مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان گفت: تمام جاذبه‌هایی که در مناطق روستایی از جمله سنت‌ها، آیین‌ها، آداب و میراث ناملموس وجود دارد، می‌تواند نقش بسیار مهمی را به عنوان یک جاذبه در توسعه صنعت گردشگری ایفا کند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان،فریدون الهیاری مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان امروز (چهارشنبه) در نشست خبری اولین جشنواره ملی فرهنگی ورزشی روستا اظهار کرد: روستا یکی از مهم‌ترین کانون‌های فرهنگی کشور در طول تاریخ است و روستا‌ها در تداوم تاریخ نقش مهمی را ایفا کرده‌اند و امروز بخش مهمی از میراث ناملموس و عناصر فرهنگی ما با حفظ اصالت خود بر جای مانده‌اند.

وی افزود: این جشنوراه دو رویکرد دارد که یکی از آن‌ها رویکرد فرهنگی هویتی است که نقش بسیار مهمی در حفظ اصالت‌های بومی و فرهنگی ما دارد و رویکرد دیگری که جشنواره می‌تواند داشته باشد میراث ناملموس ما است که به عنوان یک ظرفیت اقتصادی در توسعه مناطق محروم و مناطق روستایی نقش مهمی دارد. زیرا تمام جاذبه‌هایی که در مناطق روستایی داریم از جمله سنت‌ها، آیین‌ها، آداب و میراث ناملموس می‌تواند نقش بسیار مهمی را به عنوان یک جاذبه در توسعه صنعت گردشگری ایفا کند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان اظهار کرد: برنامه جمعی نمایشگاه صنایع دستی روستا در استان اصفهان در کنار این جشنوراه برگزار می‌شود و که هدف آن معرفی ظرفیت‌ها است و به دلیل جایگاه ویژه استان اصفهان در حوزه صنایع دستی و موقعیت جهانی خود به عنوان شهر جهانی صنایع دستی در این جشنواره شاهد حضور هنرمندان صنایع دستی در اصفهان هستیم.

الهیاری افزود: شهرستان شاهین شهر به عنوان میزبان برنامه به لحاظ نمادی جایگاه ویژه‌ای دارد، زیرا دارای دو قنات ثبت جهانی شده به نام‌های قنات مزد آباد میمه و قنات وزوان است و با توجه به جایگاه قنات در آبادانی و احیای روستا‌های کشور، پیوند این شهرستان را با موضوع روستا به نمایش می‌گذارد.

وی تصریح کرد: در زمینه خط میراث معنوی و ناملموس کشور سازمان میراث فرهنگی با همکاری دستگاه‌های مرتبط اقداماتی را شروع کرده است که باید ابتدا آن‌ها را احیا کرده و هدف جشنواره نیز همین است و گام بعدی نیز ثبت ملی آن است.

مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان اظهار کرد: اقدامات مهمی در زمینه ثبت میراث ناملموس ملی شروع شده است و استان اصفهان رتبه اول کشور را با بیش از ۸۰ میراث ناملموس در فهرست آثار ملی ایران دارد و گام بعدی ثبت جهانی است.

الهیاری با اشاره به راه اندازی رشته چوگان در آینده نزدیک در اصفهان گفت: چوگان یکی از نمونه‌هایی است که پرونده آن در حال ثبت جهانی است و امسال شاهد این رویداد مهم خواهیم بود. هم‌چنین سالن ویژه چوگان نیز راه اندازی می‌شود که این امر نشانه تحکیم میراث معنوی به لحاظ تاریخی و مستندات در ایران است.

هم‌چنین، رییس هیئت‌های ورزشی اصفهان گفت‌: هشتمین المپیاد فرهنگی ورزشی بازی‌های بومی و محلی تنها در استان اصفهان برگزار شده است و مبدا راه اندازی بازی‌های بومی و محلی استان اصفهان بوده است و تا کنون هشت المپیاد برگزار کرده‌ایم.

مهدی اسدی افزود: ۳۱ استان کشور با ۳۲ تیم در تمام رشته‌های ورزشی شرکت می‌کنند و امید است بتوانیم ورزش‌های بومی محلی خود را زنده کنیم.

وی تصریح کرد: بدانید و آگاه باشید که کشور‌های اطراف، سنت‌ها و ورزش‌های قدیمی ما را می‌گیرند و آن را واکس زده و دوباره به کشور خودمان می‌آورند و فرهنگ ما را به یغما می‌برند.

انتهای پیام/پ

 

چوگان در صف ثبت ملی شدن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.