رئیس انجمن متخصصین داخلی ایران با اشاره به نشانه‌های گرمازدگی و راه‌کار‌های پیشگیری از آن، گفت: افراد سالمند و کودکان و شیر‌خواران در ساعت بسیار گرم در منزل بمانند.

کودکان و سالخوردگان در خرماپزان مرداد در خانه بمانندبه گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ایرج خسرونیا رئیس انجمن متخصصین داخلی ایران با اشاره به نشانه‌های گرمازدگی گفت: اگر به فرد گرمازده آب و مایعات و آب‌میوه برسانیم و قبل از آن او را به جای خنک منتقل کنیم، بهبود می‌یابد. اگر این فرد اصرار داشته باشد در گرما فعالیت کند، ممکن است دچار تهوع، اسهال، استفراغ، ضعف و بی‌حالی، سرگیجه و تاری دید شود. کم‌کم عرق نمی‌کند، بی‌جان می‌شود، تکان نمی‌خورد و ضربان قلبش تند می‌شود. خون‌رسانی به قلب نیز کاهش می‌یابد و حتی می‌تواند منجر به مرگ شود. البته مسمومیت، گزش مار، مسمومیت دارویی، گزش حشرات و بسیاری موارد دیگر در تشخیص افتراقی با گرما‌زدگی قرار می‌گیرند.

وی در خصوص کمک‌های اولیه گرما‌زدگی اظهار کرد: پزشک با انجام آزمایش‌هایی که میزان سدیم و پتاسیم خون را می‌سنجد و کاهش سدیم و پتاسیم و افزایش غلظت هموگلوبین را مشاهده می‌کند، به تشخیص می‌رسد و با سرم درمانی و رساندن مایعات به بیمار کمک می‌کند‌. البته قرار دادن بیمار در وان آب سرد هم از روش‌های پیشنهادی است.

ضرورت استفاده از لباس رنگ روشن در هوای گرم تابستان

این متخصص داخلی با بیان اینکه نوازدان و شیرخواران به علت تکامل نیافتن سیستم‌های خنک‌کننده بدن مستعد گرما‌زدگی هستند، ادامه داد: افراد سالمند هم به علت سختی رگ‌ها، آترواسکلروز و تنگی عروق که در آن‌ها وجود دارد، تبادل حرارتی کمتری انجام می‌دهند. این افراد احساس تشنگی کمتری هم دارند. در نتیجه این گروه افراد هم مستعد ابتلا به گرما‌زدگی هستند. به‌ طور کلی افرادی که مجبورند مدت زیادی در مقابل نور آفتاب کار کنند، مانند کارگران ساختمانی، نیروهای پلیس و راننده‌های تاکسی، بیش از دیگران به‌ گرمازدگی دچار می‌شوند.

خسرونیا با اشاره به راه‌کارهای پیشگیری از گرما‌زدگی، گفت: برای پیشگیری از گرما‌زدگی توصیه می‌شود، افراد هنگام تردد در خیابان در هوای گرم از لباس رنگ روشن استفاده کنند و کلاه لبه‌دار داشته باشند. افراد سالمند و کودکان و شیر‌خواران در ساعت بسیار گرم در منزل بمانند و همه افراد هنگام خروج از منزل چه در فصول گرم و چه در سایر فصول سال مقدار مناسبی آب همراه داشته باشند.

وی با بیان اینکه بدن افرادی که در مناطق بسیار گرم زندگی می‌کنند، به تدریج با این شرایط سازگار می‌شود، اظهار کرد: بدن در مقابل عوامل خارجی به تدریج مقاوم می‌شود و دفاع می‌کند و به آن عادت می‌کند.

خسرونیا در پایان در خصوص افرادی که نسبت به دیگران بیشتر عرق می‌کنند گفت: بهتر است این افراد به پزشک مراجعه کنند و از نظر غدد داخلی مثل تیروئید بررسی شوند. اگر عملکرد تیروئید‌شان طبیعی است، تعریق مشکلی ایجاد نمی‌کند.

انتهای پیام/

عرق کردن زیاد نشانه چیست؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.