امید مرادی مقدم فوق تخصص مراقبت های ویژه در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: ۲ گروه بیشترین تعداد بستری در تختهای ویژه را پوشش میدهند که جوانان و افراد سالمند بالای ۸۰ سال با درگیری چندین عضو بدن (ابتلای هم زمان به چند عارضه اعم از سکته تا از کار افتادگی و ضعف پیشرونده داخلی) حلقههای این زنجیرهستند، البته تصادفات رانندگی و سقوط از ارتفاع مهمترین علتهای بستری جوانان در تختهای ویژه را در بر میگیرند.
وی با بیان اینکه هم اکنون تروما در زمره سه عامل اصلی مرگ و میر در کشور قرار دارد، افزود: با توجه به سکتههای قلبی، تروما و سرطان بیشترین آمار مرگ در ایران را تشکیل میدهند که در این میان حوادث و سوانح رانندگی عامل ۵۰ الی ۶۰ درصد تروما در کشور است که آمار به خوبی عمق این مشکل ماجرا را بیان میکند.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: علی رغم تلاشهای متعدد و هشدارهای عمومی مسئولین مبنی بر دقت و توجه در رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی برای پیشگیری از بروز سوانح ترافیکی، همچنان فرهنگ نامناسب رانندگی جان بسیاری از افراد را نشانه گرفته و در واقع این بی توجهیها در جوانان بازی با مرگ است، از سوی دیگر بروز روزانه دهها تصادف منجر به مرگ یا انتقال مصدوم ترومایی به بیمارستانهای کشور گواه این ادعا است، به گونهای درصد حوادث رانندگی بیشترین علت اشغال تختهای بیمارستانی علی الخصوص تحتهای ویژه را شامل میشود.
مرادی مقدم یادآور شد: هرچند تعداد از نظر ضریب اشغال تخت ناشی از تروما در جوانان، تعداد تخت روزهای بستری نسبتا کمتر است، اما مواردی در آن به علت تروما جوانان را ماهها در بخشهای ویژه بستری کرده هم کم نیست به گونهای که هم اکنون دربرخی از مراکز درمانی علوم پزشکی ایران، جوانانی هستند که به علت وخامت حالشان یا عارضه مغزی ناشی از تروما نزدیک به ۱۰ ماه است که در بخش (آی. سی. یو) بستری هستند.
انتهای پیام /