به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ براساس جدیدترین پژوهشهای اختر شناسان بیش از ۲۰ ستاره مرده به سمت منظومه شمسی در حرکت هستند که میتوانند با برخورد با کره زمین باعث نابودی تمدن بشری در این سیاره شوند.
کارشناسان با بررسی فاصله این ستارهها و سرعت حرکت آنها اعلام کرده اند که حداقل این برخورد تا یک میلیون سال آینده رخ نخواهد داد.
براساس محاسبههای انجام شده بین ۱۹ الی ۲۴ ستاره مرده حدود 3.26 سال نوری از ستاره خورشید منظومه شمسی قرار دارند.
در خارج از منظومه شمسی یک لایه ضخیم از ابرهای پوشیده شده از قطعات یخ قرار دارد و احتمال میرود که گلیس (ستاره ای بزرگ که احتمال برخورد آن با سیاره ها نسبت به سایر ستاره ها بیشتر است) حدود یک میلیون و سیصد سال آینده وارد این لایه یخی شده و با تغییر جهت حرکت به سوی کره زمین بیاید.
با وجود اینکه فاصله این ستاره از خورشید حدود 25.67 تریلیون مایل است، اما طی میلیونها سال آینده این ستاره به خورشید نزدیک میشود.
تحقیق بر روی ستارههای مرده خارج از منظومه شمسی توسط دانشمندان موسسه ماکس پلانک کشور آلمان انجام شده و در مقالهای در روزنامه گاردین انگلستان به چاپ رسیده است.
دانشمندان با استفاده از ماهواره آژانس فضایی اتحادیه اروپا به نام گایا (Gaia)، در خصوص شناسایی و بررسی حرکت حدود ۳۰۰ هزار ستاره نزدیک در فضا پرداخته و محاسبات پیچیدهای برای پیش بینی جهت حرکت آنها انجام داده اند.
با وجود آنکه بسیاری از ستارههای مرده در حین حرکت خود جذب برخی سیاره و ستارههای دیگر شده یا مسیر آنها منحرف میشود، اما برخی ستارهها با درصد بالایی تهدیدی جدی برای کره زمین محسوب میشوند.
کارشناسان علوم اختر شناسی به ساکنان فعلی کره زمین اطمینان خاطر میدهند که اکنون خطری از جانب ستارههای مرده کره زمین را تهدید نمیکند و احتمال برخورد در میلیونها سال آینده وجود دارد.
محققان با پژوهش درخصوص نحوه حرکت و اثر گذاری ستارهها بر سیاره زمین در جستجوی چرایی نابودی دایناسورها حدود ۶۶ میلیون سال پیش هستند که با برخورد یک شهاب سنگ بزرگ به زمین و شروع عصر یخبندان به وجود آمد.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/