با اجرای طرح تنفس جنگل، خروج درختان شکسته بر اثر بلایای طبیعی به سهولت امکان پذیر نیست و انباشت چوب‌ها، قاچاقچیان را به فروش آنها ترغیب کرده است.

زنگ خطر افزایش قاچاق چوب در جنگل‌های کشور / سرنوشت درختان قطع شده با اجرای طرح تنفس چه می‌شود؟به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، جنگل خواری و قاچاق چوب سالها است که به عنوان یک معضل زیست محیطی بر نابودی جنگل‌ها سایه انداخته و مسوولان را برآن داشته که در جهت حفظ و صیانت از این منابع ارزشمند طرح تنفس و توقف بهره برداری تجاری و صنعتی از جنگل را اجرا کنند.

اگرچه با اجرای طرح تنفس جنگل، خروج درختان شکسته و قطع شده بر اثر بلایای طبیعی به سهولت امکان پذیر نیست، اما انباشت چوب در برخی مناطق، قاچاقچیان را به طمع خارج کردن و فروش آنها ترغیب کرده است.

براساس اجرای طرح تنفس، برداشت از درختان جنگل برای مصارف صنعتی ممنوع اعلام شد، که به همین سبب طرح زراعت چوب در دستور کار قرار خواهد گرفت.

 خداکرم جلالی رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی  با اشاره به توقف طرح بهره برداری از جنگل های شمال از نیمه دوم سال 95، اظهار کرد: هر ماه بخشی از قراردادها با مجریان طرح جنگل متوقف می شود ، به طوریکه از ابتدای سال آینده هیچ‌گونه بهره برداری نخواهیم داشت.

وی با اشاره به اجرای طرح تنفس  و توقف بهره برداری از جنگل های شمال ، افزود: درختان شکسته و قطع شده‌ای که به صورت تجمعی روی هم قرار دارند و خطر حریق و تکثیر آفات منطقه را تهدید می‌کنند ، تحت نظارت ادارات کل منابع طبیعی استان ها مجوز بهره برداری آن صادر می شوند.

جلالی ادامه داد: در دودهه اخیر سالانه حدود 2 میلیون مترمکعب چوب از جنگل های شمال برداشت می‌شد که این رقم اکنون به 500 هزار متر مکعب تقلیل یافته است.

معاون وزیر جهاد از اجرای طرح زراعت چوب خبر داد و گفت: با توجه به بحث ممنوعیت بهره برداری از جنگل های شمال، اراضی مورد تصرف توسط مردم که هنوز از سوی دستگاه قضایی تعیین  تکلیف نشده و هیچ‌گونه کاربرد جنگلی ندارد، به زراعت چوب اختصاص می یابد.

رییس سازمان جنگل ها با اشاره به اینکه هر هکتار زراعت حدود 25 متر مکعب چوب تولید می‌کند، بیان کرد: با وجود آنکه 90 درصد چوب مورد نیاز از منابع داخلی و تنها 10 درصد از طریق واردات تامین می شود، با توسعه زراعت چوب در آینده ای نزدیک می توان کسری مورد نیاز را تامین کرد.

وی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده که در سطح 75 هزار هکتار زراعت چوب انجام شود، افزود: کشت زراعت 20 هزار هکتار در استان های شمالی و مابقی در استان های غیرشمالی که نیازی به آبیاری ندارد، صورت خواهد گرفت.

جلالی تصریح کرد: در زمینه توسعه کشت زراعت مساعدت هایی از قبیل تأمین نهال و  اعطای تسهیلات به استان‌های مختلف ابلاغ شده است.

حجم درختان قطع شده  در جنگل‌های شمال 300 هزار متر مکعب است

ناصر مقدسی قائم مقام سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گفت: توقف بهره برداری از جنگل های شمال یک امر راهبردی است که نظام و حاکمیت برای نجات باقی مانده جنگل‌ها، آن را اجرا کرد.

وی افزود: براساس اجرای طرح تنفس جنگل، هیچ‌گونه بهره برداری از درختان قطع شده و سالم صورت نخواهد گرفت.

