به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کاساندرا مونگر، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، در این باره می گوید: «مطالعه ما که شامل شمار زیادی از زنان بود، نشان می دهد که اصلاح کمبود ویتامین D در زنان جوان و میانسال ممکن است ریسک ابتلا به ام اس را در آینده کاهش دهد.»
در این مطالعه، محققان از مخزن نمونه خون بیش از ۸۰۰ هزار زن فنلاندی استفاده کردند. محققان دریافتند بعد از به طور میانگین ۹ سال از گذشت دریافت نمونه خون، ۱۰۹۲ زن مبتلا به ام اس تشخیص داده شدند. محققان این زنان را با ۲۱۲۳ زن سالم مقایسه کردند.
میزان ویتامین D کمتر از ۳۰ nmol/L کمبود این ویتامین تلقی شد. میزان ناکافی بین ۳۰ تا ۴۹ (nmol/L) و میزان کافی ۵۰ nmol/L یا بالاتر بود. در بین زنان مبتلا به ام اس، ۵۸ درصد دارای کمبود ویتامین D بودند، درحالیکه ۵۲ درصد زنان سالم دچار کمبود این ویتامین بودند.
محققان دریافتند به ازای افزایش هر ۵۰ nmol/L میزان ویتامین D خون، ریسک ابتلا به ام اس در سنین بالاتر تا ۳۹ درصد کاهش می یابد.
مونگر در ادامه می افزاید: «تحقیقات بیشتری برای تعیین دوز مصرف مطلب به منظور کاهش ریسک ابتلا به ام اس نیاز است.
منبع:سلامت انلاین
انتهای پیام/