به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بندرعباس ،پوربلیغی معاون فنی اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری هرمزگان گفت: برای رشد و نمو این درختان50 دستگاه واترباکس( جعبه آب) در 2 هکتار از بیابان های ارمک نصب می شود.
پور بلیغی افزود:دستگاه واترباکس( جعبه آب) رطوبت و شرجی هوا را به آب تبدیل می کند.
وی گفت: در کنار این دستگاه ها درختان از گونه های بومی چوچ،مغیر،کهور ایرانی و کرت محلی وکنار کاشته می شود.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری هرمزگان با بیان اینکه این دستگاه گنجایش ذخیره سازی 15لیتر آب دارد گفت:این دستگاه آب موردنیاز نهال را از رطوبت هوا و شبنم تامین می کند.
پوربلیغی افزود:هزینه خرید هر دستگاه واترباکس از خارج از کشور 30 هزار تومان است.
وی گفت: هزینه بیابان زدایی با استفاده از دستگاه واترباکس در هر هکتار در مدت چهارسال 4 میلیون تومان و هزینه روش سنتی آبیاری 13 میلیون تومان است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری هرمزگان افزود:این دستگاه تا ده سال قابل استفاده بوده و پس از سال چهارم با سازگاری نهال با شرایط اکولوژیکی منطقه به مکان دیگری منتقل و درون آن نهال کاری می شود .
پوربلیغی با اشاره به موفق آمیزبودن این طرح در بندرلنگه گفت: پارسال نصب آزمایشی 25 دستگاه واترباکس در یک هکتار از بیابان های روستای ارمک منجر به رشد و نمو 50 اصله درخت شد.
وی افزود:با توجه به خشکسالی 18 ساله در استان و کمبود منابع آب و لزوم درختکاری، از این دستگاه می توان برای صرفه جویی در مصرف آب ،حفظ محیط زیست ، ایجاد پوشش سبز ، مقابله با پدیده گرد و غبار و احیا جنگل ها در مناطق خشک و بیابانی استفاده کرد.
روستای ارمک در 50 کیلومتری شمال شهربندرلنگه قرار دارد.
انتهای پیام/ز