادامه داد: بی شناسنامه‌ها در تمامی شهر‌ها و استان‌های کشور به ویژه استان‌های مرزی حضور دارند و به دلیل آنکه نسل‌های بعدی نیز از اسناد هویتی بی بهره هستند از این رو اگر با بی تفاوتی از کنارشان بگذریم با آسیب دیدگی ثانوی مواجه می‌شوند به گونه‌ای که دختران در سن ازدواج بی شناسنامه مجبور هستند مانند خود با بی شناسنامه‌ها ازدواج کنند که حاصل چنین ازدواجی تولد کودکان بی شناسنامه است؛ البته تعداد زیادی از کودکان کار نیز حاصل این ازدواج‌ها است.

منبع: خانه ملت

انتهای پیام/

سرنوشت بی شناسنامه ها در کشور

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.