به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پاسخ سوالاتی که کاربران باشگاه خبرنگاران در قسمت «کلینیک آنلاین» مطرح کرده بودند، منتشر شد.
شما هم میتوانید با مراجعه به کلینیک باشگاه خبرنگاران جوان و طرح سوالات خود، پاسخ را از پزشکان مربوطه دریافت کنید.
داریوش دائر عضو انجمن متخصصین پوست ایران سوالات شما در زمینه «جوانسازی پوست با بوتاکس و فیلرهای تزریقی» پاسخ داد.
داریوش دائر عضو انجمن متخصصین پوست ایران درباره چین و چروک های اطراف چشم و پیشانی اظهار کرد: این چین و چروکها وابسته به سن هستند و برای درمان آنها در سنهای بالاتر باید از روشهای تهاجمیتر مانند لیزر استفاده شود.
وی بیان کرد: روش هایفو، رادیو فرکانس (RF)و لیزرهای جوانساز یا بازسازی کننده پوست از جمله روشهایی هستند که برای جوانسازی دور چشم به کار میروند، همچنین میتوان از روش های دیگری مانند مزوتراپی یا PRP استفاده کرد در روش PRP از سُرم خون فرد برای جوانسازی دور چشم استفاده میشود.
این عضو انجمن متخصصین پوست ایران افزود: منافذ باز پوست بیماری محسوب نمیشود ولی در افرادی که پوست چرب یا زمینه ژنتیکی دارند، گاهی اوقات متسع بودن این روزنهها از نظر زیبایی باعث نگرانی میشود بنابراین میتوان در این موارد از کِرِمهای لایه بردار یا کِرِمهایی از ویتامین آ مشتق شدهاند برای بستن این روزنهها استفاده کرد.
دائر تاکید کرد: در موارد شدید و مقاوم به کِرِمها از روشهای دیگری مانند میکرواوریژن یا میکرونیدلینگ استفاده میشود. لیزرهای هموار ساز مانند لیزر دی اکسید کربن هم در بستن روزنه های باز پوست کاربرد دارند.
وی تصریح کرد: درصد افتادگی را در معاینه حضوری میتوانیم مشخص کنیم اگر افتادگی پلک مانع دید شده یا قسمتی از مردمک چشم را پوشش داده باشد تنها راه درمان این مشکل جراحی پلک است که با نام «بلفاروپلاستی» شناخته میشود، اما در موارد خفیف میتوان از کرمهای ضد چین و چروک زیر چشم یا تزریق بوتاکس استفاده کرد.
این عضو انجمن متخصصین پوست ایران اظهار کرد: لکههای سفید روی پوست علل مختلف میتوانند داشته باشند که یکی از این علل گرفتاری قارچی است، همچنین لکههای سفید میتوانند ناشی از بیماری اگزما یا حساسیت پوستی معروف به اگزمای سفید شدن پوست باشند در برخی موارد هم لکههای سفید روی پوست به علت بیماری لک و پیس (ویتیلیگو) پدید میآیند.
دائر توصیه کرد: برای تشخیص قطعی و درمان مناسب لکههای سفید روی پوست افراد باید به متخصص پوست مو مراجعه کنند.
وی بیان کرد: در مواردی که جوشها بزرگ، التهابی و کیستی هستند باید نخست درمان دارویی به مدت حداقل شش ماه انجام شود اگر داروهای آنتی بیوتیکی سبب بهبود جوشها نشوند از داروی دیگری با نام روآکوتان استفاده میشود.
این عضو انجمن متخصصین پوست ایران افزود: پس از کنترل جوشها و از بین بردن التهاب و چرک موجود در آنها میتوان از روشهای موثری مانند میکرونیدلینگ یا لیزر دی اکسید کربن کمک گرفت.
دائر درباره درماتیت سبورئیک اظهار کرد: این عارضه نوعی اگزمای شایع در افراد است که حدود 25 تا 50 درصد از افراد جامعه را درگیر می کند از علائم این عارضه میتوان به قرمزی، پوسته ریزی، خارش و خشکی پوست اشاره کرد. نشانه های درماتیت سبورئیک اغلب در نواحی خاصی از صورت مانند کنار بینی، بین ابرو، گونه و گاه بین سینهها مشاهده و در مردان علائم این عارضه در نواحی مانند ریش و سبیل هم دیده میشود.
