برای درمان هر بیماری یا مشکلى ابتدا باید علت بروز آن را کشف و سپس به درمان پرداخت به همين جهت درمان دهن‌بینی نیز باید متناسب با علت آن باشد.

چگونه دهن بین نباشیم؟مرجان محمدیان دکترای روانشناسی عمومی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه محیط روی فرد دهن بین بسیار تاثیر گذار است؛ بیان کرد: در اصطلاح روان افراد دهن بین شخصیت وابسته دارند، به اين معنا که از محیط اطراف خود تغذیه می‌کنند.

وى با بیان اینکه به طور عمومی ٢ نوع شخصیت مستقل و وابسته داریم افزود: محیط برای شخصیت وابسته مهم است یعنی زمانی خوشحال است که همه آدم‌ها سرجای خود بوده و حالشان خوب باشد و مشکلی نداشته باشند.

محمديات ادامه داد: در واقع فردی که دارای شخصیت وابسته است از محیط تغذیه می‌کند و اگر موردی در محیط اطراف خود مشاهده کند بر روی رفتار او تاثیر گذار است.

به گفته این دکترای روانشناسی عمومی شخصیت وابسته طبيعى به اين صورت است که شخصیت کودک، والد و بالغ او در حال کار کردن است؛ یعنی شخصیت والد و منطقش حاکم بر فرد است و در نتیجه این منطق تاثیرات و هیجانات حاکم بر فرد را می‌گیرد، اما اگر شخصیت وابسته تبدیل به اختلال شخصیت وابسته شود به صورت بیمارگونه از محیط تاثیر می‌پذیرد یعنی شخصیت والد و بالغ او رشد نکرده و در کودکی باقی مانده است.

روند درمان اختلال دهن بينى

محمدیان با اشاره به اینکه افراد دهن بین زمانی که با کسی صحبت می‌کنند باید او را لمس کنند تا مخاطب آنها را نگاه کند، اظهار کرد: این افراد زمانی که مخاطب آنها را نگاه کرد حرف‌های خود را می‌زنند و چون شخصیت والد آنها که منطق در آن جا قرار دارد، کار نمی‌کند یا ضعیف است، به صورت بیمار گونه هر آنچه را که از محیط اطراف دریافت می‌کنند، در رفتار خود نشان می‌دهند.

وی تصریح کرد: در واقع فرد دهن بین یعنی کسی که اختلال شخصیت وابسته دارد؛ مانند کسی می‌ماند که سیستم ایمنی بدنش ضعیف است و با ورود کوچکترین ویروس در بدنش رشد و نمو کرده و شروع به نشان دادن علائم می‌کند، لذا کوچکترین حرف روی افکار فرد دهن بین نفوذ کرده و خود را به صورت رفتار در شخص دهن بین نشان می‌دهد.

این دکترای روانشناسی عمومی در پاسخ به این سوال که آیا دهن بینی قابل درمان است، بیان کرد: اگر در حالت خیلی خفیفی باشد قابل درمان است و با تقویت شخصیت والد و بالغ فرد دهن بین این مشکل برطرف می‌شود، اما اگر به صورت اختلال شخصیت وابسته باشد، پروسه و فرآیند درمان طولانی است.

محمدیان افزود: اگر اختلال شخصیت وابسته از کودکی و در هر کدام از مراحل رشد شناختی در فرد دهن بین شکل گرفته باید وارد ناخودآگاه ذهن شد تا بتوان به آنها کمک و شخصیت والد را در آنها تقویت کرد.

وی خاطرنشان کرد: برای درمان مشکل دهن بینی باید از حالت کودکی و ثبت شناخت فرد در کودکی بکاهیم تا دهن بینی کم شود و معمولا افراد دهن بین معتاد و سیگاری بوده یا پرخوری‌های مداوم را به عنوان علائم جسمی در خود دارند.

این دکترای روانشناسی عمومی در پایان با اشاره به اینکه این افراد از پدر و مادر دهن بینی دارند گفت: این مسئله به اين علت است که شخصیت کودک آنها بیمار است و حتی اگر پدر و مادر خود را از دست دهند یک جایگزین خواهند داشت، مانند یک نابینا که نیاز به فردی دارد تا مسیر را به او نشان دهد؛ بنابراین برای رفع این مشکل بهتر است از روانپزشک یا روانکاو مشاوره و راهنمایی‌های لازم را دریافت کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۰ ۰۱ مهر ۱۳۹۶
این دهن بینی زندگی ما رو به نابودی کشوند.خیلی مشکل بزرگ و بدی هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۸ ۰۱ مهر ۱۳۹۶
عجب از دست مشت رجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۱ ۳۱ شهريور ۱۳۹۶
عجب
آخرین اخبار