به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیست سوم مرداد 1323 پسر بچهای در تهران به دنیا آمد که بعدها نامش در تاریخ هنرمندان و سینماگران و تئاتر این آب و خاک ماندگار و زبانزد شد، او علی حاتمی نام داشت.
حاتمی دانش آموخته از دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه تهران بود و آغاز کار هنریاش در نویسندگی در این حوزه بود و نمایشنامههایی چون ساتن، قصه حریر، ماهیگیر، حسن کچل، چهل گیس و آفتاب و مهتاب را قلم زد.
او در سال 1344 نمایش دیب(دیو) که از اولین نوشتههای خود بود در تالار دانشکده به اجرا برد.
حاتمی پس از تئاتر وارد سینما شد و آثاری چون حسن کچل، طوقی، باباشمل، قلندر، ستارخان، خواستگار، سوته دلان، حاجی واشنگتن، کمالالملک، جعفرخان از فرنگ برگشته، مادر، دلشدگان، کمیته مجازات و تهران روزگار نو را کارگردانی کرد.
وی کارگردانی در تلویزیون را نیز با آثاری چون داستانهای مولوی، سلطان صاحبقران و هزاردستان تجربه کرد که برای ساخت مجموعه هزاردستان دست به ساخت تهران قدیم زد که حاصل آن شهرک سینمایی بود.
علی حاتمی در آخرین فعالیت خود «جهان پهلوان» را جلوی دوربین برد اما سرطان به این هنرمند مهلت نداد و کارش نیمهتمام رها شد و 15 آذر 1375 در تهران چشم از جهان فرو بست.
علی حاتمی در جریان فیلمسازی خود از بخش موزیکال بهره برد و فیلمهای «حسن کچل» و «باباشمل» را با این رویکرد ساخت.
طبق نظرات اهل فن، علی حاتمی در تولید آثار خود بخش ایرانیالاصل بودن در ابعاد مختلف، را بیش از هر چیز مد نظر قرار داد.
علی حاتمی با کارنامه درخشانی که از خود در هنر این کشور به جا گذاشت نام و سبک خود را ماندگار کرد و در حال حاضر لیلا حاتمی دختر وی نیز به عنوان سینماگری سرشناس میدرخشد.
انتهای پیام/