به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ صبحانههای سریلانکایی از نظر کامل بودن مشابه صبحانههای انگلیسی هستند و نه تنها چیزی به پای آنها نمیرسد بلکه در یاد و خاطرهها نیز ماندگار میشوند.
این صبحانه که در واقع از یک ظرف نان اصلی به همراه کاریها و سمبلهای متنوع تشکیل شده، هنگام بازدید از این جزیره به عنوان یکی از جاذبههای اصلی آن مطرح میشود. ضمن اینکه پیدا کردن یک صبحانهی خوشمزهی سریلانکایی نیز کار سختی نبوده و بیشتر هتلها آن را سرو میکنند، در کنار آنها، رستورانهای متعددی نیز در این کشور وجود دارند که میتوانید طعم این صبحانهها را در آنها بچشید.
صبحانهی سریلانکایی در ترکیبات گوناگونی وجود دارد، در این میان برخی از آنها نمونههای ساده تری بوده و برخی دیگر از تعداد زیادی بشقابهای مختلف تشکیل میشوند. پایهی صبحانهی سریلانکایی از نانی تشکیل شده که میتواند از آرد برنج یا نارگیل تهیه گردد و انواع مختلفی نیز دارد که از آن جمله میتوان به rotti (نانهای تخت نارگیل)، hoppers (در ادامه توضیح داده خواهد شد)، egg hoppers و یا String hoppers اشاره نمود. لازم است بدانید که مردمان سریلانکا با دست غذا میخورند، اما کادر و قاشق و چنگال نیز در اختیار قرار میدهند تا اگر شما به غذا خوردن با دست تمایل نداشتید بتوانید از آنها استفاده کنید.
هاپرز نوعی پن کیک هستند که از آرد برنج و شیر نارگیل تهیه میشوند. این نانها را هم میتوان ساده تهیه کرد و هم اینکه تخم مرغ نیمرویی در وسط آنها انداخت. مدل رشتهای این خوراکی با آرد برنج تهیه شده و داخل وسیلهای مخصوص فشرده میشوند تا شکل یک لانه را به خود بگیرد. سپس روی یک مت مخصوص قرار گرفته و بخار به آنها داده میشود.
دال یک نوع کاری است که با عدسهای نارنجی رنگ، ادویهها و شیر نارگیل آماده میشود. دال جز اصلی هر صبحانه و گاهی اوقات ناهار و شام سریلانکایی است. بسته به سلیقهی آشپز، دال کاری میتواند آبکی یا غلیظ باشد. در واقع این غذا را باید بتوان به راحتی با نانهایی که از آنها صحبت شد، لقمه کرد.
به غیر از نان و دال، صبحانهی سریلانکایی به طور قطع شامل نوع دیگری کاری نیز میشود که معمولا کاری سیب زمینی، مرغ یا حتی گاهی اوقات کاری ماهی است. کاری سیب زمینی نوعی سوپ کاری است که حاوی مقادیر زیادی شیرنارگیل و تکههای سیب زمینی نرم میباشد. کاریهای مرغ و ماهی به سبک سریلانکایی سرو میشوند که کمی از کاریهای هندی خشکتر بوده و البته ادویههای کمتری نیز دارد. خوردن این کاریها نیز یا با دست و یا با نان انجام میشود.
سمبل نوعی بشقاب خوراکی جانبی است که در کنار هر غذای سریلانکایی دیگری مصرف میشود. رایجترین نوع سمبل، pol sambol است که با نارگیل رنده شده و مقادیر فراوان چیلی تهیه میگردد. یکی دیگر از انواع سمبل که معمولا با هاپرز یا هاپرز و نیمرو خورده میشود seeni sambol است که در حقیقت ترکیب مقادیر زیادی پیاز کاراملی شده و چیلی میباشد. یکی دیگر از سمبلهای محبوب، سمبل برگ پشن فروت است که از تکههای کوچک برگ این میوه و نارگیل رنده شده تهیه میگردد. از جمله دیگر سمبلهای رایج میتوان به سمبل کاتا kata و luni miris اشاره کرد که هر دو با انواع مختلف چیلی آماده میشوند.
منبع:لست سکند
انتهای پیام/