مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: نرخ شیوع مستمر مصرف مواد مخدر در کشور 5.4 درصد و این مقدار در کرمان 8.68 درصد است.

نرخ شیوع مستمر مصرف مواد مخدر در کرمان 8.68 درصد استبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان  ؛  حمید صرامی  در همایش بزرگداشت سالروز جهانی مبارزه با مواد مخدر در محل سالن شهید مرتضوی استانداری کرمان افزود: نرخ شیوع مصرف مواد مخدر بین دانش آموزان در این استان 2.68 و در محیط های کارگری کرمان 35 درصد است.


وی با اشاره به اینکه 2.1 درصد دانش آموزان متوسطه دوم به شیوع مصرف مواد مخدر مبتلا هستند ادامه داد: اگر مداخلات در مقطع های پائین تر صورت نگیرد مشکلات ما در مقاطع دانشجویی و تاهل در آینده افزایش می یابد.


وی با بیان اینکه 2.6 درصد دانشجویان کشور گرفتار مصرف مواد مخدر هستند عنوان کرد: 22 درصد از کارگران محیط های صنعتی معتاد هستند و این آمارها نشان می دهد که تمام کانون های حیات اجتماعی در تیررس شیوع مصرف مواد مخدر قرار گرفته اند.


وی ادامه داد: تمایل به فعالیت های پیشگیرنه در کشور بر اساس آخرین آمارها 69 درصد و در استان کرمان 57 درصد است و باید اهتمام اجتماعی و زدودن بی تفاوتی های اجتماعی را در استان کرمان با جدیت دنبال کنیم.


وی گفت: نگرش مثبت به مواد مخدر در میانگین کشوری 27 درصد و در استان کرمان 39 درصد است که می توان چالش جدی در فعالیت های پیشگیرانه را ایجاد کند.


وی به مولفه های ورود افراد به چرخه مواد مخدر اشاره و بیان کرد: تفریح، جلب توجه، ناآگاهی از مهارت حل مساله و کنجکاوی از جمله دلایل ورود افراد به حوزه جرم است.


صرامی تاکید کرد: زمانی نوجوان و جوان ما دسترسی به تفریح های سالم نداشته باشد و در جامعه مورد توجه قرار نگیرد، به سوی اعتیاد می رود.


وی اظهار کرد: اختلال در ساختارهای اقتصادی از جمله فقر، اختلال در سیستم های اجتماعی و در خرده سیستم فرهنگی، پیش ساختارها را برای زمینه اعتیاد ایجاد می کند و در کنار آن در دسترس بودن مواد، ضعف خود کنترلی و پائین بودن مهارت نه گفتن دامنه آسیب ها را افزایش می دهد.


مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه یکی از مشکلات ما نگاه های سیاسی و امنیتی به مساله اعتیاد در گذشته بوده است گفت: موضوع اعتیاد را برخی ها ساده سازی می کنند و در این رابطه باید گفت که نگاه تک بعدی ما را با مشکل مواجه کرده است.


وی اعتیاد را مشکلی جسمانی، روانی، اجتماعی، فرهنگی و معنوی دانست و گفت: برای مقابله اثرگذار در این حوزه باید به تمام این موارد در حوزه مقابله و مبارزه دقت کرد.


وی با اشاره به اینکه باید به مولفه پیشگیری اولیه در مبارزه با مواد مخدر توجه کنیم گفت: در این زمینه نهادهای فرهنگی و آموزشی باید با جدیت وارد شوند.


مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور گفت: بر اساس تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی تا پایان سال هزار و 400 باید سالانه پنج درصد اعتیاد را کاهش دهیم و اولین موضوع این است که باید به بنیان های اقتصادی قاچاقچیان ضربه جدی زد.


وی ادامه داد: پیشگیری اولیه از اعتیاد نیز باید در اولویت قرار گیرد و در کنار آن به درمان و مقابله نیز توجه لازم صورت گیرد.


وی بر بهره گیری وسیع تر از ظرفیت های دینی، توسعه نشاط اجتماعی واگذاری کار مقابله با اعتیاد و مواد مخدر به مردم را مورد تاکید قرار داد و افزود: در سال 1906 میلادی مجموع مصرف کنندگان مواد مخدر در جهان 26 میلیون نفر بوده که این آمار در سال 2014 به 247 میلیون نفر رسیده است و این سیر تحول مصرف در جامعه جهانی در 107 سال اخیر معانی بسیار زیادی دارد.


وی ادامه داد: زمانی جامعه جهانی به سرعت به عرصه توسعه تکنولوژی و به نشاط افزایی های کاذب وارد شد جامعه با رشد چشمگیر مصرف مواد مخدر و روانگردان ها روبرو شد و دست اندرکاران قاچاق و عرضه مواد مخدر با ورود موادجدیدتر، تقاضاهای جدید را برای مصرف کنندگان جدید ایجاد می کنند.


وی به افزایش مصرف حشیش و گل در کشور که در گذشته جایگاهی نداشته اشاره و عنوان کرد: باورهای غلطی که در شبکه های ماهواره ای و مجازی و نیز در بین گروه های همسال مطرح می شود چرخه مصرف این مواد را افزایش داده است.


وی به کاهش مصرف شیشه نیز اشاره و بیان کرد: این موضوع تحرک همه نخبگان، سازمان های مردم نهاد و اساتید را نشان می دهد و البته به معنای آن نیست که این ماده در کشور مصرف نمی شود اما به این معناست به دلیل افزایش مهارت ها توانسته ایم مصرف این ماده را کنترل کنیم.


مدیرکل تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور یادآور شد: 20 درصد از مصرف کنندگان مواد مخدر دارای مدارک بالای فوق دیپلم هستند و وقتی مصرف مواد در جامعه نخبه ما رسوخ کند آسیب آن برای جامعه بسیار خطرناک است و برای مقابله با این موضوع باید الگوهای تشکل های دانشجویی در این عرصه قوی تر شود.


وی به اقدامات مقابله ای انجام شده در 25 سال اخیر نیز اشاره و عنوان کرد: در این سالها بالغ بر هفت میلیون نفر از افراد را دستگیر کرده، بالغ بر 9 هزار تن مواد مخدر از سوی نیروی قدرتمند انتظامی، اطلاعات ارتش و بسیج کشف شده، بالغ بر 37 هزار درگیری مسلحانه انجام، بیش از 45 هزار باند متلاشی شده و یک هزار و 800 کارگاه شیشه ضربه خورده است.


وی ادامه داد: هنوز هم 91 درصد مردم اولین مشکل اجتماعی را مشکل اعتیاد به مواد مخدرو مواد توهم زا می دانند.


وی اظهار کرد: در حوزه اجتماعی مواد مخدر 65 درصد همسرآزاری ها، 30 درصد کودک آزاری ها، 25 درصد قتل ها، 10 درصد جرایم مالی و 20 رصد جرایم منکرانی را به خود اختصاص داده است.

 

انتهای پیام/س

 

نرخ شیوع مستمر مصرف مواد مخدر در کرمان 8.68 درصد است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.