به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، هادی خورشیدی مشاور بانکی اتاق بازرگانی با بیان اینکه همانگونه که استاندار بارها نسبت به مسئولان همدان ابراز رضایت کردهاند ما نیز اعلام رضایت میکنیم، افزود: باید راهکارهای بهتری را برای اداره درست استان ارائه داد.
وی بانکها را شاهرگ حیاتی اقتصاد کشور دانست و تصریح کرد: هرگاه با طرح در حال فعالیتی روبرو شدیم در کنار آن نقش موثر بانکها را شاهد بودیم و این نقش زمانی ثابت میشود که در طرحهای بزرگ استان حداکثر 80 درصد مسائل برعهده بانکها است.
مشاور بانکی اتاق بازرگانی همدان با اشاره به اینکه باید با یک اقدام بسیجی و جهادی وارد عمل شویم، گفت: اکنون 80 درصد تصدیگری برای دولت و 20 درصد تصدیگری برای بخش خصوصی است که اگر جایشان را با یکدیگر عوض کنند به نتایج بهتری دست مییابیم.
خورشیدی با تاکید بر اینکه بنا داریم به مدیریت بانکها اعلام کنیم که حمایت آنها در حال حاضر از بنگاههای کوچک و متوسط است، افزود: به بنگاههای بزرگ نیز باید توجه شود زیرا اشتغال ثابت در بنگاههای بزرگ اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه هدفمان این است که استان همدان یکی از پایگاههایی در کشور باشد که بهترین راهکارها را ارائه میدهد، تصریح کرد: در بحث مسائل بینالمللی اطلاعاتی در سال 2016 جمعآوری کردهایم که نشان میدهد مانده سرمایه گذاری در 120 کشور توسعه یافته و در حال توسعه 199 هزار میلیارد دلار است.
خورشیدی سهم کشور آمریکا را در این سرمایهگذاری 18هزار میلیارد دلار اعلام کرد و عنوان کرد: 9 درصد از اقتصاد در اختیار این کشور است و کشور ما فقط 30 میلیارد دلار از این سرمایه سهم دارد که اگر بتوانیم یک درصد از این سرمایه گذاری خارجی را در کشور وارد کنیم رونقی تمام عیار را شاهد هستیم.
مشاور بانکی اتاق بازرگانی همدان و رئیس کمیسیون حمایت از سرمایهگذاری با تاکید بر اینکه دکتر ظریف با فعالیتهایشان در دوره چهار ساله ایران را به تعامل با دنیا ترغیب کردند و کشور را معرفی کردند، افزود: دیپلماسی ما در دنیا فعال شده است که همین دیپلماسی فعال سبب میشود سرمایهگذاری به داخل کشور ورود پیدا کند.
خورشیدی با بیان اینکه تا امروز سهم صنعت استان از 6 دهم درصد و سهم منابع از یک درصد در کشور بالاتر نرفته است، عنوان کرد: همدان استانی پولساز است اما منابعی که باید به صورت چشمگیر در استان باشد وجود ندارد.
مشاور بانکی اتاق بازرگانی همدان و رئیس کمیسیون حمایت از سرمایهگذاری، مانده منابع بانکی را در استان تا پایان خرداد ماه 112 هزار و 367 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: کمتر از 74 هزار میلیارد از این میزان مصرف شده است که آمار 66 درصدی را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه با شرایط فعلی، استانهای بزرگ کشور به توسعه بیشتری میرسند، تصریح کرد: اگر بخواهیم همین 66 درصد را به 75 درصد برسانیم، 10 هزار میلیارد ریال منابع داخلی بانکها را شاهد هستیم که اگر پرداخت نشوند بانکهای ما با زیانهای بسیاری مواجه هستند.
مشاور بانکی اتاق بازرگانی همدان و رئیس کمیسیون حمایت از سرمایهگذاری با بیان اینکه باید به سمت اشتغال نوین گام برداریم،عنوان کرد: در حال حاضر بسیاری از واحدهای ما نیاز جدی به سرمایهگذاری دارند.
خورشیدی در همین راستا افزود: از سال 96 منابع استانی داخل بانکها در حال افزایش هستند که با این روند میتوانیم 75 درصد آن را اضافه کنیم و در نهایت شاهد آن هستیم که آمادگی پرداخت 20 هزار میلیارد ریال در بخش تولید را کسب کردهایم.
وی با تاکید بر اینکه پنج شاخصه در اعطای تسهیلات وجود دارد که شامل شخصیت، ظرفیت، سرمایه، شرایط و وثیقه میباشد، گفت: اگر قرار است اختیارات استانداران افزایش پیدا کند، باید به همان میزان نیز اختیارات همه دستگاهها، سازمانها و بانکها افزایش پیدا کند زیرا در غیر این صورت فایدهای به همراه ندارد.
انتهای پیام/ص.ف