به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، جعفر توفیقی رییس جدید پژوهشگاه صنعت نفت در مراسم معارفه خود اظهار کرد: از دیرباز با دیدگاههای مدیریتی مهندس زنگنه آشنایی دارم و از دورانی که با تدبیر و درایت ایشان، چندین دانشکده مهندسی نفت راهاندازی و چند رشته دانشگاهی در حوزه بالادست صنعت نفت تعریف شد، با اعتبارات وزارت نفت، این دانشکدهها تجهیز شدند.
وی افزود: در دولت یازدهم هم به همت ایشان قراردادهایی در سطوح بالادست و پایین دست صنعت نفت با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور امضا شد که از اعتقاد جدی وزیر نفت به تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و ضرورت توانمندسازی دانشگاهها و مراکز پژوهشی و تحقیقاتی کشور حکایت دارد.
توفیقی با بیان اینکه اقدامات وزارت نفت در انعقاد این قراردادها میتواند به الگویی جدید در ارتقای توان دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی بدل شود، گفت: پژوهشگاه صنعت نفت به واسطه حدود 60 سال سابقه فعالیت و برخورداری از سرمایه انسانی متخصص و متعهد اندوخته گرانبهای دانش و تجربه، سرمایه ارزشمند صنعت نفت بوده و متخصصان بزرگی در این مجموعه پرورش یافتهاند و سرمایهای که پژوهشگاه در دهههای گذشته و در فراز و نشیبهای مختلف کسب کرده است، باید مورد استفاده قرار گیرد.
رییس پژوهشگاه صنعت نفت تصریح کرد: بهطور طبیعی اساسنامه مهمترین سند پژوهشگاه است که باید به عنوان سندی مادر به آن اتکا شود؛ در این اساسنامه، بر ماموریتگرایی پژوهشگاه تاکید و این ماموریت، ارتقای ظرفیتهای فناورانه و دانش فنی در صنعت نفت و تبدیل این صنعت به صنعتی دانش بنیان تعریف شده است.
توفیقی با بیان اینکه صنعت نفت همچنان بزرگترین تکیهگاه اقتصادی کشور است، گفت: این ماموریتی که برای پژوهشگاه تعریف شده، بسیار حائز اهمیت است و در دولت قبل هم که به عنوان دبیر ستاد نفت و گاز در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت میکردم، تمام تلاش بر این بود که به این رویکرد کمک کنم.
وی ادامه داد: هرچه صنایع دانش بنیان تر شوند و زیرساختها فناورانه رشد کند، ارزش افزوده بیشتری خلق میشود.
رییس پژوهشگاه صنعت نفت در خاتمه گفت: خیلی از شرکت های صاحب فناوری، درآمدشان از نفت ما بیشتر است و امیدوارم روزی برسد که همانگونه که در برخورداری از ذخایر نفت و گاز دنیا اول هستیم، در بازار فناوری نفت و گاز هم مطرح باشیم.
انتهای پیام/