حجت الاسلام والمسلمین پناهیان گفت: اگر می‌توانستیم ادارات را به نهادهای انقلابی تبدیل كنيم، وضعمان بهتر بود.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دومین یادواره سفیر مقاومت (شهید آقایی پور و شهید رکن آبادی) با حضور حجت الاسلام والمسلمین پناهیان، شیخ صفی الدين، علیرضا قزوه و تعدادی از خانواده‌های شهدای منا در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدای مراسم بعد از قرائت قرآن و سرود جمهوری اسلامی ایران علیرضا قزوه پس از خوشامدگویی و عرض ادب به حاضران گفت: من مدیر آفرینش‌های ادبی حوزه هنری هستم و افتخار می‌کنم که این مسئولیت را دارم. اولین باری که می‌خواستم به عنوان نماینده فرهنگی به لبنان بروم، باید به وزارت خارجه مراجعه می‌کردم و با آقای رکن آبادی برخورد داشتم. او چند هفته قبل از شهادتش در مجله فرهنگ اسلامی مصاحبه داشت و من در جمع تحریریه مجله آخرین دیدارم را با شهید رکن آبادی که مهمان این مجله بود، داشتم.

وی با اشاره به دو کتاب در دست چاپ از دو شهید حوزه فرهنگی عنوان کرد: خاطرات شهید انصاری و همچنین خاطرات شهید رحیمی مراحل آخر چاپ را می‌گذراند.

قزوه در ادامه شعری را که سال گذشته برای شهید رکن آبادی سروده بود، خواند. پس از پخش کلیپی در باره شهید غضنفر رکن آبادی، بیانیه سید حسن نصرالله توسط زهرا رکن آبادی فرزند شهید قرائت شد.

همچنين در این مراسم، حجت الاسلام و المسلمین پناهیان درخصوص این دو شهید بزرگوار گفت: در یکی از آیات مشهور قرآن، درباره شهدا نکته ظریفی به چشم می خورد. خداوند می فرماید: از میان مومنان رجالی هستند که یا به شهادت رسیدند یا منتظر شهادت هستند. این دو شهید از بازمانده‌های دفاع مقدس و مصداق «ما بدلو تبدیلا» بودند. این دو بزرگوار تا آخر انقلابی بودند. ما می‌دانیم اینطور افراد وقتی نماز می خوانند، خدا می پذیرد. بعضی نماز می خوانند که ناراحتی خود را از دوری از خدا آرام کنند؛ ولی بعضی از سر شوق به خاطر نزدیک بودن به خدا نماز می خوانند. شهید آقایی پور عابد و اهل ذکر بود  اما نه اهل ذکری که در فعالیت های انقلابی بی خاصیت باشد. ما انقلاب کردیم که انقلاب را در شیوه عمل خود نهادینه کنیم اما انقلاب خوب درک نشد .

وی افزود: حوزه علمیه قبل از انقلاب از نظر نظام اداری بهتر بود. بحث انقلابی بودن ربطی به مسائل سیاسی ندارد؛ بلکه فراتر از این حرف‌هاست. انقلابی بودن می‌خواهد به ما آزادی بدهد. انقلابی‌های ما که انقلاب را درک نکرده‌اند، دچار اسارت‌های فراوان شدند. انقلابی بودن اگر خوب فهم می‌شد، جمهوری اسلامی اين قدر نیاز به قانون نداشت.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان در ادامه اظهار داشت: این دو شهید کسانی بودند که نیاز به نظارت نداشتند. هرجایی بودند نیاز به توصیه نداشتند. امان از مدیران میانی که وقتی نخواهند کاری کنند، می توانند تمام بودجه‌ها را حیف و میل و سندسازی کنند.

وی افزود: این دو شهید باتقوا زندگی می کردند؛ یعنی نه نیاز به توصیه و نه نیاز به ناظر داشتند. وقتی به پرونده شان نگاه می کنیم، می‌بینیم شهید رکن آبادی شخصی بود که تمام طوایف لبنان با او ارتباط داشتند. وقتی شهید آقایی پور اشاره مقام معظم رهبری را شنید که فرمودند «خوب است بچه‌هايی که در خارج از کشور هستند در مدرسه ایرانی تحصیل کنند»؛ یک مدرسه ایرانی در اسلوونی ساخت. اگر سفیری نخواهد کاری را انجام دهد، با هزار بخشنامه هم نمی تواند. ما در نظام اداری کشور نتوانستيم انقلابی بودن را به ثمر برسانیم. اما این دو شهید در فضای کشور انقلابی باقی ماندند. این دو هنرمند بودند که توانستند.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان بيان كرد: یک زمان رهبری از تعبیر مدیر جهادی استفاده کردند. به دفعات مختلف حضرت امام خمينی (ره) فرمودند انقلابی بودن را فراموش نکنید؛ ابعاد جهانی انقلاب را فراموش نکنید. گاهی گفتار در اخبار کاملاً غیر انقلابی است. آیا انقلاب از حقیقت پرده برداری نمی کرد. برای اینکه ادای بی طرفی در بیاوریم، باید بین حق و باطل بایستیم؟ ! ما در جامعه ای هستیم که جان های انقلابی قیمت پیدا کردند. جوان عدالت گراست و دوست ندارد در مقابل ظلم سکوت كند. اما بعد که وارد ساختارها می شوند و انقلابی باقی بمانند، قیمتی تر است.

اين كارشناس مذهبی افزود: من دنبال این نیستم که بگویم  بیایید، این شهدا را الگو کنید. به هر حال، کسانی که از انقلابی بودن به اداری بودن رفته‌اند را نمی توان برگرداند. مجلس شورای اسلامی برای ساختن ساختارها به معلومات نیاز داشت. نه دانشگاه و نه حوزه دانشی را در این جهت تولید نکردند.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان تصریح کرد: با اين وضع، چگونه باید بستر فعالیت انقلابی در سازمانی را فراهم كنيم و هزینه را کاهش دهیم. مشکل در ساختارهای اداری است. ما انقلابی گری را در کشور نتوانستيم نهادینه کنیم. شاید تقصیر مدیران ما باشد که اهالی فقه را به ادارات راه ندادند. ساختارها عموماً غیر انقلابی هستند. وجود مقام های انقلابی در این میان باید تقدیر شود و زندگی آنها باید مورد مطالعه قرار گیرد. این دو شهید وزارت خارجه را تبدیل به نهاد انقلابی کردند. اگر نیروها انقلابی نباشند، تبدیل به نيروی اداری می شوند. شهید رجایی هیچ وقت اداری نشد. انقلابی‌گری باید بتواند به کارآمدی منجر شود. اگر طوری بود که می توانستیم ادارات را به نهادهای انقلابی تبدیل كنيم و دانش آن را داشته باشیم، وضعمان بهتر از این بود.

حجت الاسلام و المسلمین پناهیان با مخاطب قرار دادن فرزندان شهید گفت: خاطرات پدران شما به عنوان عناصری که انقلابی باقی ماندند، پا بر جا می ماند. ما دانش این را نداریم که اداره را تبدیل به نهاد کنیم. آنها واقعا حقشان بود، به شهادت برسند. واقعا شایسته بود که اگر قرار است از دنیا بروند، اینگونه از دنیا بروند.

 گفتنی است در پایان مراسم از مستند منا رونمایی شد.

انتهای پيام/

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار