به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، سال گذشته آیین رونمایی سامانه سهام عدالت صورت گرفت و بر این اساس ٤٧ میلیون نفر مجاز به ورود به سامانه شدند؛ در ادامه تکمیل این فرآیند از سال ٩٦ نیز شماره شبا دریافت شد و بر اساس آن تا امروز ٣٦ میلیون نفر وارد سامانه شده و از وضعیت سهام خود مطلع شده اند و ٢٩ میلیون نفر هم شماره شبا ارائه داده اند.
چند روز پیش پوری حسینی رییس سازمان خصوصی سازی در نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره ثبت نام جدید برای دریافت سهام عدالت گفت: هیات دولت به هیچ عنوان بر این ایده پافشاری نمی کند که در دریافت سهام عدالت را ببندد بلکه این علاقمندی وجود دارد که افراد بیشتری از این سهام برخوردار شوند اما باید در مرحله اول آن دسته از مشمولانی که ثبت نام کرده و هم اکنون در مراحل اعلام شماره شبا و دریافت سود قرار دارند، تعیین تکلیف نهایی شوند و پس از آن به سراغ ثبت نام جدید برویم.
در این گزارش برای اطلاع بیشتر از جزئیات این طرح به سراغ جعفر سبحانی مشاور رییس سازمان خصوصی سازی، کارشناس اقتصادی و عضو کمیسیون اقتصادی رفتیم .
فرید موسوی عضو کمیسیون اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی دراین باره اظهارداشت: سهام عدالت که ده سال از انجام آن گذشته است اکنون توانسته گام های مثبتی رو به جلو بردارد.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه یارانه ها و سهام عدالت کدامیک توانسته مفید واقع شود اظهارداشت: این دو مقوله از نظر ماهیتی متفاوت است چرا که سهام از منبع خود سهامدار صورت می گیرد اما مبلغ یارانه ها توسط دولت داده می شود و به نظر می رسد سهام عدالت مفیدتر باشد.
موسوی تصریح کرد: دولت از سال های گذشته طرحی درخصوص سهام عدالت شروع کرده و توانسته بصورت مثبت عمل کند چرا که اولین سود آن قرار است در یک ماه آینده برای مشمولین واریز شود.
به گفته این عضو کمیسیون اقتصادی، امیدواریم اقدامات مثبت تری درخصوص اجرای این طرح صورت گیرد و مشکلات آن مرتفع شود.
غلامحسین طاهری کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی دراین باره گفت: سهام عدالت درچند سال اخیر پیچیدگی های خاصی داشته است و برخی جزئیات آن ابهام دارد.
وی با اشاره به اینکه سهام عدالت بصورت نیمه دولتی است عنوان کرد: باید توجه داشت که سود و زیان سهام عدالت مشخص نیست چرا که کل سرمایه هرساله باید سودی داشته باشد و مسئولان از اعلام آن طفره می روند.
طاهری با اشاره به اینکه در دولت یازدهم اقدامات مثبتی دراین زمینه صورت گرفته اما هنوز دارای ابهاماتی است عنوان کرد: ابهامات دراین سهام زیاد است و شفافیتی در اعلام سرمایه آن وجود ندارد.
به گفته این کارشناس اقتصادی،باید یکپارچه سازی در خصوص این طرح صورت گیرد چرا که باید این سود به حساب سرپرست خانوار واریز شود نه هر فرد خانوار که دراین طرح سهام شرکت کرده است.
جعفر سبحانی رییس سازمان خصوصی سازی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی با بیان اینکه جمعیتی حدود ۳۶ میلیون نفر اکنون از مشمولین سهام عدالت به سامانه مراجعه و ثبت نام کردند گفت: از ۳۰ فروردین گرفتن شماره شبا از آنها آغاز شد.
وی با بیان اینکه سود سهام عدالت از شهریور ماه واریز میشود گفت: طرح سهام عدالت طرحی ۱۰ ساله بود که در سال ۹۴ به ثمر نشست.
سبحانی با اشاره به دو دلیل اصلی که مشمولان نمیتوانند تاییدیه شبا داشته باشند، اظهار داشت: مسدود و راکد بودن حساب بانکی مشمولان و عدم درج شبا بانکی به نام شخص مشمول دو دلیل اصلی عدم تایید شبای حساب بانکی دارندگان سهام عدالت است.
وی تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم این طرح را به نحو احسن به اتمام برسانیم.
انتهای پیام/