سحابی کله اسبی یک سحابی تاریک در صورت فلکی جبار یا شکارچی است که از غبار کیهانی تشکیل شده و اشعه را به خود جذب می‌کند و در پس زمینه خود صورت فلکی جبار را به رنگی از خانواده قرمز دارد.

درباره سحابی کله اسبی چه می‌دانید؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،سحابی کله اسبی یک سحابی تاریک در صورت فلکی جبار یا شکارچی است که از غبار کیهانی تشکیل شده و اشعه را به خود جذب می‌کند و در پس زمینه خود صورت فلکی جبار را به رنگی از خانواده قرمز دارد.

این سحابی در زیر ستاره نطاق که یک ستاره ابرغول در صورت فلکی جبار است، قرار دارد. فاصله ستاره نطاق با از کره زمین 820 سال نوری و فاصله سحابی کله اسبی از زمین 1500 سال نوری است.

سحابی کله اسبی برای اولین بار توسط ویلیام فلمینگ، ستاره‌شناس اسکاتلندی در سال 1888 در رصدخانه کالج هاروارد شناسایی و عکسبرداری شد. اگر چه این سحابی در سال 1900 نیز توسط اسحاق روبرت مشاهده شد، اما در سال 1910 ادوارد امرسون برنارد، ستاره‌شناس آمریکایی عکسبرداری شد و او دریافت که این سحابی شکلی شبیه سر اسب دارد. برنارد در سال 1913 اولین تصویر از این سحابی را منتشر و در سال 1919 آن را به ثبت رساند.

از این رو این سحابی در کاتالوگ برنارد که یک رده‌بندی علمی ستاره‌شناسی است با نام Barnard 33 به ثبت رسیده است.

سحابی کله اسبی در نزدیکی ستاره نطاق در صورت فلکی جبار قرار دارد. صورت فلکی جبار بخشی از کهکشان راه‌شیری است که منظومه شمسی و کره‌زمین در آن واقع شده‌اند.

با چشم غیر مسلح به سختی می‌توان سحابی کله اسبی را در آسمان دید. از روی زمین عرض سحابی کله‌اسبی به اندازه تنها یک چهارم عرض ماه دیده می‌شود، این در حالی است که عرض واقعی آن 3 سال نوری معادل نه تریلیون و 460 میلیارد و 800 میلیون کیلومتر (9.460.800.000.000) است. قطر ماه تنها 3500 کیلومتر است.

در یازدهمین سالگرد فعالیت تلسکوپ فضایی هابل، ناسا یک نظرسنجی برای مشخص کردن مهم‌ترین اجرام سماوی کشف شده با استفاده این از تلسکوپ برگزار کرد. بخش اعظم شرکت‌کنندگان در این نظر سنجی سحابی کله اسبی را به عنوان مهم‌ترین اکتشاف صورت گرفته توسط هابل انتخاب کردند.

منبع:العربیه

انتهای پیام/

هر آنچه که احتمالا از سحابی کله اسبی نمی دانید

برچسب ها: کهکشان ، ناسا ، فضا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.