به گفته مقدسی در کنار توقف بهره برداری از جنگل های شمال، برای قاچاق چوب و پروژه عمرانی ناسازگار با جنگل، باید تمهیداتی اندیشیده شود تا فشار از روی جنگل های شمال برداشته شود.

قائم مقام سازمان جنگل‌ها و مراتع با بیان اینکه حجم درختان قطع شده در جنگل‌های شمال حدود 300 هزار متر مکعب برآورده می شود، بیان کرد: طی چهار سال اخیر در اثر وزش باد در برخی مناطق با حجم زیاد درختان قطع شده روبرو شدیم که یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها موظف به صیانت از درختان سرپا و قطع شده است.

به گفته وی درختان قطع شده در مناطقی که به صورت انباشت روی هم قرار دارند به دلیل جلوگیری از شیوع آفات و حریق با مجوز واحدهای استانی از جنگل خارج خواهد شد.

این مقام مسوول با بیان اینکه مجاز به اجرای طرح زراعت چوب در محدوده جنگل نیستیم، گفت: برای تأمین منابع سلولزی مورد نیاز واحدهای صنعتی ، بحث زراعت چوب در اراضی متعلق به اشخاص پیگیری می شود.

وی در خاتمه یادآور شد: سازمان جنگل‌ها در جهت توسعه زراعت چوب اقدام به ارائه کمک‌های فنی و مشاوره ای ، توزیع نهال رایگان و اعطای تسهیلات ارزان قیمت خواهد کرد تا در اراضی دارای پوشش گیاهی آب و خاک مناسب، کاشت درختان سریع رشد توسعه یابد.

انتهای پیام/ 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۹:۲۲ ۱۰ اسفند ۱۳۹۶
شهرستان رودبار دهستان بلوکات دارای مجری طرح حفاظت نیست و اداره کل منابع طبیعی تکلیف قرقبانان دو شرکت نارون وشرکت راشستان که هم از جنگل حفاظت میکردند وهم به اشتغال اهالی محل می پرداختند بااجرای طرح تنفس هم افراد زیادی بیکار شدند وهم جنگل درحال نابودی است تادیر نشده یه فکری به حال قرقبانان شرکت تعاونی هابکنند وهم یه فکری به حال جنگل های این مناطق که فاقد مجری طرح است.
Iran (Islamic Republic of)
Aboozar
۱۷:۱۴ ۲۶ بهمن ۱۳۹۶
خدا نگذر از اونیکه درخت قطع میکنه،چه با مجوز و چه قاچاق، کاش قانونی وضع بشه به ازای هر درخت قطع شده،ده تا درخت توسط افراد کاشته و پرورش بدن، اینجوری جنگلهامون دوباره احیا میشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۶ ۰۲ مهر ۱۳۹۶
جنگلهاى زاگرس نصف شده، جنگلهاى شمال هم به فنا رفته. بقيشم بزنن داغون كنن بشيم مثل عربستان، نسل آينده مجبورن در بيابانى بنام ايران زندگى كنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۶ ۰۲ مهر ۱۳۹۶
جنگلهاى زاگرس نصف شده، جنگلهاى شمال هم به فنا رفته. بقيشم بزنن داغون كنن بشيم مثل عربستان، نسل آينده مجبورن در بيابانى بنام ايران زندگى كنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۶ ۰۲ مهر ۱۳۹۶
جنگلهاى زاگرس نصف شده، جنگلهاى شمال هم به فنا رفته. بقيشم بزنن داغون كنن بشيم مثل عربستان، نسل آينده مجبورن در بيابانى بنام ايران زندگى كنند.
Germany
ناشناس
۱۴:۰۲ ۰۲ مهر ۱۳۹۶
یکی نیست بگه زراعت چوب چند سال طول میکشه تا درخت رشد کنه و بتوان از اون استفاده کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۸ ۰۲ مهر ۱۳۹۶
باید مسئولان چاره ای بیندیشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۴ ۰۲ مهر ۱۳۹۶
چه وحشتناک
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۰۲ مهر ۱۳۹۶
وای خیلی هوا الوده میشه
France
ناشناس
۰۹:۵۶ ۰۲ مهر ۱۳۹۶
تاسف بر انگیزه
آخرین اخبار