وی گفت: افراد دچار درماتیت سبورئیک باید از استعمال دخانیات و الکل، مصرف غذاهای تند و محرک و نوشیدنیهای داغ خودداری کنند، همچنین باید از درمانهای خوراکی و موضعی نیز کمک گرفته شود، برای جلوگیری از عود بیماری باید مصرف داروها به تدریج و زیر نظر پزشک قطع شود زیرا احتمال برگشت بیماری با قطع ناگهانی درمان وجود دارد.
این عضو انجمن متخصصین پوست ایران تاکید کرد: در برخی موارد این بیماری ممکن است تا سنین میانسالی و پیری نیز به تناوب ادامه پیدا کند.
دائر یادآور شد: داروی ونوستات فرآورده گیاهی است که برای درمان واریس و ناراحتی عروقی به کار میرود و گزارشی درباره ارتباط مصرف آن با ریزش مو در دسترس نیست.
همچنین مجتبی قمری عضو انجمن متخصصین پوست ایران اظهار کرد: افتادگی پوست در صورتی که پس از کاهش وزن شدید رخ داده باشد معمولاً پایدار است و اگر خیلی آزار دهنده باشد میتوان از جراحی پلاستیک کمک گرفته شود در مواردی هم که افتادگی پوست کم و خفیف باشد میتوان با تحرک پوست به کمک امواج رادیوفرکانسی سبب سفتی پوست شد.
وی بیان کرد: افراد برای تزریق ژل و بوتاکس باید به متخصصان پوست و مو مراجعه و این متخصصان هم باید از مواد تایید شده و استاندارد استفاده کنند.
این عضو انجمن متخصصین پوست موی ایران افزود: بوتاکس دارویی است که عضلات را به طور موقت غیر فعال میکند و بیشتر برای رفع چین و چروک صورت استفاده میشود، بوتاکس همچنین برای کاهش تعریق در افرادی که زیاد عرق میکنند نیز کاربرد دارد در این اشخاص بوتاکس در نواحی مانند زیر بغل و کف دست و پاها تزریق میشود.
قمری تاکید کرد: بوتاکس در درمان خط اخم و چروکهای دور چشم و پیشانی نیز موثر است، همچنین در افرادی که موقع خندیدن لثههای آنها دیده میشود برای حل شدن این مشکل میتوان از بوتاکس کمک گرفت در برخی از موارد هم بوتاکس طبق نظر پزشک برای رفع افتادگی فک به کار میرود.
وی تصریح کرد: چینهای دینامیک مانند چینهایی که بر اثر صحبت کردن و تکان دادن صورت پدید میآید به کمک بوتاکس رفع میشود.
این عضو انجمن متخصصین پوست ایران اظهار کرد: در مواردی طبق نظر پزشک این چینها باید پر یا جراحی شوند برای پر کردن این چینها از فیلرهای طبیعی (چربیها) یا فیلرهای مصنوعی (ژلها) استفاده میشود.
قمری گفت: اگر قصد داشته باشیم حجم دهی در صورت ایجاد کنیم همه حجم را در بار نخست تزریق نمیکنیم و پس از گذشت حدود 2 هفته حجم باقی مانده را تزریق میکنیم و این کار را تا جایی ادامه میدهیم که به حجم مطلوب برسیم.
وی افزود: مدت زمان تکرار فیلرها بر اساس ماندگاری فیلر متفاوت و بین چهار ماه تا 2 سال است.
قمری یادآور شد: در گذشته فیلرهایی مانند پاژ استفاده میشد که ماندگاری طولانی مدت داشتند از عوارض تزریق این فیلرها میتوان به بروز انواع عفونتها اشاره کرد، اما امروزه فیلرها ماندگاری کوتاه تری دارند و در صورتی که پس از نخستین تزریق فرد احساس خوشایندی نداشته باشد میتوان سریع این فیلرها را از بین برد به طور مثال هیالورونیک اسید ژلی است که میتوان با تزریق در عرض چند دقیقه این فیلر را محو کرد در مواردی که ژلها پس از تخلیه افتادگی ایجاد کرده باشد باید پس از کنترل عفونت و التهاب دوباره با مواد مرغوب یا چربی خود بدن این افتادگی را برطرف کرد و در مواقعی که نمیتوان این روشها را انجام داد باید از جراحی کمک گرفته شود.
انتهای پیام/