داود میرشکار مدیر کل زیست بوم دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به اینکه گونه دریایی رامک خالدار در حال انقراض است، اظهار کرد: آمار چندانی از این گونه نداریم، اما رامک خالدار که یک گونه دریایی و از خانواده سفره ماهی است در معرض انقراض قرار دارد و در این راستا توانستیم با کمک سازمانهای مردم نهاد، فعالیتهای پایشی محدودی انجام دهیم.
میرشکار با اشاره به کمبود اعتبار لازم برای پایش گونههای کمیاب در دریا گفت: برای حفاظت و پایش گونههای دریایی کمیاب مانند رامک خالدار باید اعتباراتی در نظر گرفته شود، اما به دلیل تخصیص نیافتن اعتبارات لازم، پایش این گونههای نادر عملیاتی نمیشود.
وی با اشاره به وجود مشکلات در حفظ و حراست از ذخایر آبزیان خلیج فارس گفت: با وجود تلاشهای بسیار و نگرانیهای جدی در رابطه با ذخایرآبزیان در معرض انقراض، در حفظ و حراست از این گونهها مشکلاتی داریم و همچنین شکلگیری صنایع بزرگ در نوار ساحلی استان ها، قاچاق سوخت، ورود فاضلاب شهری به دریا و فعالیت آب شیرین کنها از دیگر معضلات و مشکلاتی است که آبزیان خلیج فارس را تهدید میکند.
مدیر کل زیست بوم دریایی با بیان اینکه رامک خالدار یکی از محرومترین و بی دفاعترین حیوانات است، گفت: به دلیل اینکه رسیدن به بلوغ جنسی این ماهی 10 سال به طول می انجامد و یک رامک خالدار ماده هر دو یا سه سال یکبار تنها می تواند یک بچه به دنیا بیاورد، انقراض این گونه با شتاب بیشتری روبه رو شده است.
وی افزود: به دلیل مصارف بالای سفره ماهیها در طب سنتی چینی، جمعیت این گونه از ماهیهای بزرگ به شدت در معرض خطر انقراض قرار دارد. حال با همکاری سازمان های مردم نهاد در حال حفظ و نگهداری از این گونهها و آبزیان دریایی هستیم.
انتهای پیام/