به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محققان ناسا به تازگی تصاویر جدیدی از سیاره مشتری را منتشر کرده اند که توسط کاوشگر جونو (Juno) گرفته شده است.
جونو نام یکی از اساطیر یونان باستان است و علت نام گذاری کاوشگر به این نام، ماموریت بررسی سیاره مشتری یا ژوپیتر است که در اسطورهها همسر جونو بوده است.
تصاویر جدید از زاویهای بسیار نزدیک و با کیفیت بالا توسط کاوشگر پس از هشتمین پرواز بر فراز سیاره گرفته شده و یک توفان شدید در قطب جنوب مشتری در آن مشهود است.
از جمله دیگر نکات قابل توجه در تصاویر جدید ارسالی از جونو، لکه قرمز توفانی در سیاره است که وسعتی برابر با ۴۰ هزار کیلومتر دارد و البته اندازه گیریهای جدید نشان داده که در سالهای اخیر اندازه آن کوچک شده است.
در زمان عکسبرداری ارتفاع جونو از ابرهای سیاره به طور تقریبی بین ۱۲ الی ۲۲ هزار کیلومتر بوده است و به همین دلیل تصاویر از کیفیت بالایی برخوردار هستند.
کارشناسان اعتقاد دارند توفان موجود در لکه قرمز سیاره مشتری بزرگترین توفان در منظومه شمسی بوده و در مرکز آن وجود مقدار گستردهای از انواع گازها باعث توفان شده است، قطر این لکه توفانی سه برابر قطر کره زمین است.
محققان ناسا اکنون در حال جمع آوری و پردازش تصاویر با استفاده از دادههای خام ارسال شده از کاوشگر جونو هستند و اعلام کرده اند در آینده تصاویر و اطلاعات بیشتری در این خصوص را منتشر میکنند.
کاوشگر جونو در پنجم آگوست سال ۲۰۱۱ از کیپ کاناورال منطقه فلوریدای آمریکا به فضا ارسال شد و پس از پنج سال به نزدیک سیاره مشتری رسید و اکنون حدود یک سال است که به دور این سیاره گردش میکند.
جونو برای رسیدن از زمین به سیاره مشتری مسافتی بیش از یک و هشت دهم میلیارد مایل را پشت سر گذاشته است.
در ساخت این کاوشگر از فناوریهای بسیار پیشرفته استفاده شده است، همچنین جونو مجهز به وسایل بسیار ارزشمند برای بررسی و مطالعه در خصوص سیاره مشتری، لکه قرمز توفانی و همچنین قمرهای آن است.
توفان مشتری یک معمای علمی بسیار عجیب برای دانشمندان است، زیرا این توفان از به هم پیچیده شدن 2 جریان گازی مخالف هم تشکیل شده، اما جهت چرخش توفان خلاف توفانهای موجود در کره زمین بوده و به این دلیل برای محققان بسیار شگفت انگیز است.
کاوشگر جونو اکنون در فاصله ۹ هزار کلیومتری بالاتر از ابرهای بسیار بزرگ برفراز لکه قرمز مشتری قراردارد و دانشمندان امیدوار هستند به تدریج این کاوشگر به مدارهای پایینتر وارد شود، اما نگرانی در خصوص امواج الکترومغناطیسی ناشی از توفان است که احتمال دارد به جونو آسیب برساند.
جونو هر ۵۳ روز یک بار به دور سیاره مشتری گردش میکند و اطلاعات ارزشمندی از ابرها، وزش باد، توفانهای ایجاد شده و عنصرهای شیمیایی موجود در این سیاره را به زمین ارسال میکند.
کارشناسان امیدوارند در آینده اطلاعات بیشتری در خصوص اتمسفر گازی سیاره مشتری، عنصرهای تشکیل دهنده آن، علت به وجود آمدن توفان عظیم و حتی امکان وجود حیات در زیر سطح این سیاره به دست آورند.
انتهای پیام/