سید مصطفی شیریزدی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه حریم خصوصی بیمار در نظام سلامت به وادی فراموشی سپرده شده، اظهار کرد: آن چه که در پزشکی باید به عنوان حفظ اخلاق و حریم خصوصی بیمار از آن قسم یاد شود؛ امروز به صورت ظاهری درآمده است، به طوری که دیگر دانشگاهها هزینه قسم نامه و جشن فارغ التحصیلی دانشجویان پزشکی را پرداخت نمیکنند.
وی افزود: در جهت آموزش اخلاق پزشکی و نظارت در این حوزه کارهای مناسبی انجام نشده و بهای لازم به این امر اختصاص نیافته است.
وی با تاکید بر اینکه نظارتها در این حوزه باید بیشتر شود، ادامه داد: رعایت اخلاق و حفظ حریم خصوصی بیمار، احترام و ارج نهادن به انتخاب اوست و آن چه که بیمار به عنوان مشکل جسمی یا روحی خود به پزشک معالجش عنوان میکند باید کاملا محرمانه باشد مگر این که بیمار بالغ یا عاقل نبوده و نیاز به متولی داشته باشد.
استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به اینکه بیمار خصوصیترین مشکلاتش را با پزشک معالج خود در میان میگذارد، تصریح کرد: تمام اطلاعاتی که بیمار به پزشک میدهد باید بین آنها و خداوند متعال محرمانه باقی بماند که متاسفانه امروز شاهد هستیم برخی از همکاران در رعایت این امور اخلاقی به بیراهه میروند و بدون کسب اجازه از بیمار اطلاعات محرمانه او را در اختیار سایر همکاران قرار میدهند.
وی تاکید کرد: وزارت بهداشت باید نظارت بیشتری در حوزه اخلاق پزشکی داشته باشد زیرا تنها متولی امور دارویی و تجهیزات پزشکی نیست، بلکه پیشگیری و آموزش در حوزه بهداشت و درمان نیز از جمله وظایف این وزارتخانه به عنوان متولی سلامت روحی و جسمی مردم محسوب میشود.
شیریزدی با بیان اینکه ویزیت همزمان چند بیمار توسط پزشک امری غیرقانونی است، تصریح کرد: مردم باید به حقوق خود در مراجعه به مراکز درمانی و پزشکان آگاهی کافی داشته باشند و در صورت مشاهده هر نوع بی عدالتی از حق خود دفاع کنند.
این متخصص جراحی عمومی یاد آور شد: طبابت امری مقدس است که باید تمام شئون اخلاقی در آن رعایت شود تا از مسیر اصلی طبابت دور نشویم که امید است تمام مسئولان امر به مقوله آموزش اخلاق پزشکی و نظارت بر این حوزه توجه بیشتری نشان دهند.
انتهای پیام/