به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ معافیت مالیاتی دغدغه و مشکل بسیاری از شرکتهای دانش بنیان است. مشکل از این جهت که آیا معاف هستند یا خیر؟ و دغدغه شان این است که اگر این معافیت وجود دارد چرا برای تعدادی انجام می شود و برای تعدادی دیگر خیر. پیرو گزارش باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص مشکلات شرکت های دانش بنیان در بحث معافیت مالیاتی؛ این شرکت ها مطرح میکنند : هرچند موضوع معافیت مالیاتی از سوی معاونت علمی تصویب شده است، اما ما برای استفاده از این موضوع با مشکل روبه رو هستیم، زیرا بین دو سازمان ناهماهنگی وجود دارد و هیچ یک تلاشی برای هماهنگ شدن با یکدیگر نمیکنند.
این صحبتها و مشکلات درحالی مطرح میشود که رئیس امور شرکتها و موسسات دانش بنیان آنها را تکذیب میکند و در توضیح و حمایت از عملکرد معاونت علمی و فناوری و معافیتی که برای شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته شده است ؛ میگوید: معاونت با سازمان امور مالیاتی ارتباط تنگاتنگ بسیار دارد، ما در پایان هرسال مالی لیستی از شرکتهای دانش بنیان معاف از مالیات را به سازمان امور مالیاتی کشور میفرستیم و سازمان نیز بخشنامهای که نشان از معافیت مالی شرکتهای دانش بنیان دارد را به تمام ادارههای مالیاتی کشور ابلاغ میکند برای مثال در سال مالی ۹۲، ۴۰ شرکت، در سال ۹۳، یک هزار و ۳۰۰ شرکت، در سال ۹۴، ۲ هزار و ۳۰۰ شرکت و در سال ۹۵، ۲ هزار و ۶۰۰ شرکت وارد این فرآیند معافیت مالیاتی شدند.
اگر تا دیروز شرکتها در بحث معافیت مالیاتی با معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و اداره امور مالیاتی روبه رو بودند و باید دغدغههای خود را از طریق این 2 سازمان پیگیری میکردند از امروز باید در پک پروسه سخت و طولانی بین معاونت علمی و فناوری، اداره امور مالیاتی و مجلس پاسکاری شوند و تلاش کنند تا بتوانند معافیت مالیاتی را اخذ کنند.
نمایندگان مجلس در تازهترین صحبت خود این موضوع را مطرح کرده اند که شرکتهای دانش بنیان نباید معافیت مالیاتی داشته باشند ، زیرا تمام شرکتها با یکدیگر یکسان هستند از سویی دیگر در کشوری که با وجود این همه قوانین معافیتی، درآمد و هزینه مشخص وجود ندارد همه از جمله شرکتهای دانش بنیان باید مالیات بدهند.
بحث معافیت مالیاتی موضوعی سخت و پیچیده نیست، اما وقتی که اختلاف نظر بین مجلس و معاونت و سازمان امور مالیاتی پیش میآید بحث پیچیده میشود و مشکلات سرباز میکنند.
مهرداد بائوج لاهوتی عضو کمیسیون برنامه و بوجه مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص موضوع معافیت های مالیاتی که برای شرکت های دانش بنیان وجود دارد اظهار کرد: مالیات قوانین مخصوص به خود را دارد معافیت مالیاتی برای این شرکتها لحاظ نشده است، اگر شرکتهای دانش بنیان فعالیت اقتصادی داشته باشند باید متناسب با آن مالیات خود را پرداخت کنند حتی اگر شرکتی خدمات مشاورهای هم داشته باشد بازمشمول پنج درصد مالیات خواهد بود چیزی که وجود دارد این است که معافیت مالیاتی در مورد این شرکتها وجود ندارد .
در همین خصوص غلامعلی جعفر زاده ایمن آبادی عضو کمیسون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی هم در گذشته اعلام کرده بود که هیچ معافیت مالیاتی نباید برای شرکتهای دانش بنیان وجود داشته باشد و اگر میخواهیم کمکی به این شرکتها کنیم باید به آنها بودجه اختصاص داده شود و حتی میتوان آن را10 برابر کرد.
بر همین اساس دلیل عدم هماهنگی و اختلاف نظرهای موجود را از صاحب کار خراسانی، رئیس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان جویا شدیم که با تحیر وی مواجه شدیم و اظهار کرد: براساس قانون مصوبب سال ۸۹ تمامی شرکتهای دانش بنیان برای محصول ویژه دانش بنیان خود معافیت مالیاتی دارند. نمیدانم بر اساس چه قانونی آقای لاهوتی فرموده اند که شرکتهای دانش بنیان معافیت مالیاتی ندارند و باید برای فعالیتهای خویش مالیات پرداخت کنند نمیدانم شاید نظر ایشان در غالب طرح و ایدهای پیشنهادی بوده است، زیرا در حال حاضر قانونی که وجود داردبه این صورت است که معافیت مالیاتی باید وجود داشته باشد و شرکتهای دانش بنیان را در برگیرد.
معاونت، شاه بیت حمایتهای خود را معافیت مالیاتی میداند که برای شرکتهای دانش بنیان قرار داده است معافیتی که حتی در گفتار هم برای شرکتهای دانش بنیان میتواند بسیار شیرین باشد. اما نگرانی که امروز به مشکلات دیگر اضافه شده است ساز ناکوک مجلس در برابر معافیتهای مالیاتی است اگر تا دیروز شرکتهای دانش بنیان تنها با 2 سازمان برای رفع این مشکل مواجه بودند و بازهم کارشان حل نمیشد از امروز که تعداد این موانع بیشتر شده است چگونه میخواهند مشکلات خود را حل کنند؟ این موضوعی است که نهاد های مربوطه باید به آن توجه داشته باشند آیا وقت آن نرسیده است که هر سازمان و نهاد به جای اینکه ساز خود را بزنند بیایند و با یکدیگر جهت رفع موانع و مشکلات موجود هماهنگ شوند؟.
انتهای پیام/
گزارش از مهشید جعفری