به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور در برنامه گفتگو ویژه خبری حضور یافت و درخصوص اجرای طرح اشتغال روستاییان اظهار کرد: برای نخستین بار این طرح به منظور اشتغال روستاییان در قالب دو فوریت به مجلس تقدیم شد که مجلس آن را یک فوریتی بررسی کرد و در مرداد ماه به تصویب نهایی رساند در ادامه نیز رئیس جمهور آن را ابلاغ کرد.
وی در ادامه افزود:ما کار را جدی میدانیم و با وزارت کار و تعاون هماهنگیهای لازم را انجام داده ایم که تا پایان شهریور ابلاغ نهایی انجام میشود و از اول مهرماه مراحل اجرایی آغاز میشود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور تصریح کرد: یک و نیم میلیارد تسهیلات از صندوق توسعه ملی گرفته شده است و نرخ میانگین سود برای روستاییان ۶ درصد و در کل زیر ۱۰ درصد است.
رضوی بیان داشت: همه مناطق استانها در سراسر کشور آماده اجرای این هستند و در این باره طرح هایشان را ارائه داده اند.
در ادامه طلایی رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی افزود: این برنامهای که امروز رئیس جمهور ابلاغ کرده در چارچوب برنامه اقتصاد کلان است و به منظور توسعه کسب و کارهای کوچک و بزرگ تدوین و برنامه ریزی شده است.
وی تصریح کرد: در سطوح میانی وزارت خانههای صنعت، معدن و تجارت و ارتباطات و در بخش خرد وزارت کار و تعاون دست اندار کار هستند بنابراین باید هماهنگیهای لازم انجام شود.
طلایی بیان داشت:همه باید بدانند فرصت مغتنمی ایجاد شده و پیش از این چنین مجالی فراهم نبوده بنابراین باید از اقدامات موازی پرهیز کرد، ضمن اینکه برای داشتن یک برنامه خوب باید از همه ابزارها بهره برد.
رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: باید در این طرح به بحث توسعه کار آفرینی، توانمند سازی جوانان در روستا و به ویژه ایدردازی توجه کرد چرا که این امور الگوی کسب و کار را ایجاد میکند.
در ادامه برنامه شاعری سخنگو کمسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی افزود: پس ار انقلاب اسلامی در بحث کشاورزی روستایی به ویژه در قسمتهای زیر بنایی و زیر ساخت سرمایه گذاری شد، اما در بخش اشتغال سرمایه گذاری جدی نبود و در این سالها شاهد رشد شدید مهاجرت روستاییان به شهرها و گسترش حاشیه نشینی در سطح کلان شهرها بودیم.
وی در ادامه در بیان داشت: زمان بندی و نحوه تزریق تدریجی منابع تابع آیین نامه قانونی است و حداکثر ظرف ۲ ماه آینده به مرحله اجرا میرسد دراین باره سه اقدام مثبت که شامل بازپرداخت ٦ ساله، دوره تخصیص ١ ساله و سود با نره میانگین ٦ درصد مشخص شده است.
رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور افزود:براساس ماده یک این قانون که به اقتصاد مقاومتی اشاره دارد شتاب و سرعت را در برنامه کار خود قرار دادیم و به شکلی برنامه ریزی کرده ایم که تا پایان برنامه ششم توسعه و پایان ۵ سال اشتغال را به رقمی نزدیک به ۳۸۰ هزار شغل در سال برسانیم. سال گذشته ۱۸۰ هزار شغل ایجاد کردیم و امسال میخواهیم ۱۰۰ هزار شغل دیگر به رثم سال گذشته اضافه کنیم.
وی در ادامه افزود:در راستای اجرای این طرح از از فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد و دکترا میخواهیم که تشکیل گروه پیشتازان توسعه روستایی را دهند و ما هم به انها تسهیلات ارائه میکنیم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور بیان داشت: در این طرح جمعیت روستایی، نرخ بیکاری و عکس درامد سرانه روستاها مورد توجه قرار گرفته است، در این میان هم استان سیستان بلوچستان کمترین درآمد خانوار روستایی را دارد مضاف بر اینکه استانها خراسان رضوی و چهار محال بختیاری نیز در لیست کم اشتغالترینها قرار دارند.
رضوی با اشاره به ماده ۴ این قانون گفت:حتی با هماهنگی با وزارت معدن مقرر شده برخی معدن کوچک که در برخی از روستاها در تملک کسی نیستند در اختیار روستاییان و اقتصاد این مناطق قرار گیرد.
در ادامه سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی با تاکید بر این مطلب که نمایندگان مجلس در اجرای این طرح دخالت مستقیم نمیکنند، گفت:نمایندگان مجلس در چارچوب آیین نامه قانونی تنها به ارائه توصیههایی در قبال این طرح بسنده خواهند کرد.
رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی نیز تصریح کرد:مسئولان اجرای این طرح در ادامه باید دقت لازم را داشته باشند که به پول پاشی متهم نشوند ضمن اینکه به بخش عرضه، تقاضا و محیط پیرامون توجه شود بدین معنی که وقتی به کسب و کار میرسیم شبکهای وجود داشته باشد که زنجیره ارزش را کامل کند و شبکه خوشهای وجود داشته باشد که عامل پشتیبان و نرخ بازگشت داشته باشد.
وی افزود: بنابراین باید پول درست تخصیص یابد تا بتواند ثمرات مطلوبی داشته باشد.
رضوی بیان داشت: ۲ الی ۳ سال است که پیگیر فضای کسب و کار هستیم به طور مثال در بازار پوشاک به میزان ۱۲ هزار میلیارد تومان از مبادی رسمی و غیر رسمی پول از کشور خارج میشود ما باید ببینیم چه مشکلی وجود داشته است که بخش داخلی نتوانسته به آن ورود پیدا کند، در بحث بازار سنگهای قیمتی نیز ۱۰۰۰ میلیارد گردش مالی سنگهای زمینی و قیمتی است بنابراین بازار وجود دارد و کار تعریف شده است.
در ادامه محمد حسینی عضو کمسیون برنامه و بودجه مجلس به بحث انحراف منابع اشاره کرد و گفت: تجربه سالهای گذشته نشان میدهد که در زمان طرحهای این چنینی حدود ۵۰ درصد منابع منحرف میشوند در بحث مذکور هم عامل تعیین کننده صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری کشاورزی و صندوق کارآفرینی است ساختار صندوقها هم به شکلی است که بیشتر به سمت تشکلها پیش میرود و سهم افراد به مراتب برای اشتغال کمتر است.
شاعری سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی نیز دغدغه خود را در این باره مطرح کرد و گفت:تجربه نشان داده اگر دولت نظارت درستی نداشته باشه و تزریق تدریجی منابع در پذیرش طرحها صورت نگیرد و بازاری برای عرضه هم وجود نداشته باشد، شاهد انحراف خواهیم بود.
رضوی نیز در پاسخ به این دغدغهها گفت:در این طرح بانک و صندوق مشخصی اعلام نشده بود، چون این گشایش را حاصل میکرد که ما آوردهایی را با میزان دو برابر از بانکها بگیریم، اما مجلس بر روی مشخص شدن آنها تاکید کرد و ما هم اکنون با این شرایط عمل کنیم.
وی در ادامه افزود:به طور حتم در اجرای این طرح عجله نمیکنیم، اما به سرعت حرکت میکنیم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور در پایان خاطر نشان کرد: معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور و سازمان برنامه و بودجه ناظر اصلی این طرح است ضمن اینکه هر ۶ ماه یک بار باید در این باره به مجلس گزارش عملکرد دهیم.
انتهای پیام/