به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، ناصر ضیغمی، معاون فنی بهداشت خوزستان گفت: ارتباط سیگار با سرطان ریه، دهان و حلق، سرطان روده بزرگ، معده و مری به صورت قطعی هست و جای شک و شبهه ای نداریم.
ناصر ضیغمی اظهار کرد: در سال گذشته مطالعه ای برای سنین بالای ۱۸ سال کل کشور انجام شد؛ سندی تحت عنوان پیشگری و کنترل بیماری های غیرواگیر و عوامل خطر آن پیش بینی شد. ۱۳ هدف برای کشور ما تعیین شد که یکی از آنها کاهش خطر مرگ های زودتر (زیر ۷۰ سال سن) به میزان ۲۵ درصد تا سال ۱۴۰۴ است.
وی افزود: یکی از عللی که می تواند باعث خطر مرگ زودرس شود؛ بیماری های غیرواگیر است که یکی مسائل مرتبط نیز مصرف دخانیات است.۳۰ درصد کاهش شیوع مصرف دخانیات در افراد بالای ۱۵ سال را برای کاهش مرگ های زودرس برنامه ریزی کردیم. با آن مطالعات سال گذشته در سطح ملی، سابقه مصرف دخانیات در گروه سنی بالای ۱۸ سال در زنان هشت درصد سابقه و در مردان نیز ۳۸ درصد بود. میانگین هر دو جنسیت نیز ۲۲ درصد بود.
ضیغمی با اعلام اینکه در خوزستان کمتر از سه درصد بانوان و کمتر از ۳۰ درصد مردان سیگاری هستند، گفت: بر اساس آن مطالعات انجام شده، سال گذشته سابقه مصرف دخانیات در روستاها نیز نزدیک به ۲۴ درصد و در شهر هم حدود ۲۰ درصد بود. استان خوزستان در زمینه سابقه مصرف نسبت به سایر کشور وضعیت بهتری دارد ولی باز هم این ارقام موجود در استان باید کاهش پیدا کند.
معاون فنی بهداشت خوزستان با اشاره به اینکه ۱۵.۵ درصد روستاییان و ۱۴ درصد مردم در شهر سابقه مصرف دخانیات در حال حاضر را دارند، گفت: کسانی که مصرف دخانیات را به تازگی تجربه می کنند نیز بین بانوان چهار درصد و در بین مردان هم ۲۵ درصد است. در هر دو جنسیت میانگین مصرف به تازگی ۱۴ درصد هست.
ضیغمی تصریح کرد: بیماری های غیرواگیر از سن بالای ۵۰ سال خودش را نشان می دهد و به همین دلیل نیز در این سنین شروع به ترک دخانیات می کنند.۱۲ بیماری های قلبی عروقی مرتبط با مصرف دخانیات، ۶۶ درصد برونشیت و سرطان ریه و ۳۸ درصد بیماری های حاد تنفسی نیز با این مصرف ارتباط دارند.
وی بیان داشت: قبلا به راحتی در وسایل نقلیه استعمال دخانیات انجام می شد ولی اکنون فرهنگ سازی بهتر شده است چون سیگار تنها برای مصرف کنندگان ضرر ندارد و بر افراد کنار آن فرد هم تأثیر می گذارد. دود دسته اول برای مصرف کننده، دود دسته دوم برای افراد کنار آن و دود دسته سوم نیز روی وسایل نشسته و باعث ابتلا به بیماری ها می شود.
انتهای پیام/م