به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛علیار راستگو فرماندار مرند در جلسه هماهنگی برگزاری چهارمین جشنواره زعفران مرند با اشاره به مزیتهای کشاورزی در این شهرستان برای ایجاد اشتغال پایدار گفت: شهرستان مرند به عنوان قطب تولید زعفران در شمالغرب کشور و از نظر تولید زعفران در استان آذربایجانشرقی است.
وی برندسازی را از جمله ابزارها و عوامل کلیدی در بازاریابی و صادرات این محصول راهبردی برشمرد و افزود: صنعت زعفران باید به سمت برندسازی هدایت شود.
راستگو پایه ریزی ساختاری حرفهای و کارآمد را در راستای عملی کردن راهکارها و یافتههای علمی اندیشمندان در بین کشاورزان، بازرگانان و صادر کنندگان زعفران الزامی دانست و عنوان کرد: شهرستان مرند در حال حاضر، همزمان با فصل برداشت زعفران حرکتی ملی را با استفاده از فرهنگ بومی، آغاز کرده است که در آینده سایر نقاط کشور نیز، تحت تأثیر این حرکت، اقدامات مشابهی را در زمینه شناخت محصول کشاورزی منطقهشان خواهند داشت.
فرماندار ویژه مرند عنوان کرد: برای تجمیع و ساماندهی و شناساندن بیشتر زعفران مرند مدیریت جهاد کشاورزی با همکاری ادارات و دستگاههای دولتی و حمایت فرمانداری جشنواره زعفران با عنوان طلای سرخ در مرند برگزار میشود.
وی هدف از برگزاری این جشنواره را ترویج و توسعه محصول برای جایگزین کردن محصولات با آب پر مصرف و استفاده بهینه از منابع آبی و ایجاد ارتباط تنگ و تنگ بین تولید کنندگان و تجار و صادر کنندگان اعلام کرد.
راستگو در ادامه با تاکید بر برند سازی محصول زعفران بیان داشت: رشد و بالندگی صنعت زعفران از مسیر برندسازی و جلوگیری از خام فروشی میگذرد.
کشت زعفران در مرند باید مکانیزه شود
منوچهر رحمانی مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند هم در این جلسه اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی در کشور بدون توجه به اقتصاد کشاورزی توسعه نمییابد، به این منظور یکی از اهداف اصلی از برگزاری جشنواره زعفران ترویج و جایگزینی کشت این محصول کم آب خواه به جای محصولات کشاورزی با نیاز آبی زیاد و نیز ارتقاء سطح کیفی و کمی زعفران است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان ویژه مرند در ادامه توجه به مکانیزه کردن کشت زعفران را ضروری خواند و گفت: آشنایی با روشهای جمع آوری، فرآوری زعفران و عرضه، تبیین خواص زعفران و آموزش روشهای بسته بندی و عرضه زعفران به صورت بهداشتی و نیز بهبود کیفیت و حفظ جایگاه زعفران شهرستان مرند و انتقال دانش علمی زعفران و ثبت برند زعفران به نام شهرستان در این جشنواره مورد نظر برگزارکنندگان است که با یاری همه دست اندرکاران به آن خواهیم رسید.
وی در ادمه از اجرای طرح سرشماری کندوهای زنبورعسل این شهرستان همزمان با سراسر کشور خبر داد و گفت: این طرح مدت یک هفته در سطح شهرستان مرند اجرا میشود و زنبورداران در تمام مناطق، ملزم به همکاری با ماموران سرشماری هستند.
رحمانی در ادامه خاطر نشان کرد: در سرشماری امسال کد شناسه برای کلیه زنبورستانهای کشور ضروری است که با این کد، علاوه بر شناسایی زنبورداران مدرن، زنبورستانهای بومی هم شناسایی خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ویژه مرند در پایان تصریح کرد: خدمات رسانی بهتر و آسان تر به زنبور داران و کمک به آمار برداری صحیح سالیانه با همکاری زنبورداران از مزایای دیگر اعطای کد شناسه در سرشماری است و علاوه بر این نظارت بر استقرار، جابهجایی و کوچ زنبورداران و نقل و انتقال و خرید و فروش و همچنین تسهیل در روند صدور دفترچههای زنبورداری و تمدید آن از دیگر مزایای کد شناسه در طرح سراسری سرشماری کندوهای زنبور عسل است.
انتهای پیام/ش