به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برنامه هستهای و موشکی کره شمالی یکی از موضوعات اصلی مورد تقابل و تنش بین امریکا و کره شمالی است.
امریکا دست کم از 30 سال پیش با برنامه موشکی کره شمالی مخالفت کرده و در این زمینه اقدامات زیادی در راستای محدودسازی پیونگ یانگ انجام داده است.کره شمالی در مقابل اعلام کرده است که ایجاد محدودیت برای پیونگ یانگ در عرصههای هستهای و موشکی اهمیتی ندارد و تنها دشمنی امپریالیسم امریکایی را اثبات میکند.
اما ارتش کره شمالی در راستای ایجاد بازدارندگی از هرگونه حمله نظامی مبادرت به ساخت انواع موشکهای بالستیک کرده است.
یکی از موشکهایی که ارتش کره شمالی در اختیار دارد؛ موشک بالستیک راهبردی تائپودونگ است که نقش تأثیرگذار و چشمگیری را در قدرت بازدارندگی کره شمالی ایفا میکند.
موشکهای تائپودونگ در صورتی که چرخه آزمایش موفقیتآمیز خود را به طور کامل طی کند میتواند سواحل غرب امریکا را خاکستر کند و از بین ببرد.
طراحی و ساخت موشک بالستیک تائپودونگ به گواه کارشناسان از دهه 80 میلادی آغاز شده و یک دهه پرفشار برای موفقیت آن صرف شده است.گزارش منابع رسانهای حاکی از آن است که دو کشور صاحب ایده در حوزه نظامی برای ساخت موشک تائپودونگ به دانشمندان کره شمالی کمک کردهاند.
وبگاه میلیتاری ووکیسی در این زمینه میگوید: ارتش کره شمالی برای طراحی و ساخت موشک بالستیک قاره پیمای تائپودونگ از چین و روسیه کمک گرفته است.
این وبگاه با اشاره به گزارشهای دولت ایالات متحده امریکا درباره برنامه موشکی کره شمالی عنوان داشت: دونالد رامفسفلد خبر آزمایش موشک بالستیک تائپودونگ _2 را در سال 2006 میلادی داده بود.
درباره برد موشکهای بالستیک تائپودونگ گزارشهای متفاوتی وجود دارد. برخی کارشناسان نظامی معتقدند که برد این موشکها بین 4 هزار و 210 تا 6 هزار و 210 مایل است و برخی رسانهها نیز برد این موشکهای بالستیک را بین 5 هزار و 500 تا 10 هزار کیلومتر عنوان میکنند.
وبگاه میلیتاری ووکیسی درباره خصوصیات و برد موشکهای بالستیک تائپودونگ میگوید: این موشک بالستیک از نوع زمین به زمین قاره پیماست که میتواند اهداف دور دست را مورد اصابت قرار دهد و میتواند اهدافی در ژاپن، گوام (یکی از پایگاههای نظامی مهم امریکا در منطقه شرق آسیا در گوام است)، ژاپن، آلاسکا ، هند و استرالیا را مورد اصابت قرار دهد.
این وبگاه میافزاید: سرجنگی موشک تائپودونگ _ 2 بین 700 تا 1000 کیلوگرم است و طراحی لانچر آن کانونشیال (بومی یا سنتی) است.
وبگاه میلیتاری ووکیسی درباره تعداد آزمایشهای این موشک بالستیک مدعی شد: موشک بالستیک تائپودونگ-2 حدفاصل سالهای 2006 تا 2012 سه بار شلیک شده که هر سه شلیک با شکست مواجه شده است.
منابع رسانه ای غربی مدعی هستند که کره شمالی در ساخت موتور موشک بالستیک تائپودونگ با شکست مواجه شده و همین موضوع دلیل شکست های پرتاب این موشک شده است.
اما در ماههای اخیر بارها کره شمالی با انجام آزمایش موشکی نشان داده که اینگونه ادعاها دست کم در 3 ماه اخیر درست نبوده است.
نکته قابل توجه دیگری که درباره موشکهای بالستیک کلاس تائپودونگ وجود دارد این است که موشکهای مذکور قابلیت حمل سرجنگی هستهای و متعارف را دارند و کره شمالی به دنبال سوار کردن سرجنگی هستهای بر روی این موشک است.
گزارش از محمد زرچینی
انتهای پیام /
1-مردم کره نمیگند که چرا تو تحریم هستیم؟
3-چرا از آمریکا نمی ترسند ؟
2-تو انتخاباتشون گیر نمیدند روی موشک هامون شعار ننویسیم
3-اتحاد ملی بین مردم کره چرا زیر این همه تحریم های فوق العاده و سایه جنگگگگ چرا به دو قطبی سیاسی و اجتماعی مبدل نشده؟
یکم واقع بین باشید وقتی ما میتونیم اسرائیلو تو یه روزه از جغرافیای جهان حذف کنیم ، چرا آمریکا نتونه کره شمالیو با خاک یکسان کنه ؟؟
اتحاد.........مردم پشت نظام و رهبری هستند..برا امریکا هم خطرناک ترین ملت ملت ایران.....چون ایران منشا.@
نخبه ها.نابغه ها.تو هر زمینه.خصوصا سپاه.......اریایی.کوروش کبیر.......اونا تاریخ بهتر میدونن